Lanterna - cercetare de marketing

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1806
Mărime: 35.80KB (arhivat)
Publicat de: Aristide Rus
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

La inceputul anului 2011, compania a lansat pe piata din Romania un nou model de laterna profesionista, modelul CX-100. Lanterna este destinata atat celor care folosesc acest tip de obiect de iluminat in munca lor cat si pasionatilor de vanatoare sau speologie. Tehnologia folosita este cu LED, considerata a fi a viitorului. Lanterna lumineaza chiar si in conditii extreme de temperatura, umiditate sau socuri mecanice si nu necesita inlocuire, LED-urile fiind garantatate mii de ore de functionare.

1. Care sunt elementele specifice ale mediului de marketing?

Mediul intern de marketing al companiei cuprinde conducerea și stilul de conducere al acesteia, resursele materiale, cele umane dar și mixul de marketing. Acesta din urmă reprezintă îmbinarea a patru politici esențiale aflate într-o relație de interdepența una cu cealaltă: politica de produs, politica de pret, politica de distribuție, politica de promovare. Resursele materiale sunt formate din terenurile, clădirile, dar şi echipamentele care aparţin firmei. Resursele umane sunt reprezentate de angajaţii şi colaboratorii firmei.

Firma SC LIGHTNING CO SRL este o companie privată înființată în anul 2005 ce activează în domeniul instalațiilor și obiectelor de iluminat profesioniste. Sediul se află în Iași, str. Anastasie Panu nr. 23 și are un capital social în 2010 de 245.800 RON. Investiția inițială a fost de 80.000 EURO iar firma și-a propus ca din anul 2007 jumătate din profit sa fie reinvestit. Profitul net pe anul recent încheiat- 2010, s-a situat în jurul cifrei de 100.000 EURO.

Mediul extern de marketing al companiei reprezintă un ansamblu de factori capabili ce influentează semnificativ activitatea companiei. Astfel se pot delimita două componente: micromediul si macromediul.

Micromediul este alcătuit din totalitatea elementelor ce acționează direct asupra companiei. Aceste elemente sunt: furnizorii, intermediarii, clienții si concurenții.

Furnizorii SC LIGHTNING CO SRL sunt firme precum PHILIPS SI ZEXSTAR. Acestea sunt nume puternice în industria iluminatului, fiind cei mai importanți jucători de pe piața. Contractele cu aceste companii au fost încheiate încă din momentul inființării iar LIGHTNING CO a devenit partener exclusiv în Romania a mărcilor mai sus menționate. Prestatorii de servicii sunt furnizorii de electricitate, telefonie, internet și curațenie dar și firmele de resurse umane prin intermediul cărora au fost angajate cca 20% din personalul actual.

Clienții sunt în general persoane fizice și juridice ce au în domeniul de activitate construcțiile civile, supravegherea unor obiective pe timp de noapte, mineritul, camping, pază, armata și chiar forțele speciale. Produsele se adreseaza de asemenea si entuziastilor de tehnologie sau pentru uzul casnic.

Concurenții, atât cei direcți cât și cei indirecți sunt firme precum LED LENSER sau OLIGHT TECHNOLOGY, companii prezente mai ales în comertul on-line, ce se află în continuă dezvoltare în Romania.

Macromediul este format dintr-un număr de factori ce influențeza micromediul precum cei politici, economici, sociali și tehnologici.

Mediul economic – orasul Iași are un nivel de dezvoltare ridicat și un potențial important în comerțul cu produsele companiei. Un important factor îl reprezintă cursul valutar care momentan este relativ stabil, înregistrand o variație de maxim 0.07 lei în ultimele 3 luni. O problema importantă o constituie rata inflației care în ultimul an a înregistrat o creștere importantă, datorată mai ales majorării TVA, ajungând la 8% la sfarșitul lui 2010.

Preview document

Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 1
Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 2
Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 3
Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 4
Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 5
Lanterna - cercetare de marketing - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Lanterna - Cercetare de Marketing.docx

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Mix de Marketing - Lanterne

Prezentare firma Societatea comercială Kern SRL, a fost fondată în 2011 având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de lanterne....

Lanterna

REZUMAT INTRODUCTIV Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat...

Mixul de marketing - lanternă

S.C. FLASH LIGHT S.R.L. Scurtă prezentare Flash Light este o societate cu răspundere limitată înfiinţată încă din anul 1995 în Italia, de unde...

Cercetarea de marketing - lanternă cu LED

INTRODUCERE LANTERNA CU LED Produsul lanternă cu leduri pare la prima vedere un produs banal, care nu prezintă interes major pentru toţi...

Ai nevoie de altceva?