Evaluarea Riscului

Proiect
8/10 (4 voturi)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7074
Mărime: 258.61KB (arhivat)
Publicat de: Relu Nistor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tucu Dumitru
prezentarea societatii in cadrul careia sa identificat riscul, evaluarea unui loc de munca, riscurile prezente, gasirea solutiei

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1: PREZENTAREA SOCIETATII
  2. 1.1. Un scurt istoric al firmei S.C. Autoglobus 2000 S.R.L. Modalităţile şi gradul ei de internaţionalizare.
  3. 1.2. Organigrama firmei. Analiza şi interpretarea fişei postului pentru structurile cu atribuţii în domeniul comerţului exterior.
  4. 1.3. Prezentarea activităţii de management intrenaţional a firmei. Activităţiile se vor exempifica concret din perspectiva funcţiilor managementului internaţional.
  5. 1.4. Modalităţile practice folosite pentru: analiza măsurilor de politică comercială externă, scanarea mediului de afaceri în care actionează, modul de analiză a conjuncturii economice, cercetările de marketing internaţional.
  6. 1.5. Modul de stabilire a preţurilor de export şi gestionarea riscului de preţ şi a riscului valutar.
  7. 1.6. Indicatorii folosiţi pentru calculul profitabilităţi operaţiunilor întreprinse de societate.
  8. 1.7. Relaţiile firmei cu băncile. Instrumente şi modalităţiile de plată utilizate.
  9. CAPIOLUL 2: PREZENTAREA ZONEI ANALIZATE SI A RISCURILOR PREZENTE
  10. 2.1.Prezenarea sectiei de lucru in detaliu
  11. 2.2. Prezentarea in detaliu a zonei analizate
  12. 2.2. 1.Procesul de muncă
  13. 2.2. 2.Elementele componente ale sistemului de muncă evaluat
  14. 2.3. Riscuri prezente. Factorii de risc identificaţi
  15. CAPITOLUL 3: ANALIZA PROBLEMEI SI PREZENTAREA SOLUTIIEI ALESE
  16. 3.1. Evaluarea riscurilor de accidentare şi îmbolnǎvire profesionalǎ pentru locul de muncă “agent comercial, reprezentant vanzari”(cu masină)
  17. CAPITOLUL 4
  18. Concluzii. Interpretarea rezultatelor evaluării

Extras din proiect

Capitolul 1: prezentarea firmei

1.1. Un scurt istoric al firmei S.C. Autoglobus 2000 S.R.L. Modalităţile şi gradul ei de internaţionalizare

Societatea comercială Autoglobus 2000 ia fiinţă în anul 2002 prin legea 31/90. Având capitalul integral privat. Autoglobus 2000 este o societate cu răspundere limitată, capitalul social fiind în valoare de 110.000 ron. Societatea noastră este înregistrată la registrul comerţului sub numărul J35/530/2002. Obiectul principal de activitate al societăţii este vânzarea de autovehicule marca Opel şi Chevrolet, pe care le importă direct de la producători. În acelaşi timp mai oferă şi serviciile necesare întreţinerii unei relaţii satisfăcătoare post vânzare cum sunt reparaţiile autovehiculelor, întreţinera acestora şi procurarea de piese şi accesorii auto. Codul caen pentru aceste activitaţi este 5022.

O dată cu începerea activitaţii se pun bazele unei colaborări cu străinătatea şi anume cu producătorii mărcilor Opel şi Chevrolet.

Începe astfel o perioadă de mare prosperitate, cu profituri excepţionale, care au făcut posibilă dezvoltarea S.C Autoglobus 2000 S.R.L.

Treptat în decursul anilor, societatea în urma profiturilor realizate din servicile prestate şi cu ajutorul unor credite pentru investiţii demarează lucrări pentru un nou sediu, mult mai impunător, mai bine compartimentat şi utilat comform standardelor occidentale. În luna iunie 2006 lucrările la noul sediu au intrat în fază finală.

S.C Autoglobus 2000 S.R.L apelează la servicii oferite de specialişti pentru mutarea în noul sediu şi anume la o firmă de relocare, plătind în euro, chiar preţuri cu 4 zerouri.

Mutarea companiei dintr-un sediu în altul, înseamnă automat şi mutarea unor obiecte de birou, calculatoare, documente şi cum S.C Autoglobus 2000 S.R.L este obişnuită cu servicii specializate realizate de profesionişti, s-a adaptat rapid la „moda” angajării unei firme de relocare (termen preluat din limba engleză).

Numărul firmelor de acest gen a crescut odata cu piaţa chiriaşilor. În acest moment, îşi împart piaţa opt mari firme internaţionale şi câţiva întreprinzători locali. Cei mai mari actori de pe piaţă, care se ocupă inclusiv de mutarea birourilor din străinătate în România şi viceversa, sunt copaniile De Groot, Partener-Trance, Interdean, Intrenaţional Vimar Movers şi Vesta Group.

Piaţa anuală este estimată la circa cinci milioane de euro, potrivit declaraţiilor directorului comercial al Vesta Group, Roxana Slir. Datorită faptului ca mediul economic este propice iniţierii şi expansiunii afacerilor firmele de profil au întrgistrat creşteri substanţiale ale comenzilor, de 20-30 % în fiecare lună.

De ce ar apela „un chiriaş” la o astfel de companie ? O firmă de relocare profesionistă lucrează întotdeauna cu echipamente şi materiale adecvate unei operaţiuni rapide şi sigure, oferind întotdeauna o asigurare de răspundere civilă pentru întreaga operaţiune şi eliminând orice grijă a beneficiarului, susţine Cristian Toader, director general Vesta Group Service S.R.L. Nu în ultimul rând angajaţii chiriaşului care se mută scapă de stres.

Mutatul mariilor companii din birou în birou reprezintă de altfel principala afacere a societăţilor care oferă servicii complete de împachetare, transport, despachetare şi curăţenie. Majoritatea oferă şi dezamblarea mobilierului de birou şi apoi montarea lui la noul sediu. Firmele de relocare planifică în detaliu acest proces, fiecărui client comunicându-i-se când se împachetează la vechiul sediu şi când devin operative noile birouri. Întreaga operaţiune nu durează mai mult de o saptamană.

În anul 2002, S.C Autoglobus 2000 S.R.L timp de 6 luni a avut un singur angajat. În perioada imediat următoare numărul angajaţilor a crescut la 41. De la înfinţare si până în prezent numărul angajaţilor a fost în continuă creştere după cum putem observa în figura numărul 1.

În momentul de faţă societatea are un toatal de 91 de angajaţi din care amintim personal de conducere: director general, director executiv, director administrativ, director vânzări, director service, director IT, director tranzacţii internaţionale, director economic, jurist, contabil şef, personal tehnic-administrativ: asistent manager, administrator reţea, casier, economist, inginer, gestionar, programator, responsabil piese schimb, şef echipă, tehnolog, tehnician, responsabil investiţii, responsabil markenting, asistent marketing, etc. personal productiv:consilier vânzări, vânzător, mecanic auto, electricean auto, vopsitor auto, tinichigiu auto, agent pază şi menajeră.

Personalul firmei Autoglobus 2000 beneficiază de specializări gratuite în străinătate în diverse domenii, pentru a se putea perfecţiona în domeniul de activitate.

Seriozitatea cu care personalul firmei a tratat şi a rezolvat fiecare problemă întâlnită pe parcurs, a creat o imagine respectabilă în domeniul de activitate ales, fapt pentru care au fost motivaţi atât din punct de vedere material cât şi din punct de vedere profesional, să continuue în aceeaşi manieră.

1.2. Organigrama firmei. Analiza şi interpretarea fişei postului pentru structurile cu atribuţii în domeniul comerţului exterior.

Organigrama S.C Autoglobus 2000 S.R.L copiază funcţiile vitale ale unei întreprinderi de succes. Pentru început consider că e util să aduc în discuţie diferenţa între departament şi compartiment. Departamentul este o structură fundamentală a unei firme cu activitate majoră, cifră de afaceri mare, număr de angajaţi important, compartimentul poate fi definit ca o structură a unui departament cu rol destul de limitat. La o primă analiză putem observa legăturile strânse între departamente; şi în acelaş timp persoanele responsabile pentru buna funcţionare a firmei dar în acelaş timp pe de-o parte observăm persoanelor cărora li se subordonează iar pe cealaltă parte persoanele pe care le au în subordine.

Societatea noastră este organizată pe departamente care ulterior se împart în compartimente, fiecare departament având o persoană desemnată în funcţia de director, persoana care răspunde în mod direct de tot ceea ce se întamplă în departamentul respectiv. Deoarece directorii sunt direct responsabili de ceea ce se întamplă în departamentul lor aceştia comandă, solicită si reclamă.

Structura organizatorică a societaţii comerciale Autoglobus 2000 este următoarea:

Directorul general al societaţii comerciale Autoglobus 2000 se află la nivelul superior al organigramei avându-i în subordine pe toţi directorii care îl ţin informat prezentându-i zilnic un raport de activitate cu problemele întâlnite în cursul desfaşurarii activitaţiilor efectuate de către personal.

Preview document

Evaluarea Riscului - Pagina 1
Evaluarea Riscului - Pagina 2
Evaluarea Riscului - Pagina 3
Evaluarea Riscului - Pagina 4
Evaluarea Riscului - Pagina 5
Evaluarea Riscului - Pagina 6
Evaluarea Riscului - Pagina 7
Evaluarea Riscului - Pagina 8
Evaluarea Riscului - Pagina 9
Evaluarea Riscului - Pagina 10
Evaluarea Riscului - Pagina 11
Evaluarea Riscului - Pagina 12
Evaluarea Riscului - Pagina 13
Evaluarea Riscului - Pagina 14
Evaluarea Riscului - Pagina 15
Evaluarea Riscului - Pagina 16
Evaluarea Riscului - Pagina 17
Evaluarea Riscului - Pagina 18
Evaluarea Riscului - Pagina 19
Evaluarea Riscului - Pagina 20
Evaluarea Riscului - Pagina 21
Evaluarea Riscului - Pagina 22
Evaluarea Riscului - Pagina 23
Evaluarea Riscului - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Riscului.doc

Alții au mai descărcat și

Evaluarea Riscurilor de Sănătate și Securitate în Muncă

1. Prezentarea obiectivului principal al firmei: SC URB RULMENTI SUCEAVA S.A. este un producător şi un comerciant profesionist de rulmenţi....

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Te-ar putea interesa și

Studiul Statistic al Riscului Activității Bancare de Creditare

domenii ale activitatii economice. Activitatea de creditare bancara prezinta importanta atqt in tarile dezvoltate, cqt si in tarile aflate in...

Riscuri de Audit

INTRODUCERE Prin prezenta lucrare mi-am propus să scot în evidenţă responsabilitățile și riscurile care pot apărea pe parcursul derulării unei...

Diagnosticarea societății - SC Superb Paradis SRL

Capitolul I Contextul economic Turismul romanesc a aparut intr-un cadru organizat in a doua parte a secolului 18, dar a capatat o mare amploare...

Diagnosticarea Strategică în Cadrul Societăților Comerciale

CAPITOLUL I METODOLOGIA DE ANALIZĂ A DIAGNOSTICĂRII STRATEGICE Diagnosticarea strategică este una dintre etapele de bază ale procesului de...

Analiza Riscului de Țară

Prezentarea temei Această lucrare are ca temă “Analiza riscului de ţară”. În prima parte a lucrării sunt prezentate noţiunea de risc de ţară,...

Gestiunea și analiza riscului de țară

Accentul acestei analize cade pe riscul de ţară, componentă de bază a riscului general în afacerile internaţionale. Pentru reuşita în afaceri,...

Metode de Evaluare a Riscului în Activitatea de Audit financiar-contabil

1. Introducere Obiectivul auditului a evoluat de la detectarea fraudelor şi erorilor, proces care presupunea o verificare detaliată a tuturor...

Ai nevoie de altceva?