Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7849
Mărime: 195.08KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Nagy
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

ARGUMENT

“VIP CETATE SUCEAVA” este situat la 2 km în afara orașului, în imediata vecinătate a Cetății de Scaun a Sucevei, într-o zonă de maxim interes.

Obiectivul societății este de a satisface pe deplin exigențele gastronomice ale clienților, având în vedere faptul că preocuparea oamenilor pentru o alimentație sănătoasă și hrănitoare este în creștere în ultimii ani.

Ceea ce caută un client în momentul în care împinge ușa unui restaurant este să mănânce diferit de fiecare dată.Aceasta este exact ceea ce restaurantul “VIP CETATE” caută să ducă la îndeplinire pentru fiecare client în parte.

Restaurantul “ VIP CETATE”este renumit pentru calitatea și diversitatea preparatelor culinare– gustări reci și calde, supe ,ciorbe, preparate calde, preparate la grătar,preparate din pește,produse de patiserie cofetărie,pizza,băuturi alcoolice și nealcoolice.

Aşa cum toate sentimentele au loc în inima omului şi bucătăria este mediul în care se prepară cu multă dragoste toate mâncărurile.Bucătăria este arta culinară, o artă stimulativă pentru creativitatea omului şi de aceea este cea mai răspândită dintre arte.

Există mii de reţete, de moduri de preparare a supelor. Este imposibil să le cunoşti pe toate, dar le încercăm şi le vom prepara pentru că nu se poate supravieţui fără apă, aer şi mâncarea cea de toate zilele

Primul pas spre cultură trece de la crud la gătit. Un om sapă cu ideile, altul cu cifrele şi altul cu mâna, toţi oamenii mănâncă. Bucătăria cu înfăţişarea ei luminoasă, igienică şi bine orânduită reprezintă cartea de vizită pentru gospodină, este oglinda nivelului său cultural, a hărniciei, a ordinii, a chibzuitului şi a spiritului pentru frumos.Există mii de reţete, de moduri de preparare a alimentelor.

Este imposibil să le cunoşti pe toate, dar le încercăm şi le vom prepara pentru că nu se poate supravieţui fără apă, aer şi mâncarea cea de toate zilele.Cine a practicat cât de cât arta plină de neprevăzut a bucătăriei ştie că este aproape imposibil să obţii de două ori acelaşi gust al aceluiaşi preparat.

Activitatea de preparare a hranei, a mâncărurilor şi servirea acestora în locuri publice,îşi au rolul şi importanţa lor, neputând fi înlocuite sau controlate, oricare ar fi forma lor de organizare.

În contextul general al transformărilor ce au loc, prepararea, prezentarea şi servirea mâncărurilor şi băuturilor dobândesc noi valenţe, determinate în principal, de doi factori decisivi: amplificarea mişcării libere a oamenilor şi creşterea cerinţelor şi preferinţelor culinare, justificate de un trai civilizat, modern şi de o activitate mai intensă.

Când ne gândim la România și la tradițiile sale culinare, primul lucru pe care ni-l imaginăm este o farfurie plină de supe , ciorbe sau borșuri.

Mâncarea Românească este bazată în special pe o extraordinară varietate de preparate lichide din carne de porc, vita, peste, carne de pasare , de la fripturi până la faimoasele sărmăluțe.Românii consumă foarte multe preparate lichide.

Condimentarea preparatelor lichide se face din belșug cu ardei, pătrunjel, ţelină, mărar, chimen, cimbru, foi de dafin, ceapă, usturoi și boabe de piper. Bucătăria restaurantului “VIP CETATE SUCEAVA” se laudă cu o varietate foarte mare de preparate lichide diferite de la supe simple,la supe combinate,consommeuri, ciorbe și borșuri.

O masă de prânz se compune din: supe de carne cu adaos de făinoase, diferite găluște de griș sau de ficat, supe de legume proaspete, supe de fructe;diferite gustări de mezeluri și brânzeturi; fripturi cu diferite adaosuri de făinoase , cu sosuri din legume și în special cu cartofi sau cu salate.

Supele prin gustul deosebit dat de substanțele extractive azotate din carne și acizii orgarnici și uleiuri eterice din legume și ingrediente, au rol de a stimula secrețiile gastrice deschizând apetitul și ușurând digestia celorlalte preparate din meniu.

Având un conținut mare de lichid, au și rolul de a înlocui pierderile de lichid din organism.

Bucătăria românească, deşi a suferit influenţa bucătăriei altor popoare, şi-a păstrat nealterată tehnologia, tipul materiilor prime utilizate pentru preparatele lichide, excluzându-se folosirea materiilor prime de tipul substituenţilor, în acest mod preparatele lichide româneşti îşi păstrează savoarea, gustul specific şi valoarea nutritiva.

Alături de preparatele lichide româneşti au apărut şi au fost asimilate in bucătăria românească preparate din bucătăria altor popoare, în special a celor vecine, care au dobândit caracteristici noi, agreate de toate categoriile de turişti.

Astăzi, alături de preparatele tradiţionale româneşti, găsim în bucătăria românească foarte multe preparate cunoscute pe plan internaţional şi care câştigă tot mai mulţi adepţi,îndeosebi în contextul actualei deschideri a României către turismul european şi internațional.

Această explozie sortimentală a generat o dată cu apariţia de noi produse, o reînoire completă a preparatelor culinare tradiţionale, cu performanţe nutritive din ce în ce mai ridicate.

1.DESCRIEREA UNITĂȚII

RESTAURANT : ”VIP CETATE SUCEAVA”

Complexul comercial “ VIP CETATE SUCEAVA” este dat în folosință în 1991 Septembrie, având ca obiect de activitate comerț și alimentație publică.

Restaurantul “ VIP CETATE” este clasificat la 3 stele, având specific clasic Românesc și internațional cu un larg sortiment de preparate culinare.

Restaurantul este o unitate de alimentație publică care îmbină activitatea de producere a produselor culinare cu cea de servire,oferind clienților o gamă diversificată de preparate culinare,băuturi alcoolice și nealcoolice simple și superioare, precum și amestecuri de băuturi ( cocktail-uri), aperitive și digestive.

Pe lângă sortimentul de băuturi, restaurantul mai oferă și un sortiment de mici aperitive ( tartine, gustări, dulciuri) și sortimente de cafea simplă sau combinată, înghețată și țigări.

Programul de funcționare al barului este cuprins între orele 09:00- 24:00.

Vizita la “ VIP CETATE” este o adevărată călătorie în lumea mâncărurilor tradiționale.Este un loc unde avem posibilitatea de a gusta și a cumpăra o mare varietate de produse tipic românești, și în plus putem degusta diversele feluri de mâncăruri de calitate, toate fiind oferite la prețuri rezonabile.

În ideea de bază este conceptul universal că mâncarea bună care urmărește tradiția românească poate fi vândută oriunde.

Obiectul societății este de a satisface pe deplin exigențele gastronomice ale clienților,având în vedere faptul că preocuparea oamenilor pentru o alimentație sănătoasă și hrănitoare este în creștere în ultimii ani.

Ceea ce caută un client în momentul în care împinge ușa unui restaurant este să mănânce diferit de fiecare dată.Aceasta este exact ceea ce restaurantul “VIP CETATE” caută să ducă la îndeplinire pentru fiecare client în parte.

Restaurantul “ VIP CETATE”este renumit pentru calitatea și diversitatea preparatelor culinare– gustări reci și calde, supe ,ciorbe, preparate calde, preparate la grătar,preparate din pește,produse de patiserie cofetărie,pizza,băuturi alcoolice și nealcoolice.

Societatea dorește să atragă și să satisfacă pretențiile a și mai multor clienți prin varietatea produselor culinare și a sortimentelor de băuturi disponibile.

nivelului său cultural, a hărniciei, a ordinii, achibzuitului şi a spiritului pentru frumos.

1.1.AMPLASARE . COMPARTIMENTE

1.1.1.AMPLASAREA

“VIP CETATE SUCEAVA” este situat la 2 km în afara orașului, în imediata vecinătate a Cetății de Scaun a Sucevei, într-o zonă de maxim interes istoric.

“VIP CETATE SUCEAVA” este locul ideal pentru a petrece un timp în compania prietenilor sau pentru a organiza o petrecere.

Localul este amenajat într-un stil modern și foarte primitor,având o capacitate de 300 locuri,fiind dotat și cu un încăpător ring de dans.

În timpul verii,terasa reprezintă o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber,moment în care vă puteți delecta în compania celor mai bune preparate culinare cu specific clasic romanesc și internațional,sau diferite sortimente de pizza și cele mai bune băuturi puse la dispoziție de barmanii noștrii.

Preview document

Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 1
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 2
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 3
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 4
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 5
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 6
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 7
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 8
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 9
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 10
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 11
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 12
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 13
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 14
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 15
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 16
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 17
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 18
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 19
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 20
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 21
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 22
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 23
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 24
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 25
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 26
Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia Produselor de Catering la Restaurantul VIP Cetate Suceava.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?