Serviciile de consultanță în management - cost sau profit

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2856
Mărime: 563.63KB (arhivat)
Publicat de: Tinca Ghinea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Diana Soca
Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Management-Marketing. Marketingul Serviciilor.

Extras din proiect

Conform dictionarului Wikipedia, consultanta in management este o activitate care isi propune sa optimizeze resursele organizatiilor din sectorul public si privat si, in acelasi timp, sa le imbunatateasca eficienta proceselor, trainingul, selectia si integrarea resurselor umane si tehnologice, in conformitate cu nevoile specifice ale activitatii economice respective, in scopul obtinerii unei valori adaugate cat mai mari.

Domeniile Consultantei in Management.

In conformitate cu noua segmentare a Federatiei Europene a Asociatiilor de Consultanta, FEACO, continuta in Raportul FEACO survey 2006-2007, publicat in Octombrie 2007, domeniile consultantei in management sunt:

1. Consultanta.

Serviciile de consultanta asista organizatiile publice si private pentru a-si analiza si redefini strategiile, in a-si imbunatati eficienta operatiunilor si a-si optimiza resursele umane si tehnologice.

Consultanta este compusa din :

1a. Business Consulting (BC) ce include:

Consultanta strategica, care urmareste imbunatatirea pe termen lung a firmei: planificarea strategica, fuziuni si achizitii, vanzari, marketing, comunicare, consultanta financiara, strategii de resurse umane.

Managementul operatiunilor, care urmareste integrarea de solutii de afaceri prin Business Process Re-engineering (BPR), sisteme de managementul relatiilor cu clientii (CRM), restructurare / reducerea costurilor, managementul achizitiilor si al furnizorilor.

Project Management

Managementul Schimbarii, servicii de consultanta care, conexe unor altor servicii de consultanta, asista organizatia la gestionarea efectelor pe care schimbarea le are asupra resurselor umane din organizatia respectiva.

Consultanta in Resurse Umane: Servicii de consultanta care urmaresc imbunatatirea elementului „uman” al organizatiei prin: masurarea si gestionarea performantei, organizarea de sisteme de beneficii, compensari si pensionare, strategii de resurse umane si de marketing, dezvoltarea talentelor, coaching pentru management.

1b. Consultanta in Tehnologia Informatiei asista organizatiile in a-si evalua propriile strategii IT in vederea alinierii tehnologiilor cu procesul de business. Aceste servicii includ planificare si conceptie strategica, operare si implementare.

2. Dezvoltare si Integrare.

Dezvoltarea de aplicatii (exclusiv software) • Crearea de noi functionalitati prin dezvoltarea proceselor. In mod uzual aceste dezvoltari integreaza sau unifica procese ale afacerii, interne sau externe si pot implica conversia unor aplicatii pentru a fi utilizate pe platforme sau conceptii diferite. • Proiectarea de servicii ce integreaza aplicatii ce au fost create in cadrul a diferite aplicatii sau infrastructuri IT existente (dezvoltarea si integrarea sistemelor)

Instalarea si integrarea de aplicatii • Implementarea de noi aplicatii sau infrastructuri, ce pot presupune instalarea de hardware si/sau software , configurarea si adaptarea lor, testarea inter-operabilitatii lor; servicii ce integreaza aplicatii sau infrastructuri IT existente si managementul entitatilor respective.

3. Outsourcing (Externalizare), care consta in 3 tipuri de activitati:

Servicii de management IT; printre acestea se numara serviciile pentru operationalizarea infrastructurii (operarea de sisteme, administrarea si securitatea sistemelor, urmarirea eficientei costurilor, gestionarea configurarilor, managementul tehnologiilor, etc), managementul aplicatiilor si managementul serviciilor de tip help-desk.

Servicii de Management Aplicat (Applied Management Services, AMS); acestea privesc externalizarea dezvoltarii si implementarii de servicii-suport pentru hardware, aplicatii, CRM si infrastructura de afaceri (unelte pentru dezvoltarea de aplicatii si middleware, software pentru managementul informatiei, pentru stocarea informatiei, pentru sisteme si retele)

Externalizarea proceselor de afaceri (Business Process Outsourcing). Aceste servicii presupun externalizarea completa a unui proces al afacerii respective.

4. Alte servicii de consultanta.

Contin o varietate larga de servicii complementare celor 3 categorii descrise mai sus, ca de exemplu: training, studii diverse, outplacement, recrutare si selectie.

Istoria consultantei in management in Romania.

In Romania istoria consultantei incepe undeva in deceniul 8 al secolului trecut. In acea perioada, printr-un proiect UNIDO (United Nation International Development Organisation) se pun bazele Centrului pentru Perfectionare a Cadrelor, CEPECA. Acesta devine in scurt timp prima organizatie dedicata proiectelor de consultanta si training in management, cu un focus pe formarea in management. Primele serii de cursuri si proiecte se deruleaza cu lectori straini, ele asigurand un transfer de know-how occidental unic pentru acea perioada. In ultimii ani ai epocii comuniste CEPECA este subordonat Academiei Stefan Gheorghiu, fiind excesiv politizat. Dupa revolutie CEPECA se transforma in IROMA, Institutul Roman de Management, fiind adusi specialisti noi si fiind reorganizate activitatile. Totusi, Institutul isi pierde incet-incet piata si personalul, sucomband undeva in jurul anului 2000. Imediat dupa revolutie numeroase firme de consultanta si training romanesti private apar pe piata libera.

Consultanta - este o necesitate ?

Aceasta este una din primele intrebari pe care si le pun toti managerii care intampina probleme in gestionarea afacerilor. Raspunsul initial este "nu, domeniul in care activez are un traseu foarte cunoscut, nu exista evenimente care sa-mi ridice probleme deosebite si, in orice caz, le pot rezolva cu resurse si competente din interior". Ulterior, analizand costurile si eficienta solutiilor aplicate, raspunsul devine afirmativ. Daca este nevoie sau nu de consultanta, in ce masura si pentru ce domenii au incercat sa arate FEACO, la nivel european, si AMCOR, la nivel national.

Certificari in consultanta in management.

Singura certificare internationala specifica profesiei de consultant si trainer in management este CMC,Certified Management Consultant.

Atunci cand initialele CMC urmeaza numele unui consultant, aceasta inseamna ca persoana respectiva indeplineste cele mai inalte standarde de profesionalism si etica in consultanta in management.

Procedura de certificare este organizata de ICMCI, International Council of Management Consulting Institutes, si este utilizata in peste 45 de tari, inclusiv cele mai mari piete de consultanta in management: USA, UK, Germania, China, Japonia, Canada, etc. In Romania procedura CMC poate fi derulata in cadrul AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania.

Piata romaneasca a consultantei in management.

La nivelul anului 2007 volumul total al pietei de consultanta in management este estimat la cca. 350 Milioane Eur (sub 1% din piata Europeana, estimata la 5,5-6 miliarde Eur). Se estimeaza prezenta a cca. 600-700 de firme de consultanta, cu urmatoare distributie: cca. 20 de firme cu cifre de afaceri peste 1,0 Mio Eur, cca. 70 cu cifre intre 0,2 Mio si 1,0 Mio si cca. 600 cu cifre de afaceri sub 200.000 Eur. Se apreciaza de asemenea ca cca. 70% din volumul pietei este importat, consultanta fiind prestata de firme din afara Romaniei, firmele romanesti impartind o bucata de cca 100-120 Mio Eur.

Preview document

Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 1
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 2
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 3
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 4
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 5
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 6
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 7
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 8
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 9
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 10
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 11
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 12
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 13
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 14
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 15
Serviciile de consultanță în management - cost sau profit - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Serviciile de Consultanta in Management - Cost sau Profit.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor și a Rezultatului

Introducere Unul dintre obiectivele unei companii, probabil cel mai important, este obţinerea de profit. Formula obţinerii profitului brut este...

Evaluarea Eficienței Managementului Resurselor Umane în Întreprinderile Românești

Managementul resurselor umane reprezinta ansamblul activitatilor de ordin operational (planificarea, recrutarea, mentinerea personalului) si de...

Politici și Tratamente Contabile Privind Impozitul pe Profit

INTRODUCERE Impozitul reprezintă cea mai veche şi cea mai importantă resursă financiară aflată la dispoziţia statului O zicală devenită obicei în...

Strategii de Pătrundere pe o Piață Internațională

Introducere Pătrunderea pe piaţa internaţională a devenit, în zilele noastre, un obiectiv important pentru întreprinderile din toată lumea....

Consultanță Internațională

INTRODUCERE Actualitatea şi importanţa temei cercetate. Piaţa serviciilor de consultanţă acoperă o arie largă de procese şi relaţii economice de o...

Particularitățile managementului de consultanță în afaceri

Introducere Actualitatea temei: Perioada de timp, începând cu ultima decadă a mileniului doi şi până în prezent, este caracterizată de o serie de...

Politici și Tratamente Contabile Privind Impozitul pe Profit

Denumirea Denumirea societatii este Societatea Comerciala “CONFORT” S.A. Galati, înfiintata prin Decizia Prefecturii Judetului Galati nr. 72/1991...

Implicațiile Economice ale Extinderii UE Către Europa Centrală și de Răsărit

Introducere Uniunea Europeană este un proces de integrare deplină, ecnomică, socială şi instituţională, situându-se, din punct de vedere politic,...

Ai nevoie de altceva?