Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4640
Mărime: 37.60KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana Pop
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTERAT

Cuprins

  1. 1. Introducere.3
  2. 2. Istoricul firmei.4
  3. 3. Produse.6
  4. 4. Piaţa firmei.9
  5. 5. Strategii de marcă.10
  6. 6. Marcă sau brand?.12
  7. 7. Concluzii.14
  8. 8. Bibliografie.15

Extras din proiect

Introducere

Tradiţiile consumului de ceai sunt deosebit de numeroase la nivel internaţional. De la samovarul rusesc la vânzătorul ambulant de ceai din India, de la ceremonialul ceaiului la „five o’clock tea” acest produs suscită conotaţii culturale şi sociale complexe de care mai tânăra sa concurentă, cafeaua, pare să profite. Principalul element care stă la baza acestor modificări este evoluţia conceptului de la „ceai” ca şi „petrecere a timpului liber” şi „ora ceaiului” la cel de „ceaiul remediu pentru ceva” , „ceaiul panaceu al remediilor naturiste”. Această modificare survine în urma dispariţiei comportamentelor sociale asociate cu consumul de ceai şi avansul, pe locul lăsat astfel liber, a ceaiurilor curative, „naturale” prin excelenţă.

În România piaţa ceaiurilor suferă de o tendinţă de hiper-segmentare care îi scade în mod nejustificat volumul consumatorilor ţintă. Dintr-o băutură pentru toată lumea, produs universal prin excelenţă, ceaiul a devenit un produs de nişă. Ex: ceaiuri de slăbit, ceaiuri anti-stress, ceaiuri de raceală şi guturai, ceaiuri medicinale şi profilactice, ceaiuri de întinerire a tenului, ceaiuri verzi cu antioxidanţi, ceaiuri negre fără cafeină. Departe de a fi o moda, ceaiul pur-şi-simplu, marca altădată existenţa unor obiceiuri şi comportamente sociale asociate cu petrecerea timpului liber în familie şi/sau cu prietenii.

Efectul cel mai profilactic al ceaiului rezidă din însăşi valoarea sa socială, în răgazul acela din alergătura şi stresul obositor al zilei pe care ni-l oferă, răgaz petrecut în compania prietenilor sau a familiei şi posibilitatea de a ne reîncărca bateriile din mers, cu o cană de ceai aromat şi aburind în mână.

Istoricul firmei Fares

Orăştie este o recunoscută vatră istorică, economică şi spirituală, în al cărei ţinut poporul român îşi are multe acte de identitate. Pe aceste meleaguri s-au confruntat acum două milenii armatele Romei imperiale cu dacii retraşi în cetăţile din Munţii Orăştiei, pentru ca ulterior, după o convieţuire îndelungată să ia naştere poporul român.

Izvoarele antice ne relevă date despre practicile medicinei dacice pe bază de plante. Zamolxe, zeul suprem în religia geto-dacă propovăduia nemurirea şi răsplătirea faptelor pe lumea cealaltă, iar în viaţa pământeană prin preoţii săi practica vindecarea prin anumite ritualuri. În aceste ritualuri regăsim primele întrebuinţări ale plantelor medicinale din medicina populară românească. În Evul mediu asistăm permanent la dezvoltarea medicinei populare bazată pe valorificarea calităţilor binefăcătoare ale plantelor. Aşadar, preocupările pentru strângerea, cultivarea şi prelucrarea plantelor medicinale datează în ţinutul Orăştiei din cele mai vechi timpuri. Astfel, înscrisurile oficiale ale vremii consemnează înfiinţarea unei farmacii în anul 1697 de către Johannes St. Piatkowski, farmacie unde se preparau leacuri pe bază de plante medicinale. De-a lungul timpului farmacia avut diferiţi proprietari, pentru ca începând cu 1877 să aparţină farmacistului Josef Graffius.

Omul care la începutul secolului XX a aşezat sub auspiciile ştiintei înţelepciunea populară, a fost Andrei Farago, un farmacist vizionar, a cărui pasiune arzătoare erau plantele medicinale. Licenţiat în farmacie la Viena, el intră în 1908, prin căsătorie, în familia care deţinea farmacia din Orăştie. Spirit practic şi inovator, el îşi dăruieşte întreaga energie şi inteligenţă pentru a transforma mica farmacie într-un etalon al fitoterapiei româneşti.

Astfel ajunge să ia naştere în anul 1929 „Digitalis Prima Cooperativă Română pentru Cultivarea Plantelor Medicinale Orăştie”, devenită astăzi Laboratoarele Fares Bio Vital. Aici se cultivau plante care apoi prindeau viaţă sub formă de ceaiuri, siropuri, uleiuri esenţiale, iar firma avea uscătorie, extractoare, secţii şi maşini pentru condiţionarea şi tocarea plantelor, dar şi laboratoare pentru analize. Rezultatele ştiinţifice, calitatea şi originalitatea produselor realizate au cucerit atât specialiştii, cât şi pe cei aflaţi în suferinţă.

În semn de preţuire pentru meritele deosebite ale companiei pe care o conducea, Andrei Farago primeşte în anul 1934 distincţia regală „Meritul Comercial şi Industrial clasa I”.

Pornind de la efectul benefic asupra sănătăţii şi din preocuparea de a obţine produse de înaltă calitate, au rezultat studiicare vizează realizarea condiţiilor optime pentru dezvoltarea cât mai bună a plantelor, astfel încât structura lor să înmagazineze o cantitate cât mai mare de substanţe active. Pe baza observaţiilor din teren şi a experienţelor efectuate în laborator s-au elaborat studii care s-au bucurat de aprecierea lumii ştiinţifice cu ocazia prezentării lor la diferite întruniri şi congrese de farmacie.

Cooperativa Digitalis şi-a extisn permanent activitatea, astfel că întreţinea relaţii comerciale cu case de comerţ de prestigiu din Germania, Franţa, Anglia, iar în 1937 oferea în ţară 334 de sortimente de ceaiuri, fiind producătorul consacrat al unor medicamente bine-cunoscute în epocă. Arhivele păstrează documente în care farmacişti din întreaga ţară i se adresează cerând produsele sale. Sunt scrisori în care se fac comenzi de produse, dar se fac şi aprecieri asupra produselor deja folosite. Se păstrează astfel de scrisori din Timişoara şi Arad, până la Iaşi, Cernăuţi şi Chişinău.

Preview document

Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 1
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 2
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 3
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 4
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 5
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 6
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 7
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 8
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 9
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 10
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 11
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 12
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 13
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 14
Strategii de marcă - SC Fares Trading SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Strategii de Marca - SC Fares Trading SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing Lidl

1. Denumirea firmei şi obiectul de activitate Lidl este un lanţ de supermarketuri discount cu sediul în Germania, care operează peste 10.000 de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?