Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc, pdf, ppt, xls
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 2300
Mărime: 2.63MB (arhivat)
Publicat de: Milena Cazacu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicoleta Dospinescu

Extras din proiect

1. Analiza preferinţelor cu privire la mediul on-line.

Marketingul este de neconceput fără un flux continuu şi sistematic de informaţii cu privire la mediul intern şi extern al firmei; de asemenea are în vedere dinamica relaţiilor cu exteriorul. Informaţia este o condiţie necesară pentru realizarea activităţilor în mod eficient şi pentru integrarea şi adaptabilitatea firmei la cerinţele consumatorilor noştri. În acest sens ne propunem implementarea unor acţiuni bazate pe date reale ale pieţei, având la bază o viziune de cercetare de marketing cât mai obiectivă.

2. Problema decizională

Problemele cu care se confruntă firma Dulcissimo sunt reprezentate de stagnarea vânzărilor, în special a şerbetului Sweet Taste, un produs special destinat persoanelor cu diabet, bazat pe ciclamat, un înlocuitor al zahărului cât și dorinţa atragerii unor noi segmente de piaţa, respectiv persoanele care urmează o anumită dietă și nu numai. De asemenea se dorește intrarea pe pieţele altor zone geografice anterior inaccesibile. Problemele decizionale anterior menționate pot fi soluționate prin publicitate eficientă și o posibilă deschidere a unui magazin de achiziţii on-line.

Deoarece anterior strategia de comunicare a firmei era bazată pe publicitatea prin flyere, bannere, broşuri, pliante şi anunţuri in ziar, am decis să folosim o metodă modernă de comunicare şi anume cea on-line prin lansarea unei pagini web și complementarea achiziţiilor clasice cu cele on-line, astfel ajungându-se la confruntarea cu o dublă problemă decizională:

Brandingul on-line şi crearea unui magazin de achiziţii on-line sunt cele mai bune soluţii de creştere a vânzărilor?

3. Obiectivele cercetării

a.) Determinarea atitudinii respondenţilor cu privire la mediul on-line.

b.) Frecvenţa utilizării internetului de către invtervievaţi.

c.) Informaţiile on-line trezesc interesul vizitatorilor?

d.) Percepţia consumatorilor privitoare la promovarea on-line.

e.) Identificarea oportunităţii deschiderii unui magazin-online.

f.) Anticiparea feed-backului.

4. Metoda Cercetării

Deseori, pentru a obţine o imagine şi mai completă asupra fenomenelor de marketing, informaţiile obţinute din datele statistice se dovedesc a fi ineficiente şi se apelează la informaţii recoltate prin metode de cercetare directă. Această metodă presupune culegerea informaţiilor direct de la purtătorii lor : consumatorii individuali, producătorii de bunuri şi servicii, intermediari, etc. Cercetarea prin metode directe înlesneşte cunoaşterea unor dimensiuni noi, mai ales de natură calitativă, ale fenomelor analizate, contribuind la cea mai bună fundamentare a deciziilor de marketing., astfel firma Dulcissimo a efectuat o cercetare cantitativă ce presupune măsurarea fenomenelor investigate şi obţinerea unor informaţii sub formă de cifre.

O deosebită importanţă o reprezintă utilizarea anchetei, ce presupune preluarea informaţiei de la purtător la cererea organului de cercetare, metodă aleasă şi de firma Dulcissimo.

Dintre toate variantele posibile de anchetă noi am decis să o folosim pe cea stradală, în care chestionarul este administrat prin operatorii de inverviu care vor consemna răspunsurile celor intervievaţi.. În acest fel se urmăreşte ca răspunsurile primite să fie în conformitate cu realitatea.

S-a ales această metodă de cercetare întrucât permite explicarea întrebărilor de către intervievator, în cazul în care respondenții nu au înțeles ceva. Se pot observa de asemenea, reacțiile intervievaţilor la anumite întrebari şi se poate identifica și receptivitatea acestora în timpul completării chestionarelor. El ne va ajuta sa întelegem cât mai bine tendinţele pieţei produselor alimentare şi în ce măsură putem pătrunde pe aceasta cu produsul oferit de noi.

Chestionarul format din 12 întrebări, va fi aplicat persoanelor care vizitează magazinele din reţeaua de distribuţie a firmei Dulcissimo respectiv: supermarketul Mercur-Mary şi hipermarketurile Carrefour şi Kaufland din Iaşi.

CHESTIONAR

Bună ziua! Numele meu este………………, fac parte din departamentul de marketing al firmei “Dulcissimo” şi doresc să realizez un studiu de piaţă pentru a afla gradul de utilizare a internetului privind achiziţiile on-line. Vă rog sa îmi acordaţi două minute pentru a completa un chestionar:

1. Vă număraţi printre utilizatorii internetului?

a) Da (se trece la întrebarea 2)

b) Nu (se trece la întrebarea 12)

2. Cât de des utilizaţi internetul:

a) Zilnic

b) Săptămânal

c) Lunar

Preview document

Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 1
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 2
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 3
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 4
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 5
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 6
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 7
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 8
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 9
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 10
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 11
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 12
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 13
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 14
Raport de cercetare cantitativă - Șerbet Sweet Taste - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Centralizare date.pdf
  • Centralizare date.xls
  • Sweet Taste (Cercetare de Marketing).doc
  • Sweet Taste (Prezentare).ppt

Alții au mai descărcat și

Cercetare de marketing privind consumul de fast-food în rândul studenților din cadrul universității Babes-Bolyai, Cluj Napoca

Rezumat Tema cercetării o reprezintă consumul de fast-food al studenţilor din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, Cluj Napoca. Obictivul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Mixul de marketing - Șerbet Sweet Taste

I. Sinteză Succesul unei firme depinde în primul rând de identificarea şi satisfacerea cât mai completă a nevoilor consumatorilor. Firma...

Ai nevoie de altceva?