Mixul de marketing - lanternă

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3339
Mărime: 475.49KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Scurtă prezentare 2
  2. 1. Produsul
  3. 1.1 Atribute 4
  4. 1.2 Sistem de susţinere 6
  5. 1.3 Diferenţierea mărcii 7
  6. 2. Preţul
  7. 2.1 Strategia de preţ 8
  8. 2.2 Nivelul preţului 8
  9. 3. Promovarea
  10. 3.1 Reclama 9
  11. 3.2 Promovarea vânzărilor 9
  12. 4. Distribuţia
  13. 4.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 11
  14. 4.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 11
  15. Concluzie 13

Extras din referat

S.C. FLASH LIGHT S.R.L.

Scurtă prezentare

Flash Light este o societate cu răspundere limitată înfiinţată încă din anul 1995 în Italia, de unde decide să se extindă şi pe piaţa din România începând cu anul 2009 unde pătrunde puternic pe piaţa din Iaşi, urmând ca ulterior să se dezvolte la nivel regional şi ulterior la nivelul întregii ţări.

Când vorbim de Flash Light vorbim de o echipă ce conlucrează pentru a satisface cerinţele clienţilor. Este cea mai simplă descriere a celor ce contribuie la sucesul firmei. Pentru a răspunde cel mai bine cerinţelor diverse ale clienţilor şi totodată ale unei pieţe în permanenţă schimbare, am considerat ca specializarea şi creşterea competenţei fiecărui angajat contribuie într-o măsură mai mare atât la succesul profesional al angajaţilor cât şi al firmei.

Motto-ul nostru este:”câştig reciproc”. În tot ceea ce facem căutăm să adoptăm doar soluţiile în care fiecare parte implicată are de câştigat, indiferent că vorbim de angajaţi, de clienţi, de firmă sau de furnizori. Şi reuşim acest lucru prin îndeplinirea angajamentelor, receptivitate, adaptabilitate şi respect faţă de angajat şi faţă de client deopotrivă.

S.C. Flash Light S.R.L are ca principal obiectiv satisfacerea nevoile consumatorilor aducând la dispoziţia acestora un produs care luminează chiar şi în condiţii extreme de temperatură, umiditate sau şocuri mecanice şi nu necesită înlocuire.

O nouă revoluţie în materie de iluminat portabil îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult pe pieţele internaţionale. Considerată una din tehnologiile viitorului, corpurile de iluminat, în mod special lanternele ce utilizează L.E.D.-uri câştigă teren în faţa celor clasice cu bec normal, cu incandescenţă.

Noutatea adusă de L.E.D. este autonomia superioară oferită de consumul scăzut. Evoluţia continuă a tehnologiei, aduce pe piaţă L.E.D.-ul cu puterea de 3 Watt. Becurile normale sunt înlocuite de această nouă tehnologie considerată mult mai economică, nu numai în iluminatul portabil – lanterne, ci şi în cazul iluminatului casnic sau industrial.

Acest nou sortiment de lanterna reuşeşte astfel să răspundă unei probleme majore cu care se confruntă societatea contemporană, aceea de resurse limitate-nevoi nelimitate.

Lanterna produsă şi comercializată de această firmă caracterizează omul modern, care ştie să aleagă produsele în funcţie de eficienţă şi de principalul avantaj al acestora, ele fiind ecologice dar şi economice din punct de vedere al consumului.

Se va analiza mixul de marketing pe care îl stabileşte firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa lanternelor pe raza oraşului Iaşi. Lucrarea noastră se bazează pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

1. Produsul - privit ca fiind un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile care satisfac o anumită trebuinţă. Principiul de bază în acest caz, susţinut de firmă, este obţinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru că „firmele care fabrică un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu”.

2. Preţul - privit ca expresie bănească a valorii sau utilităţii mărfurilor.

3. Promovarea - privită ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi promovarea se identifica cu sloganul: „Preţuieşte calitatea cu Flash Light !”

4. Distribuţia/ plasamentul - care este definită de canalele, reţelele şi circuitele de distribuţie ale produselor, se merge pe principiul eficienţei obţinute, pe operaţiuni precise şi rapide în ceea ce priveşte producţia, distribuţia şi serviciile post-vânzare (termen de garanţie).

Obiectivul nostru princial este satisfacerea onorabilă a nevoilor clienţilor noştri. Putem face acest lucru oferindu-le produse de calitate, la preţuri rezonabile.Vom adaugă valoare produsului nostru deservindu-i exemplar pe clienţi printr-un angajament necondiţionat în direcţia asigurării satisfacţiei clientului.

1. Produsul

Produsul reprezintă principala componentă a mixului de marketing. Fără această componentă celelalte nu au nici o relevanţă. Produsul pe care firma doreşte să-l introducă pe piaţă este Lanterna L.E.D NS 9797.

Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, secundara)

Lanterna este un instrument care poate fi folosit de către toate persoanele, în principal de cei care lucrează în domenii ce lanterna este un instrument indispensabil pentru desfăşurarea activităţii, putem aminti speologi, mineri, electricieni etc. De asemenea lanterna se poate folosi în uz casnic, în cazul căderilor de lumină, sau zilnic, ca mijloc de iluminare, pentru cei care trăiesc în mediul rural şi în condiţii nefavorabile.

Lanterna L.E.D NS 9797

- Descriere: Lanternă cu suport pliabil încorporat, încărcător auto şi mâner pliabil.

Preview document

Mixul de marketing - lanternă - Pagina 1
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 2
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 3
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 4
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 5
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 6
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 7
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 8
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 9
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 10
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 11
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 12
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 13
Mixul de marketing - lanternă - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Lanterna.doc

Alții au mai descărcat și

Politică de produs la firma Ama Travel

Dezvoltarea strategiei de marketing în servicii presupune: - selectarea pieţei (pieţelor) ţintă pe care va opera firma, - dezvoltarea mixului de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Mix de Marketing - Lanterne

Prezentare firma Societatea comercială Kern SRL, a fost fondată în 2011 având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de lanterne....

Proiect marketing - lanternă

Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat subiectul ales , lanterna....

Lanterna

REZUMAT INTRODUCTIV Tema abordată în acest proiect are în vedere lanterna. Referatul îşi propune să analizeze şi să caracterizeze detaliat...

Lanterna - cercetare de marketing

La inceputul anului 2011, compania a lansat pe piata din Romania un nou model de laterna profesionista, modelul CX-100. Lanterna este destinata...

Ai nevoie de altceva?