Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3858
Mărime: 96.42KB (arhivat)
Publicat de: Lorin Mocanu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere:
  2. Am ales sa fac acest acest proiect de inovare a activitatii de comert la nivelul firmei DOMO deoarece consider ca tehnologia este un subiect de actualitate,este un domeniu care zi de zi evolueaza si de care depinden fie ca vrem fie ca nu vrem.Am ajuns sa depindem de aparate si de tot ceea ce presupune tehnologia,iar comoditatea pe care societatea o are zi de zi ne face sa avem nevoie de cat mai multe aparate in jurul nostru care fac lucruri cat mai complexe si care usor usor vor ajunge sa faca tot ce poate face un om. Domo este din punctul meu de vedere o firma cunoscuta de pe piata, care se bucura de un renume si de o buna imagine in mintea consumatorilor. D-alungul anilor aceasta firma a incercat sa atraga tot mai multi consumatori de pe piata si acest lucru a fost realizat datorita seriozitatii si implicarii profunde a angajatilor in consilierea clientilor din magazin care doresc sa isi achizitioneze aparate casnice,electrocasnice,IT, fofografie,etc.
  3. Am avut de cateva ori contact cu acest magazin in momentul in care mi-am dorit sa achizitionez diferite aparate comercializate de DOMO, iar atitudinea care m-a intampinat in magazin a fost una satisfacatoare,angajatii fiind mereu amabili si incercand din rasputeri sa imi raspunda la toate intrebarile cu scopul de a lua cea mai buna decizie pentru mine ca si client.
  4. Un alt motiv pentru care am ales sa tratez si sa analizez aceasta companie este si faptul ca in acest moment cunosc persoane care au lucrat si care inca lucreaza la DOMO. Pot sa zic ca am si o alta perspectiva asupra companiei, una interna, vazuta prin ochii lor, care m-au ajutat sa vad si partile negative deorece orice companie are si un punct slab iar DOMO nu face exceptie. Un lucru foarte important care face compania DOMO sa fie una de succes si sa aiba multe aprecieri din parte clientilor sai este colegiaritatea dintre angajati care este atat de puternica incat sa simte aceasta atmosfera si in magazin. Clientul simte aceasta atmosfera si timpul fie scurt sau lung petrecut in magazin devine unul placut.
  5. Cuprins:
  6. Capitolul 1:Starea actuala a unitatii comerciale 3
  7. 1.1Date despre firma Domo 3
  8. 1.2.Scurt istoric al firmei 4
  9. 1.3.Piata tinta 7
  10. Capitotul 2: Directii de perfectionare a activitatii unitatii comerciale Domo si justificarea acestora 10
  11. 2.1.Structura functionala a spatiului comercial 10
  12. 2.2.Resurse umane 11
  13. 2.3.Sistemul de plata 11
  14. 2.4.Mijloacele de prevenire a sustragerilor 11
  15. 2.5.Serviciile suplimentare 12
  16. 2.6.Mijloacele de promovare existente 12
  17. Concluzii: 13
  18. Bibliografie: 14

Extras din proiect

Capitolul 1:Starea actuala a unitatii comerciale

1.1Date despre firma Domo

DOMO este unul dintre cei trei mari retaileri de electronice , electrocasnice si IT&C din Romania, lider de piata in retailul de electrocasnice, cu un portofoliu vast de branduri renumite, nationale si internationale.Viziunea companiei DOMO este sa fie prezenta in fiecare casa din Romania si Bulgaria, cu orice fel de aparatura electronica si electrocasnica pe care o comercializeaza, cu scopul de a ajuta si inspira consumatorii in viata lor de zi cu zi.

DOMO a patruns cu succes şi pe piata din Bulgaria si se dezvoltă susţinut şi rapid, ca urmare a unui proiect ambiţios de a deschide locatii comune cu retailerul german Kaufland.

1.2.Scurt istoric al firmei

- În 1994 compania a fost infiinţată ca importator si distribuitor al unor mărci internaţionale de renume precum: Zanussi, Bosch, Electrolux, Siemens.

- În 1996 compania face primul pas in retail: deschiderea primului magazin.

- În 1997 se naşte brandul DOMO

- Începând cu anul 2001 retailul devine inima afacerii - vanzarile in retail au depasit distributia iar din 2004 RAEF - Fondul romano-american pentru investitii, devine actionar important în DOMO , cifra de afaceri a companiei depaseste 100 milioane Euro, iar reteaua atinge 100 magazine.

- DOMO devine important actionar in compania de credite de consum a RAEF, Estima Finance si externalizeaza catre aceasta activitatea de creditare.

- În anul 2005 Compania incepe un proces de rebranding care are ca obiective atat revitalizarea imaginii externe, cat si implementarea unei noi culturi organizationale si a proceselor de business, care reprezinta drumul companiei spre corporatie.

Se lanseaza un nou concept de retail, care presupune magazine dezvoltate pe spatii largi,

de pana la 3000 mp. Se incheie un parteneriat strategic cu retailerul german Kaufland, cu intentia de a atinge in urmatorii 3 ani, 50 magazine in Romania si 20 in Bulgaria, in cadrul retelei Kaufland, toate în locaţii de calitate, în cartiere cu potenţial ridicat.

- În 2006 compania externalizeaza serviciile de logistica, catre operatorul olandez, KLG Europe. DOMO isi vinde participarea in Estima Finance, catre GE Money, generand astfel resurse suplimentare, pentru implementarea planurilor de dezvoltare ulterioara. Dezvoltarea continuă in afara graniţelor ţării, deschizându-se primele 7 magazine in Bulgaria. DOMO este primul retailer roman de electronice si electrocasnice care se extinde regional.

Preview document

Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 1
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 2
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 3
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 4
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 5
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 6
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 7
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 8
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 9
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 10
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 11
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 12
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 13
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Domo Retail SA - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia Comerciala la Nivelul Magazinului Domo Retail SA.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea unui magazin - Hipermarketul Carrefour Băneasa

Comercianţii operează azi într-un mediu complex cu un număr mare de puncte de lucru, categorii de produse, clienţi, stocuri. Competiţia e din ce în...

Practică - SC Anabella SRL - mediul de marketing

FIRMA SC Anabella SRL cu sediul in Caracal (Dobrosloveni), jud. Olt are ca domeniu de activitate comertul cu amanuntul de produse alimentare si...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Comerțul tradițional versus comerțul electronic

Introducere Comerţul este un reprezentant în serviciul utilizatorilor şi al producătorilor, cuprinzând o parte importantă a fluxului monetar din...

Studiu privind Aplicarea Principiilor și Instrumentelor de Merchandising la Domo

I. Prezentarea generală a magazinului 1) Istoric, formă de organizare, explicarea numelui, siglei, sloganului a) ISTORICUL MAGAZINULUI DOMO...

SC Domo Retail SRL

Prezentarea firmei S.C.DOMO Retail S.A. DOMO este unul dintre cei trei mari retaileri de electronice , electrocasnice si IT&C din Romania, lider...

Tehnici Comerciale - Magazinul Flanco

Prezentarea firmei Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de 900 de angajați,...

Ai nevoie de altceva?