Strategia de Branding a Braziliei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, pptx
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 6634
Mărime: 13.44MB (arhivat)
Publicat de: Iacov Istrate
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina popescu

Extras din proiect

Scurtă prezentare a ţării

Brazilia, oficial Republica Federativă a Braziliei, este o republică federativă formată din 27 de unități federative — Districtul Federal și 26 de state. În 2008 avea o populație de 189.612.814 de locuitori și o suprafață de 8.511.965 km², ocupând 47% din teritoriul continentului sud-american. Comparată cu celelalte țări ale lumii, Brazilia ocupă locul al cincilea după numărul populației și aceeași poziție după suprafață. Fiind a noua putere economică din lume și cea mai mare din America Latină, Brazilia are astăzi o influență internațională mare, atât la nivel regional cât și la nivel global.

În ciuda faptului că Brazilia este a cincea țară a lumii ca populație, ea are una dintre cele mai mici densități ale populației. Majoritatea locuitorilor trăiesc în zonele situate de-a lungul litoralului, pe când interiorul și partea de vest se caracterizează printr-o populare extrem de scăzută.

Brazilia este unica țară americană în care limba oficială este portugheza, acest lucru fiind rezultatul colonizării portugheze. Religia predominantă este romano-catolicismul, Brazilia fiind statul cu cel mai mare număr de catolici de pe Glob. Există însă și reprezentanți ai altor culte, în special protestanți, dar și atei. Societatea braziliană este, printre altele, una dintre cele mai diverse din punct de vedere etnic, fiind formată din descendenții europenilor, popoarelor autohtone, africane și asiatice.

Conform constituției din 1988, Brazilia este o republică federativă prezidențială. Forma de guvernământ a fost inspirată de modelul Statelor Unite ale Americii, însă sistemul juridic brazilian urmează tradiția romano-germanică a dreptului pozitiv.

Brazilia este astăzi un lider politic și economic al Americii Latine, deși această calitate este parțial contestată de Argentina și Mexic care se opun intenției Braziliei de a obține un loc permanent în Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, problemele sociale și economice actuale împiedicând Brazilia să facă uz efectiv de puterea sa regională.

Brazilia este cea mai mare putere economică națională a Americii Latine, ocupând locul opt în lume după produsul intern brut bazat de pe paritatea puterii de cumpărare, conform datelor Fondului Monetar Internațional, având sectoarele agriculturii, mineritului, industriei și servicilor bine dezvoltare, dar și o forță de muncă suficientă.

Țara și-a extins prezența pe piața internațională și face parte, împreună cu India, China și Rusia, din grupul celor patru economii cu o dezvoltare rapidă, numit BRIC.

Brazilia ocupă locul zece pe lista țărilor după consumul de energie electrică. Energia electrică se produce atât pe baza resurselor regenerabile, mai ales prin valorificarea potențialului hidroenergetic și etanolului, cât și pe baza celor clasice, reprezentate de energia termoelectrică bazată pe hidrocarburi, gaze naturale și păcură. Datorită recentelor descoperiri de zăcăminte de țiței se presupune că țara ar putea deveni o putere energetică mondială.

Cultura braziliană este foarte diversificată datorită caracterului complex al societății. A fost puternic influențată de tradițiile și obiceiurile de origine europeană, africană și autohtonă. Se bazează, în special, pe un substrat al culturii portugheze, fapt datorat lungii perioade de timp în care Brazilia a fost o colonie portugheză.

Carnavalul brazilian, cu muzica vibrantă și paradele spectaculoase, a devenit unul dintre cele mai răspândite imagini asociate Braziliei, fiind simbolul tinereții, frumuseții și sexualității. Este celebrat înainte de postul mare în toate municipiile țării, însă cele mai impunătoare petreceri au loc în Rio de Janeiro, Salvador, Recife și Olinda.

Prezentarea brandului ţării

Contextul creării brand-ului

Istoria economicã a Braziliei a fost marcatã de câteva cicluri succesive de dezvoltare, bazate pe diferite produse. În timpul Primului Rãzboi Mondial este încurajatã industrializarea. Dupã marea crizã din 1929 Brazilia începe sã-si croiascã drumul spre o economie modernã sub influenta gândirii economice a unui român, economistul Mihail Manoilescu.

Între 1945 si 1974 economia brazilianã a crescut, în medie, cu 7,4% pe an, iar între 1970 si 1980, în ciuda crizelor petroliere, aceastã crestere avea sã fie si mai mare, de 8% pe an, PIB pe locuitor crescând de 4 ori si ajungând la 2200 USD în 1980. Actualmente, PIB pe locuitor este de circa 5.000 USD.

Preview document

Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 1
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 2
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 3
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 4
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 5
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 6
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 7
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 8
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 9
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 10
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 11
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 12
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 13
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 14
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 15
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 16
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 17
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 18
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 19
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 20
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 21
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 22
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 23
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 24
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 25
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 26
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 27
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 28
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 29
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 30
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 31
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 32
Strategia de Branding a Braziliei - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Branding a Braziliei
    • Strategia de Branding a Braziliei.doc
    • Strategia de Branding a Braziliei.pptx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetarea satisfacției clienților pentru produsele Doncafe

INTRODUCERE Organizaţiile de orice fel (industriale sau comerciale, private sau guvernamentale) furnizează produse sau servicii destinate să...

Brandingul de națiune în contextul globalizării, din perspectiva relațiilor publice internaționale

Argument Lucrarea de faţă este rezultatul unei duble provocări. Primul factor care a declanşat dorinţa de construire a unui discurs privind...

Marcă versus brand

I. Marcă vs. Brand Problema marcă vs. brand este o controversă în industria publicităţii şi a comunicării de marketing din România. De cele mai...

Brandingul de țară în Europa Centrală și de Est

1. Brandingul de ţară 2. Rolul şi provocările brandingului de ţară în ţările aflate în tranziţie din Europa Centrală şi de Est -...

Turism

LECTURE NOTES 1 PERSPECTIVES ON INTERNATIONAL TOURISM 1. Introduction to global tourism The travel and tourism industry is the world’s largest...

Ai nevoie de altceva?