Tehnici promoționale - Pro-Plus

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3170
Mărime: 3.45MB (arhivat)
Publicat de: George Boboc
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cap. 1 Analiza preliminară a produsului 1
  2. 1.1. Analiza conjuncturii de macromediu (PEST) 1
  3. 1.2. Analiza conjuncturii de micromediu 3
  4. 1.3. Analiza internă a companiei 4
  5. Cap. 2 Stabilirea obiectivelor 5
  6. Cap. 3 Definirea strategiei de participare la târg 6
  7. Cap. 4 Expunerea planului operational 11
  8. Cap. 5 Evaluarea participării la târg 11

Extras din proiect

Cap. 1 Analiza preliminară a produsului

PRO-PLUS vine în sprijinul celor care doresc să confere frumuseţe, personalitate şi rafinament interioarelor dorite printr-o gamă foarte diversificata de tapet decorativ, corpuri de iluminat, perdele, draperii şi tapiţerii, oglinzi şi profile decorative, în stil clasic sau modern.

Prezentă de mulţi ani pe acest segment de piaţă, firma noastră şi-a realizat un renume în domeniul decoraţiunilor interioare, ajungând un brand recunoscut în întreaga ţară, cu un portofoliu impresionant de lucrări şi clienţi.

În cadrul magazinelor noastre aveţi acces la o gamă variată de modele de inspiraţie internaţională de tapiţerii, precum: Art Design, Atmosphere, Bahamas, Couture, Delight, Gloss, India, Metropolis, Murano, Vintage şi multe altele.

1.1. Analiza conjuncturii de macromediu (PEST)

Analiza P.E.S.T reprezintă o scanare a mediului macro în care operează firmă şi constituie în fapt evaluarea impactului generat de un sistem de factori:

Factori Politici

Influenţa factorilor politici se realizează printr-o serie de norme în domeniul comerţului, după cum urmează:

Legea nr. 363/2007 prin care se are în vedere combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii urmează a fi modificată printr-un proiect de lege. Astfel, amenzile contravenţionale vor creşte de trei ori în cazul nerespectării măsurilor dispuse de ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului). Totodată, acest proiect de lege stabileşte că se consideră practică înşelătoare activitatea de prezentare spre comercializare a unui produs ce conţine diferenţieri între preţurile cuprinse în acţiunile publicitare, preţul afişat în magazine sau la raft şi preţul real cuprins pe bonul de casă.

Această iniţiativă legislativă vine în contextul în care în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe reclamaţii ale consumatorilor legate de activitatea unor comercianţi.

De ce este influenţată şi firma noastră de aceste schimbări în sistemul românesc? Pentru că astfel de măsuri impuse de stat duc la conştientizarea, de către firme, a importanţei clienţilor, şi îi determină pe comercianţi să îşi canalizeze toată atenţia asupra lor, şi asupra satisfacerii nevoilor acestora fără a abuza în vreun fel de integritatea lor.

Factorii Economici

Aceşti factori sunt foarte importanţi întrucât influenţează puterea de cumpărare a potenţialilor clienţi precum şi costul capitalului: ritmul de creştere economică, nivelul ratei dobânzii, cursul de schimb al monedei naţionale în raport cu principalele valute, rata inflaţiei, etc.

Principalii factori economici sunt:

• Posibilitatea realizării unui profit mare cu eforturi minime – Ca urmare a evoluţiei ascendente a pieţei contrafacerilor se obţin profituri foarte mari prin practicarea falsurilor la aproape toate grupele de mărfuri sau prin folosirea mărcilor şi ambalajelor unor firme de prestigiu pentru mărfuri neconforme şi periculoase. Specialiştii apreciază că se cumpără în cantităţi mari obiecte valoroase din punct de vedere artistic, datoritei: - dragostei pentru frumos, rafinament, artă, dorinţei de posesiune a unor valori, ambiţiei de a se impune şi de a câştiga un prestigiu, etc.

Datorită acestor influenţe firma noastră trebuie să fie foarte atentă cu clienţii şi să le ofere siguranţă, eventuale garanţii şi nu în ultimul rând calitate superioară la preţuri acceptabile.

• Nivelul scăzut al veniturilor populaţiei: În unele ţări slab dezvoltate, precum România, sau chiar şi în ţările dezvoltate pentru anumite segmente (şomeri, imigranţi), nivelul scăzut al veniturilor populaţiei conduce la cumpărarea unor produse mai ieftine, care le imita pe cele originale, favorizând activitatea frauduloasa.

Factori sociali – grupează aspecte de ordin demografic şi cultural. Această categorie de factori afectează direct necesitatea consumatorilor privind dimensiunea pieţelor potenţiale. Ca şi exemple în cadrul acestor factori, putem da:

• Creşterea nivelului de pregătire profesională - poate influenţa cantitatea de produse şi servicii vândute, întrucât persoanele cu un anumit nivel de educaţie ajung în ierarhia piramidei nevoilor la cele de stimă, de iubire, şi autorealizare – unde se încadrează şi condiţiile de trai – confortul şi luxul.

• Rapiditatea decizională a actului de cumpărare datorită timpului de efectuare a cumpărăturilor - acest factor nu este unul foarte influent având în vedere produsele comercializate de PRO-PLUS. În general, când este vorba de amenajări interioare oamenii alocă foarte mult timp perioadei de adoptare a unei decizii, însă, sunt situaţii când clienţii acţionează sub impulsul momentului, şi cumpăra tot ce le atrage atenţia.

Preview document

Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 1
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 2
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 3
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 4
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 5
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 6
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 7
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 8
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 9
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 10
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 11
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 12
Tehnici promoționale - Pro-Plus - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Pro-Plus.doc

Te-ar putea interesa și

Ravioli

REZUMAT INTRODUCTIV - ISTORIC Compania Ravioli şi-a început activitatea în anul 1994 în Iaşi atunci când designerul Violeta Costin Găburici a...

Grasă de Cotnari - marketing internațional

REZUMAT INTRODUCTIV Lucrarea de faţă evidenţiază întregul proces care trebuie parcurs în cazul în care o firmă autohtonă doreşte să îşi extindă...

Marketing - Produsul Role

Introducere Firma noastră S.C. MSN S.R.L. este producătoare de role. Piața țintă este formată din persoane de sexul feminine cu vârste cuprinse...

Strategia de penetrare pe o piața externă - Zaraza

REZUMAT INTRODUCTIV Lucrarea de faţă evidenţiază întregul proces care trebuie parcurs în cazul în care o firmă autohtonă doreşte să îşi extindă...

Marketing-ul mărțișoarelor

1. Care sunt elementele specifice ale mediului de marketing? Firma ChocoMania, cunoscută prin calitatea superioară a produselor sale şi prin...

Cercetare de Marketing pentru Brelocuri

1. Configurarea produsului 1.1 Atribute Brelocul „Palatul Culturii” este o miniatura a Palatului Culturii din Iasi din material metalic,de 7,5 cm...

Cântar de baie - Healthy Power

Cântar de baie-Healthy Power Introducere Trăim într-o lume în care se ţine tot mai mult cont de sănătate şi aspectul fizic.Unul din cele mai de...

Program de Continuitate New Power Gym

1. Prezentarea serviciilor oferite de New Power Gym New Power Gym este una dintre primele săli de fitness apărute în Iaşi şi a acumulat până acum...

Ai nevoie de altceva?