Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 3873
Mărime: 373.38KB (arhivat)
Publicat de: Alida Tănase
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anghel Laurentiu Dan
Organizare spot publicitar de promovare produse bancare

Extras din proiect

1. Piata

- volumul tranzactiilor pe piata cardurilor bancare:

La 30 iunie 2005, MasterCard Europe a înregistrat pe piata locala 490 de mii de carduri emise sub sigla MasterCard, volumul tranzactionat fiind de 330 milioane de USD. România se afla pe primul loc între tarile europene în privinta cresterii volumului brut de tranzactii pe cardurile MasterCard.

La sfârsitul lunii iunie erau 490 de mii de carduri MasterCard (excluzând Maestro si Cirrus), în crestere cu 71% fata de aceeasi perioada din 2004. Volumul brut al tranzactiilor, calculat în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2005 pe cardurile MasterCard, a crescut cu 79,8% fata de prima jumatate a anului trecut, atingând 330 milioane de USD. Numai în trimestrul al doilea din acest an, volumul brut al tranzactiilor a fost de 190 milioane de USD, înregistrând o crestere cu 91,5% fata de aceeasi perioada a anului 2004.

Este pentru prima oara când România devanseaza toate celelalte tari europe în privinta cresterii volumului de tranzactii pe cardurile de credit atât pe primele sase luni, cât si pe cel de al doilea trimestru din acest an, lasând în urma Rusia, Turcia sau Lituania.

Posesorii de carduri MasterCard au folosit cardurile lor pentru a realiza 3.920.000 de tranzactii pe primele sase luni ale anului 2005, în crestere cu 57,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numai pe trimestrul al doilea, au fost efectuate 2.140.000 de tranzactii, o crestere cu 61% fata de cel de al doilea trimestru din 2004.

La nivel global, MasterCard International a înregistrat, în cel de al doilea trimestru din 2005, pe cardurile MasterCard (excluzând Maestro si Cirrus) un volum brut al tranzactiilor de 408,4 miliarde de USD, în crestere cu 12,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe primele sase luni, volumul brut al tranzactiilor a crescut cu 11,6% fata de 2004, ajungând la 790,5 miliarde de USD. Cele aproape 25.000 de institutii financiare membre MasterCard din întreaga lume au lansat 716,3 milioane de carduri MasterCard, o crestere cu 12,1 % fata de aceeasi perioada a anului 2004.

Valoarea cumparaturilor pe cardurile MasterCard a crescut cu 14,5%, înregistrând 290,1 miliarde de UDS, în cel de al doilea trimestru din acest an. Pe primele sase luni, valoarea cumparaturilor a crescut cu 13,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungând la 556 miliarde de USD.

La sfârsitul anului 2004, MasterCard Europe a înregistrat peste 3 milioane de carduri emise sub siglele MasterCard si Maestro si un volum de tranzactii de peste 3,7 miliarde de USD.MasterCard Europe continua sa numere cele mai multe carduri de debit emise pe piata locala, mentinându-si pozitia de lider al pietei. Astfel la sfârsitul lui 2004, erau peste 2,7 milioane de carduri Maestro, o crestere cu 17,61% fata de aceeasi perioada a anului 2003. Numai pe aceasta marca, volumul tranzactionat, calculat în perioada 1 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2004, era de 3,34 miliarde de USD.

Evolutia cardurilor MasterCard a fost si ea în forta, la sfârsitul anului 2004 se înregistrau 410.000 carduri MasterCard, în crestere cu 58,6% fata de aceeasi perioada a anului 2003. Volumul brut al tranzactiilor, calculat în perioada 1 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2004 pe cardurile MasterCard, a fost de 390 milioane de USD. Numarul total de tranzactii a crescut si el foarte mult, astfel ca posesorii de carduri MasterCard si Maestro au folosit instrumentele lor de plata pentru a realiza peste 63 de milioane de tranzactii.

Reteaua locatiilor comerciale care accepta carduri s-a extins de asemenea - pentru MasterCard exista în prezent aproape 20.000 de locatii de acceptare, iar cardurile Maestro numara 14.300 de locatii. Cardurile sunt acum acceptate într-un numar mare de hipermarket-uri si centre comerciale, în magazinele de electrocasnice si electronice, în statiile de benzinarie sau restaurantele fast-food. Ele au ajuns astfel sa fie asociate cu ideea de comert modern si cu un mediu comercial agreabil, fapt care va contribui pe viitor si la acceptarea lor pe scara mai larga, dar si la utilizarea lor mai intensiva.

Anul 2004 a însemnat si introducerea sistemului 3DSecure si a solutiei de securizare MasterCard SecureCode, într-un proiect pilot pentru regiunea noastra. Acest sistem a dus la nasterea propriu-zisa a comertului electronic si în România. Datorita lui, posesorii de carduri MasterCard si Maestro au acces si pot face achizitii în magazinele virtuale românesti, dar si în reteaua comerciantilor virtuali din întreaga lume, în conditii de maxima securitate.

Preview document

Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 1
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 2
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 3
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 4
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 5
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 6
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 7
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 8
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 9
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 10
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 11
Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • PIATA_BANCII_TRANS.doc
  • spot publicitar.ppt
  • STATISTICI_CARDURI.ppt

Alții au mai descărcat și

Forța de Vânzare și Politica de Comunicare - Factori Cheie în Asigurarea unei Vânzări Inteligente

Introducere În condiţiile actuale ale dinamismului economico – social, prezenţa cu succes a unei firme pe piaţă este din ce în ce mai dificilă....

Comunicația de marketing în servicii

INTRODUCERE Trăim într-o lume, în care unul din cele mai prețioase capitaluri de care pot dispune organizațiile, întreprinderile și chiar...

Analiză comparativă a tehnicilor promoționale utilizate de BRD-Group Societe Generale și BancPost

Studiul analizei comparative il constituie bancile BRD si BANCPOST, ambele banci fiind foarte importante pe piata romaneasca prin ofertele si...

Carduri bancare

In anul 1990, Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, şi preia activele şi pasivele...

Promovarea, Element al Mixului de Marketing

ABSTRACT : Comunicatiile reprezinta un element de baza al mixului de marketing pentru mentinerea pe termen lung al consumatorilor.Tot timpul vor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?