Studiu de piață ceainărie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 5303
Mărime: 343.35KB (arhivat)
Publicat de: Petre Niculescu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. ISTORIA CEAIULUI

Englezii il beau la ora 5 de 300 de ani, insa in alte parti ale lumii ceaiul se consuma de mai bine de 4.000 de ani.

Toata aceasta legenda a ceaiului a inceput atunci cand un imparat chinez statea sub un arbust, impreuna cu un servitor care fierbea apa. O frunza a cazut in apa clocotita. Dupa ce imparatul si-a satisfacut curiozitatea de a gusta din bautura, a fost uimit de gustul nemaipomenit al noii bauturi. Povestea se intampla cu mult inainte de Christos, prin 2.737, iar Shen Nung este considerat si astazi primul bautor oficial de ceai. In timpul dinastiei Tang, ceaiul a devenit bautura traditionala a Chinei, iar prima carte despre miraculoasa bautura nu a intarziat sa apara.

In 780 d.H. venetienii, portughezii si olandezii isi aroga meritul de a fi adus ceaiul in Europa. Englezii au fost interesati de ceai abia in secolul XVII. Taxa pe ceai, impusa coloniilor americane a fost mai tarziu fitilul care a declansat razboiul de independenta (The Boston Tea Party-1773), incheiat cu fondarea Statelor Unite.

Cam prin aceeasi perioada, ceaiul devenea bautura cea mai apreciata in Rusia, cu exceptia alcoolului bineinteles. Samovarul, ruda a vaselor tibetane pentru prepararea ceaiului, a devenit nelipsit din casele rusilor.

Britanicii au facut din servirea ceaiului prilej de socializare in timpul epocii victoriene. Din 1910, marile hoteluri din intreaga lume au inceput sa tina asa-numitele ceaiuri dansante.

Mai mult decat cafeaua, ceaiul se cere servit cu un ritual. Nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii- de la alegerea sortimentului potrivit intr-un anumit moment al zilei pana la pregatire si, mai ales, servire.

Nu degeaba japonezii au creat o intreaga ceremonie a ceaiului. Ginko Biloba este singurul arbore care a supravietuit bombei de la Hiroshima si este unul dintre cei mai batrani copaci ai lumii. Japonezii il iubesc, americanii il planteaza in scopuri medicinale, iar artistii sunt fascinati de frunzele, florile si fructele de Gingko.

In prezent, ceaiul este una dintre cele mai uzitate bauturi. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca are un gust foarte bun, dar mai ales pentru ca oamenii au devenit din ce in ce mai constienti de proprietatile miraculase ale plantelor din care se prepara ceaiul.

II. METODOLOGIE

Procesul de evaluare decurge in 6 pasi:

• Pasul 1

Presupune strangerea de informatii referitoare la modul in care va decurge evaluarea, stabilirea scopului, obiectivelor evaluarii, actorilor principali implicati in evaluare precum si punctelor critice in cadrul evaluarii.

Pornind de la cele prezentate mai sus si datorita rolul important al ceaiului pentru sanatate, socializare, relaxare, ne-am propus deschiderea unei ceainarii in Galati.

Viziunea noastra este cultivarea gustului pentru ceaiul de calitate si transformarea obiceiului de a bea ceai intr-un stil de viata. Dorim sa oferim „o clipa de liniste” intr-o atmosfera relaxanta si binevoitoare.

Misiunea noastra este promovarea artei si filosofiei ceaiului in viata de zi cu zi si oferirea unui moment de liniste in toata agitatia si stresul cotidian.

Problema care impune necesitatea efectuării unor cercetări la nivelul consumatorilor o reprezintă obiceiurile de consum si interesul pe care il prezinta acestia in vederea deschiderii unei ceainarii.

Tema cercetării o reprezintă deschiderea unei ceainarii in Galati.

Tema cercetării poate fi formulată astfel: “motivaţii, obiceiuri si tendinţe privind consumul de ceai in spatii publice.”

Scopul cercetării constă în analiza motivaţiilor, obiceiurilor si a tendinţelor de consum, precum si evaluarea dorinței și opiniilor cetăţenilor din Galaţi in vederea deschiderii unei ceainării.

În calitate de echipa de cercetare, dorim să efectuăm un studiu la nivelul consumatorilor în scopul observării motivatiilor, obiceiurilor si tendintelor privind consumul de ceai precum si dorinta acestora in ceea ce priveste deschiderea unei ceainarii şi adoptării ulterioare a deciziei finale in vederea deschiderii, amplasarii acesteia precum si stabilirea elementelor de decor, ambianta etc. interesate de client.

Paşii urmaţi în analiză au fost:

-fixarea obiectivelor şi a indicatorilor de analiză

-realizarea unui draft de chestionar

-redactarea chestionarului final

-constituirea echipei de operatori şi instruirea lor

- descrierea activitatii: constituirea echipei de proiect; prezentarea si discutarea portofoliului proiectului, se deleagă sarcini şi reponsabilităţi, emite deciziile interne şi ataşează lista responsabilităţilor pe fiecare nivel în parte

- metode/mijloace de realizare: vizionari, activitate pe grupe, conversatie /laptop, videoproiector

- modalităţi de evaluare: precizarea clară a sarcinilor pentru fiecare responsabil

-trimiterea operatorilor pe teren

-colectarea, centralizarea si procesarea datelor

- metode/mijloace de realizare: laptop, imprimanta, programe software etc.

- modalităţi de evaluare: chestionare

-raportare

- metode/mijloace de realizare: dezbatere, analiza

- descrirea activităţii: in cadrul dezbaterilor se va evalua proiectul, modul în care acesta şi-a atins obiectivele propuse, propuneri pentru a îmbunătăţi derularea unor viitoare proiecte.

Preview document

Studiu de piață ceainărie - Pagina 1
Studiu de piață ceainărie - Pagina 2
Studiu de piață ceainărie - Pagina 3
Studiu de piață ceainărie - Pagina 4
Studiu de piață ceainărie - Pagina 5
Studiu de piață ceainărie - Pagina 6
Studiu de piață ceainărie - Pagina 7
Studiu de piață ceainărie - Pagina 8
Studiu de piață ceainărie - Pagina 9
Studiu de piață ceainărie - Pagina 10
Studiu de piață ceainărie - Pagina 11
Studiu de piață ceainărie - Pagina 12
Studiu de piață ceainărie - Pagina 13
Studiu de piață ceainărie - Pagina 14
Studiu de piață ceainărie - Pagina 15
Studiu de piață ceainărie - Pagina 16
Studiu de piață ceainărie - Pagina 17
Studiu de piață ceainărie - Pagina 18
Studiu de piață ceainărie - Pagina 19
Studiu de piață ceainărie - Pagina 20
Studiu de piață ceainărie - Pagina 21
Studiu de piață ceainărie - Pagina 22
Studiu de piață ceainărie - Pagina 23
Studiu de piață ceainărie - Pagina 24
Studiu de piață ceainărie - Pagina 25
Studiu de piață ceainărie - Pagina 26
Studiu de piață ceainărie - Pagina 27
Studiu de piață ceainărie - Pagina 28
Studiu de piață ceainărie - Pagina 29
Studiu de piață ceainărie - Pagina 30
Studiu de piață ceainărie - Pagina 31
Studiu de piață ceainărie - Pagina 32
Studiu de piață ceainărie - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Piata Ceainarie.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - Fornetti

A. DATE DE IDENTIFICARE A ÎNTREPRINDERII A.1 Agentul economic - Denumirea agentului economic “Elite Serv” - Forma juridica: S.R.L - Sediul :...

Plan de afaceri la Patiseria Flora

SUMAR Întreprinderea "Patiseria Flora" SRL este o întreprindere de productie. Activitatea întreprinderii se va axa pe producerea produselor de...

Studierea Obiceiurilor de Cumpărare a Ciocolatei

1. Definirea cercetarii de marketing realizata Am ales sa studiez comportamentul consumatorului de ciocolata deoarece nu cunosc pesoane carora sa...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Ceai de măr verde cu miere, lămâie și jeleu marca Happy Lemon

1. Introducere Happy Lemon este una dintre cele mai mari companii de ceaiuri si cafea din Asia, foarte populara in special in Filipine,...

Ai nevoie de altceva?