Analiza strategică la nivelul firmei Henkel

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2750
Mărime: 989.23KB (arhivat)
Publicat de: Fabia Tătaru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pantea Marius

Extras din proiect

Henkel

Henkel, companie fondată în 1876, deţine poziţii fruntaşe la nivel global atât pe piaţa bunurilor de larg consum, cât şi pe pieţele industriale, datorită mărcilor sale renumite, dintre care menţionam Persil, Schwarzkopf şi Loctite.

Cu sediul central în Düsseldorf / Germania, Henkel, are aproximativ 50,000 angajaţi în toată lumea şi este considerată ca fiind una dintre cele mai bine poziţionate companii germane la nivel internaţional. Consumatori din toată lumea au încredere în mărcile şi tehnologiile Henkel.

Henkel activează la nivel global cu mărci şi tehnologii de vârf, grupate în trei divizii: Detergenţi & Produse pentru îngrijirea locuinţei, Produse Cosmetice/ de Toaletă şi Adezvi Tehnologii.

Henkel în România

Henkel România a fost înfiinţată în 1994 ca filială a companiei Henkel Austria (devenită în 1998 Henkel Central Eastern Europe). Compania are în prezent 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii. De la înfiinţarea sa în România, Henkel a lansat cu succes pe piaţa românească un important număr de mărci din portofoliul internaţional Henkel, precum : Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Clin, Bref , Somat– dintre detergenţi; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Brillance, Syoss, dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite şi Teroson – dintre adezivi şi tehnologii.

În anul 2009, compania Henkel România a înregistrat o cifră de afaceri de cca. 571 milioane lei (cca. 135 milioane EUR). În anul 2009 Henkel România a acordat o foarte mare atenţie promovării mărcilor sale, fiind printre cei mai importanţi 10 investitori în media din România şi a sărbătorit „Anul Clientului” prin programe şi activităţi menite să apropie clientul de companie şi mărcile ei. Inovaţiile reprezintă cel mai important motor de creştere a vânzărilor şi a pieţelor, de aceea compania a lansat în 2009 foarte multe inovaţii.

În calitate de membru responsabil al societăţii româneşti, Henkel România este implicată activ în susţinerea mai multor proiecte culturale, activităţi caritabile, sportive şi proiecte educative. Dintre proiectele pe termen lung ale companiei merită a fi menţionate: Premiul Henkel CEE pentru Artă, susţinerea Festivalului Brazilor de Crăciun, susţinerea Centrului de zi pentru Copiii din Petrila în parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii, turneul de golf caritabil organizat de Henkel România (Henkel Golf Cup), precum şi multe alte acţiuni de sponsorizare a unor cămine de copiii şi bătrâni, precum şi a unor asociaţii caritabile.

Henkel România a primit până acum două premii la Gala Excelenţei în Relaţii Publice din România, primul în anul 2005- “Golden PR Award for excellence” pentru campania de relaţii publice “Împreună pentru o Deltă curată”- iar, al doilea, în anul 2008 – “Silver PR Award for Excellence” pentru campania “Poliţia Verde a Copiilor”, derulată sub umbrela “Împreună pentru o Dunăre curată”.

Cultura organizaţională

Compania Henkel activează în multe ţări care au culturi diferite. Cultura organizaţională a companiei, precum şi Viziunea şi Valorile acesteia reprezintă baza comportamentului şi acţiunilor tuturor angajaţilor Henkel din întreaga lume

Viziunea:

Henkel este un lider global în mărci şi tehnologii.

Valorile Henkel:

• “Noi plasăm clienţii în centrul activităţii noastre”

Compania încearcă să anticipeze şi să răspundă aşteptărilor clienţilor şi consumatorilor săi, oferindu-le cea mai bună valoare, cea mai bună calitate, cele mai inovatoare mărci şi tehnologii.

• “Noi preţuim, provocăm şi recompensăm angajaţii”

În cadrul companiei este încurajat atât respectul reciproc cât şi dezvoltarea continuă a abilităţilor. Pe această bază, compania se asteaptă ca fiecare dintre angajaţi sa-şi asume responsabilitatea la nivel individual şi sa îşi desfaşoare activitatea la cele mai înalte standarde .

• “Noi determinăm o excelentă şi durabilă performanţă financiară “

Compania Henkel este orientată către performanţă, dedicată creşterii valorii afacerii şi asigurării unui câştig competitiv pentru acţionari.

• “Noi suntem dedicaţi poziţiei de lider în domeniul dezvoltării durabile”

Produsele, tehnologiile şi procesele oferite de către compania Henkel corespund celor mai înalte standarde, compania dedicându-se siguranţei şi sănătaţii atât a angajaţilor cât şi a clienţilor, protejării mediului înconjurător şi calităţii vieţii din comunităţile în care îşi desfaşoară activitatea.

• “Noi construim viitorul pe fundamentul unei afaceri de familie”

Henkel preţuieşte continuitatea scopului şi viziunii companiei, bazate pe o lungă istorie de succese dar şi pe valorile companiei. Compania îşi ghidează acţiunile în funcţie de viziunea pe termen lung stabilită de către conducere, viziune care se bazează pe spiritual antreprenorial dar şi pe o solidă bază financiară.

Preview document

Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 1
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 2
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 3
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 4
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 5
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 6
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 7
Analiza strategică la nivelul firmei Henkel - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategica la Nivelul Firmei Henkel.doc
  • Analiza Strategica la Nivelul Firmei Henkel.ppt

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Campania de Promovare a Persil

INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să analizeze conceptul strategic de publicitate şi promovare a companiei HENKEL şi în particular al...

Modelarea economico-matematică a strategiilor de dezvoltare a unei firme

INTRODUCERE Strategia națională de dezvoltare a României pe termen mediu și lung, are ca obiectiv principal crearea și consolidarea unei economii...

L'Oreal Paris

1.Analiza preliminară a firmei L’oreal Paris 1.1 Analiza conjuncturii de macromediu şi micromediu a firmei PIATA Concurenţi, despre companie...

Analiza Companiei Procter and Gamble

Istoria Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce producea sapun...

Ai nevoie de altceva?