Proiect marketing - lanternă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 15 în total
Mărime: 310.38KB (arhivat)
Publicat de: Septimiu Cristian
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria sandu

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV
  2. 1. Configurarea Produsului
  3. 1.1 Atribute
  4. 1.2 Sistem de sustinere
  5. 1.3 Diferentierea marcii
  6. 2. Configurarea Pretului
  7. 2.1 Strategia de pret
  8. 2.2 Nivelul pretului
  9. 3. Configurarea Promovarii
  10. 3.1 Reclama
  11. 3.2 Promovarea vanzarilor
  12. 4. Configurarea distributiei
  13. 4.1 Extinderea teritoriala a distributiei
  14. 4.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor
  15. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat subiectul ales , lanterna.

Lanterna este un obiect folosit de foarte multa lume pentru a lumina zonele intunecoase, la locul de munca, in campinguri, excursii etc.

S.C. Light On S.A este o firmă producătoare a unei game largi de lanterne si accesorii pentru lanterne, astfel permiţând acoperirea nevoilor unui eşantion larg.

Cu o răspândire largă , pătrunde discret , dar cu efect, în multe spaţii şi diferite cadre din întreaga lume.

Această firmă , prin gama largă de produse pe care o oferă, în special cea a lanternei, urmăreşte să ofere clienţilor săi produse de bună calitate care să caracterizeze prin elemente inovatoare pe care le aduc în domeniu.

Acestă lanterna se diferenţiază de cele clasice atât prin calitatea sa pe care o oferă cât şi datorită designului deosebit, si posibilitatii de utilizare in variate domenii.

Acest nou sortiment de lanterna reuşeşte astfel să răspundă unei probleme majore cu care se confruntă societatea contemporană, aceea de resurse limitate-nevoi nelimitate.

Lanterna produsa si comercializata de aceasta firma caracterizează omul modern, care ştie să aleagă produsele caracterizate de eficienţă şi noutate dar şi economice din punct de vedere al consumului.

În centrul mixului de marketing al oricărei firme se află produsul, respectiv oferta. Celelalte componente sunt condiţionate de existenţa şi particularităţile acestuia. Orice firmă, pentru a rezista mediului extern, concurenţial, destul de dur şi în continuă mişcare şi transformare, trebuie să-şi înnoiască mereu oferta, să o facă din ce în ce mai atrăgătoare.

În concepţia clasică, produsul reprezintă „ansamblul de elemente fizice, chimice sau de altă natură reunite într-un tot unitar şi identificabil care îndeplineşte anumite funcţii”.

Marketingul face însă abstracţie de elementele care alcătuiesc produsul punând accent pe caracteristicile acestuia, produsul semnificând ansamblul de elemente care poate declanşa cererea pe o piaţă. Poziţia unui produs reprezintă modul în care respectivul produs este definit de consumatori pe baza atributelor importante, cu alte cuvinte locul pe care îl ocupă în mintea clienţilor, în raport cu produsele concurenţilor. Poziţia este dată de ansamblul percepţiilor şi sentimentelor pe care consumatorii şi le formează despre un produs, în comparaţie cu produsele rivalilor.

Harta poziţionării dorite arată astfel: adică în a treia etapă, în care produsului generic i se adaugă un set de caracteristici considerate necesare, solicitate de consumatorii cărora produsul le este destinat şi astfel ia naştere produsul aşteptat. Produsul firmei noastre este lansat sub sloganul „Preţuieşte calitatea cu Light On !”

Lanterna FIELD WORK LAMP se bucură de o mare apreciere pe piaţă datorită următoarelor atribute: calitate superioară, , utilitate, accesibilitate, design deosebit.

Aceste atribute sunt puse în evidenţă prin intermediul funcţiilor pe care le îndeplineşte. În primul rând funcţia de bază este cea de utilitate (utilizare), dată de folosirea lanternelor Field work lamp in campinguri, la pescuit si pe trasee turistice pe timp de noapte, pentru mecanicii auto, pentru cei care lucreaza in conditii de luminozitate redusa, pentru cei care au nevoie de o lumina directa in munca lor, sau care executa lucrari de interventie noaptea, etc.

Designul deosebit al produsului nostru, îi dă acestuia şi o altă funcţie secundară şi anume funcţia estetică, dată de designul deosebit .

Caracteristici fizice:

Lanterna FIELD WORK LAMP este disponibila intr-o paleta coloristica foarte variata, cu nuante care impresioneaza placut ochiul.

Gabaritul si forma:

Lanterna - FIELD WORK LAMP - este una usoara, flexibila, adaptabila la circumferinta capului pentru a putea fi utilizata cu usurinta.

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Lanterna.pptx

Alții au mai descărcat și

Analiză comparativă Danone - Zuzu

I. Demersurile comunicationale ale marcii NutriDay Delicios 1. Emitatorul :Danone Romania Compania Danone a intrat pe piata lactatelor din...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Plan de Marketing - Produsul Lanternă

Firma noastră, SC LIGHT VISION SA, care este localizată in municipiul Iași pe B-dul Nicolae Iorga nr 7 bl D4 sc A a lansat un nou produs, lanterna...

Proiect marketing lanternă

Firma noastră, SC LIGHT VISION SA, care este localizată in municipiul Iași dorește să lanseze un nou produs, lanterna cu camera video și infraroșu....

Lanterna - cercetare de marketing

La inceputul anului 2011, compania a lansat pe piata din Romania un nou model de laterna profesionista, modelul CX-100. Lanterna este destinata...

Ai nevoie de altceva?