Schimbarea Imaginii McDonalds

Proiect
6.7/10 (7 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 6838
Mărime: 94.17KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Universitatea de Vest Timisoara Facultatea de Stiinte Economice

Cuprins

  1. Cap.1 Prezentarea companiei McDonalds
  2. 1.1 Scurt istoric
  3. 1.2 Informatii financiare
  4. 1.3Tendinta pietei francizei in România
  5. Cap.2 Definirea problemei de cercetare
  6. 2.1 Definirea problemei decizionale
  7. 2.2 Obiectivele studiului
  8. 2.3 Cadrul cercetarii
  9. Cap.3 Elaborarea chestionarului
  10. 3.1 Temele si variabilele studiului
  11. 3.2 Instrumentul de colectare a datelor
  12. Cap.4 Analiza si tratarea datelor
  13. 4.1 Analiza univariata a datelor
  14. 4.2 Analiza bivariata a datelor
  15. Cap.5 Concluzii si recomandari

Extras din proiect

Cap.1 Prezentarea companiei McDonalds

1.1 Scurt istoric

Compania McDonalds a intrat pe piata româneasca in anul 1995, odata cu deschiderea unui restaurant la parterul magazinului Unirea din Capitala, si a investit peste 50 mil. dolari in deschiderea unitatilor pe care le are in prezent. McDonald's este, in prezent, cel mai mare lant de restaurante fast-food din România. La nivel mondial, McDonald's are o cifra de afaceri globala de circa 20 de miliarde de dolari si marja neta de profit de peste 10%.

Primul restaurant McDonald's, în tara noastra, si-a deschis portile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii în ziua deschiderii la nivel central european.

La scurt timp, McDonald's a adus în România si un nou concept de servire a clientilor, direct din masina. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul National 1 Bucuresti -Ploiesti, în fata Complexului Comercial PRISMA, în data de 29 decembrie 1995.

În anul 1999 a fost construit si primul restaurant McDonald's mobil, succesul înregistrat de acest restaurant pe roti determinând compania sa înceapa constructia unei noi unitati de acest fel.

Din dorinta de a veni mereu în întâmpinarea consumatorilor nostri si de a le oferi acestora noi experiente, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. În Bucuresti si Tg. Mures functioneaza deja restaurante McDonald's cu specific Rock-n-Roll, Internet Corner sau Cinema.

Având încredere în potentialul si viitorul tarii noastre, McDonald's a investit, într-un interval de timp relativ scurt, peste 54.000.000 USD, astfel încât la ora actuala functioneaza un numar de 48 de restaurante în 20 de orase din România.

Prin aceste investitii care vor continua si în anii urmatori, s-au creat aproximativ 2.500 de locuri de munca, în special pentru tineri, McDonald's fiind unul din cei mai importanti angajatori din tara noastra.

1.2 Informatii financiare

Lantul de restaurante McDonalds România a înregistrat anul trecut un profit net de 7 milioane RON (2 milioane euro), valoare pe care oficialii companiei se asteapta sa o dubleze in 2006.

Compania a realizat o cifra de afaceri de 181 mil. lei (50 mil. euro) in 2005, în crestere cu aproximativ 20% fata de rezultatul înregistrat in anul precedent.

Câstigul net al lantului de restaurante McDonalds România a crescut de la 22,2 mii euro la 2 mil. euro anul trecut. Compania lucreaza acum cu o marja de profit de 3,8%.

Evolutia buna a rezultatelor financiare a aparut pe fondul campaniilor de publicitate, al diversificarii portofoliului de produse, precum si al maturizarii pietei de profil. Potrivit acestuia, compania a lucrat in pierdere pâna în 2004.. Anul 2004 a fost un fel de break-even point (momentul in care o companie trece de pe pierderi pe profit ).Este vorba de o maturizare a pietei, de o crestere sensibila, dar reala a puterii de cumparare si a ajutat si cota unica de impozitare. Strategia McDonalds pe anul trecut, precum si cea de anul acesta implica schimbarea designului interior al celor 51 de restaurante. Pentru redecorararea fiecaruia se vor investi aproximativ 200.000 de euro, miscarea face parte dintr-un plan pe termen lung. Compania se va axa si pe clientii de vârsta mica, respectiv copii, dar si pe meniuri specializate adresate unor anumite grupe de clienti, precum cele pentru femei. Pentru 2006 se asteapta la o crestere de circa 15% a cifrei de afaceri, ceea ce ar însemna o dublare a profitului.

Compania, a lucrat in pierdere din cauza investitiilor pe care le-a realizat la nivel local. McDonalds detine 51 de restaurante in România, plus o unitate mobila, cu un total de 2.262 de angajati. Reprezentantul companiei spune ca înca doua-trei unitati ar putea fi adaugate lantului pana la sfârsitul anului. Se va continua politica de extindere, in special in locatii de tip mall-uri, care reprezinta deja un mod de viata in România. El spune ca investitia intr-un restaurant McDonalds poate varia intre 800.000 si doua milioane de euro, in functie de dimensiunile acestuia si de amplasare. Compania a deschis recent o unitate in cadrul complexului Plaza România. Principalii competitori ai McDonalds la nivel local sunt lanturile KFC, Pizza Hut, Spring Time si Gregory's.

La nivel mondial, McDonalds are o cifra de afaceri globala de circa 20 de miliarde de dolari si marja neta de profit de peste 10%.

Politica de pret

Datorita situatiei economice si a inflatiei, preturile sunt adaptate la puterea de cumparare a fiecarei tari, tinându-se cont de concurenta locala. De exemplu, în Austria pretul unui Big Mac este de $3,00, iar în tarile Europei Centrale, acesta costa între $1,0 si $2,6. Strategia preturilor spune ca produse de cea mai buna calitate sunt cumparate la cele mai mici preturi posibile, fara sa afecteze valoarea.

Politica de produs

Calitatea este principiul cel mai important al McDonald's. Acesta este subliniat în mod deosebit la selectarea si prepararea produselor. Care este conceptul restaurantelor McDonald's? Restaurantele ofera produse 100% proaspete si de calitate în orice loc si în orice moment. De aceea multe restaurante sunt deschise pâna târziu si chiar în zilele de sarbatoare

McDonalds foloseste cele mai bune ingrediente, lucrând cu furnizori de cea mai mare încredere si care asigura standardele noastre stricte de preparare.

Produsele McDonald's constau în ingrediente hranitoare de baza, cum ar fi: carne de vita, carne de pui chifle, salata, cartofi si produse lactate. Aceste produse îsi pastreaza calitatea si elementele naturale pe întreg parcursul procesului de gatire. McDonald's selecteaza pentru aprovizionarea restaurantelor doar producatori recunoscuti de alimente.

Asigurarea completa a calitatii începe cu controlul materiei prime pâna la fiecare produs finit in parte. Restaurantul are un rol deosebit de important în asigurarea calitatii unui produs ca de exemplu un Big Mac. Aceasta se poate observa urmarind procedurile de control al feliilor de carne: feliile arse sau insuficient prajite sunt respinse când nu sunt respectati timpii de gatire. Controlul chiflelor este de asemenea un element esential în procesul de asigurare a calitatii, prin el aplicându-se specificatiile si standardele McDonalds, care sunt stabilite în manualele operationale ale Companiei. Alte standarde ale controlului calitatii sunt stabilite masurând în mod constant temperaturile si respectând timpii de pastrare, si termenii de expirare a produselor. Din bucatarie si pâna în mâinile clientilor, se efectueaza o serie întreaga de controale pentru ca toate produsele sa se încadreze in standardele internationale de calitate McDonalds.

Preview document

Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 1
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 2
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 3
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 4
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 5
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 6
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 7
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 8
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 9
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 10
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 11
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 12
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 13
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 14
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 15
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 16
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 17
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 18
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 19
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 20
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 21
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 22
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 23
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 24
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 25
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 26
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 27
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 28
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 29
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 30
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 31
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 32
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 33
Schimbarea Imaginii McDonalds - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Schimbarea Imaginii McDonalds.doc

Alții au mai descărcat și

Corporațiile Transnaționale

Traim vremuri în care ceva fundamental se întâmpla. Modelele politice, stilurile de viata, strategiile de afaceri, sau sistemele de protectie...

Brandul România

În calitate de fiinte umane, posedam o anumita abilitate care ne diferentiaza fundamental de celelalte fiinte cunoscute noua. Imaginatia....

Imaginea Mercedes în România

Pentru ca acest studiu se refera la Mercedes, inainte de toate, sa vedem cum si-a facut aparitia acest nume in universul automobilului. Emil...

Prezentarea Firmei Mc Donald's

Argument Tema proiectului meu “Evaluarea ofertelor de produse şi servicii” face parte din domeniul pregătirii mele profesionale pentru meseria de...

Marketingul KFC

Colonelul Sanders Colonelul Harland Sanders s-a nascut pe 9 septembrie 1890; a inceput sa acorde franciza afacerii sale de la varsta de 65 de...

Investigarea nevoilor clienților la SC McDonald's România SRL

Argument Orientarea deschisa si sincera catre rezolvarea problemelor clientului este cheia cu care marketingul deschide poarta succesului. In...

Imaginea lanțului de restaurante McDonald`s

V-ati întrebat vreodata de ce produsele fierbinti si proaspete au acelasi gust fie ca va aflati în McDonald’s Bucuresti, Cluj sau Iasi ? De fapt,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?