Proiecte economice în turism - Insula Rhodos

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2998
Mărime: 2.55MB (arhivat)
Publicat de: Jenel Gabor
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.Potentialul Natural

Aşezarea geografică şi relieful

Insula Rhodos este cea mai mare din Insulele Dodecaneze (Arhipelagul Insulelor Sporade), situate în Marea Egee şi a patra cea mai mare insulă a Greciei. Este situată în partea de sud-est a Mării Egee, în apropierea coastelor Turciei.

Suprafaţa: 1.398 km², 78 de km lungime pe 38 km lăţime, cu 220 km de ţărmuri. Turismul este sursa de venit principală a insulei.

Rhodos a devenit un centru regional important, multumită poziţiei sale, climatului şi atracţiilor naturale. Datorită numeroselor sale obiective turistice este considerat şi muzeul civilizaţiei Greciei Antice.

Din punct de vedere administrativ insula este împărţită în zece municipalităţi: Rhodos (capitala), Ialysos, Petaloudes, Kamiros, Kalithea, Attavyros, Afandou, Archangelos, Rhodosul de Sud şi Lindos. Populaţia insulei este de 117.007 de locuitori, din care aproape 60.000 trăiesc în capitala Rhodos.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Rodos

Relief:

Insula are un relief predominant muntos, deluros, acoperit de livezi de măslini, leandri şi pini, cu faleze spectaculoase, având un sol fertil şi o vegetaţie bogată.

Un lanţ muntos străbate insula Rhodos pe toata lungimea ei, aidoma unei coloane vertebrale. Cel mai înalt vârf, vârful Atavyros, este situat în partea sud-vest şi are o înălţime de 1.215 m. Alte vârfuri sunt: Artamytis (850 m) şi Prophitis Ilias (800 m).

Plajele din Rhodos sunt vestite pentru calitătile ecologice ale nisipului şi apei, existând nu mai puţin de 42 de plaje clasificate BLUE FLAG în Kallithea, Faliraki, Lindos, Rhodos.

Clima

Insula oferă un climat mediteranean, cu 300 de zile de soare în decursul unui an de zile. Sezonul ploios durează, de obicei din luna decembrie până în luna martie.

Recunoscută oficial ca cea mai însorită zonă a Europei, în Rhodos întâlnim temperaturi de 36-38°C ziua, iar seara în jur de 27-28°C.

De altfel, Rhodos este cunoscută ca Insula Soarelui. Legenda spune că insula a fost creată de Helios din apa mării ca dar de nuntă pentru nimfa Rhoda, o fiică a Afroditei şi ar fi botezat-o cu numele ei. Pindar o mentionează într-una din odele sale ca fiind născută din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.

Hidrografie

Cea mai importantă menţiune despre hidrografia insulei este cea legată de amplasarea acesteia în SE Mării Mediterane, mai exact insula este înconjurată de Marea Egee. Singura sursă de apă potabilă a insulei provina din râul Pelekanos care este amenajat sub formă de cascade şi lacuri mici, denumite “Şapte Râuri”.

Fauna

În ceea ce priveşte flora şi fauna Rhodos este mai aproape de Asia Mică decât de restul Greciei.

Fauna este abundentă, printre specii numărându-se cerbul Rhodian.

În munţi îşi au cuiburile păsările de pradă - şoimii, vulturii sau bufniţele. În Rhodos trăiesc scorpioni, ale căror muşcături, însă, nu sunt mortale pentru om, centipede şi cicade, al căror ţârâit poate fi neplăcut pentru unii dintre vizitatori. Există aici şi vipere, ale căror muşcături, la fel ca şi cele de scorpion sau centipede, pot fi extrem de neplăcute.

Unul din principalele puncte de atracţie îl reprezintă Valea Fluturilor unde în timpul verii o mulţime de fluturi se adună pentru a se reproduce, oferind un spectacol unic.

Rhodosul se poate mândri de asemenea şi cu o faună marină bogată. În apele mării trăiesc o multitudine de specii de peşti, foci, broaşte ţestoase marine şi alte animale rare.

Nu putem omite nici acele specii oarecum "periculoase", cum ar fi aricii de mare, meduzele, pisicile de mare sau murenele colorate, acestea din urmă trăind mai ales în zonele izolate, departe de marile plaje.

Vegetaţia

În munţi cresc plante medicinale şi aromatice, printre care oregano, cimbrul, levănţica, maghiranul, rozmarinul ş.a. Dintre plantele agricole, în Grecia se cultivă viţa-de-vie, citricele, măslinii, rodiile şi diferite cereale. Insula are un relief predominant muntos, deluros, acoperit de brazi, portocali, măslini, lămâi, smochini şi peri.

Preview document

Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 1
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 2
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 3
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 4
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 5
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 6
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 7
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 8
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 9
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 10
Proiecte economice în turism - Insula Rhodos - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Proiecte Economice in Turism - Insula Rhodos.doc

Ai nevoie de altceva?