Faleza Dunării Galați - locație turistică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 3 fișiere: docx, pptx
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 2505
Mărime: 6.92MB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Zamfir
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof. dr. Susanu Irina
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea Dunarea de Jos, Galati
Specializare: Management

Extras din proiect

Promovarea zonei Galaţi ca destinaţie turistică de referinţă pentru sectorul fluvio-maritim dunărean ar aduce numeroase avantaje diferitelor categorii de public (locuitori, organizaţii private, organizaţiile statului etc.).

Principalul punct de atractie din oras il reprezinta faleza Dunarii. Faleza Dunării este în primul rând o formă de relief rară care s-a format cu mii de ani în urmă prin retragerea apei maăii, care a lasat în urma o structură slab consolidată numită loess.

Faleza Dunării – coloana vertebrală a turismului în Galați

Amenajată la jumătatea secolului al XX-lea în scop turistic și pentru a ameliora circulația motorizată, Faleza Dunării reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Galați. Cele două trepte – faleza superioară și faleza inferioară – au fost construite în urma consolidării unei forme de relief relativ instabile (un pat de loess alcătuit cu mii de ani în urmă). Se întind pe o lungime de circa 4 kilometri, paralel cursului Dunării, ceea ce transformă faleza din Galați în cea mai lungă faleză din Europa (de pe cursul Dunării).

Diferența maximă de altitudine între cele două trepte este de circa 50 de metri. Pentru a optimiza experiența turistică și de agrement, panta este amenajată din loc în loc cu puncte de acces: ai, astfel, ocazia de a alterna priveliștea panoramică a Dunării oferită de faleza superioară cu experiența detaliului livrată de treapta inferioară.

Pe faleza superioară este o arteră pe care circulă mașini dar sunt și trotuare pentru turiști. În ultimii 20-30 de ani au fost construite blocuri și vile.

Aici se afla și biserica “Precista”. Este cel mai vechi monument istoric din oraşul Galaţi şi a fost construită între anii 1643-1647, în timpul domniei lui Vasile Lupu. De-a lungul timpului, Precista a suportat toate vitregiile vremurilor: a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece, jefuită de otomani.

Se spune ca există un tunel secret pe sub Dunăre de la biserică până pe malul celălalt al fluviului pentru a putea ascunde bunurile și a scăpa de atacurile dușmanilor.

Vestitul dar fostul restaurant “ Pescarul” se află tot pe faleza superioară și oferă o panoramă extraordinară asupra Dunării dar și asupra malului dobrogean și a munților Măcinului. Nu puteai să treci prin Galați fără să mănânci un pește la restaurantul “Pescarul”. Construit în 1964, după un proiect unic în Europa, acesta a luat în acel an premiul Uniunii Arhitecților din Romania. În prezent se numește “Blue Aqua”, a fost renovat și arată extraordinar. O lucrare artistică și de referintă pentru faleză este “Elicea” care a fost instalată pe Faleza Dunarii la 80 de ani de la înființarea Șantierului Naval din Galați.

Faleza inferioară este paralelă cu cea superioară dar este poziționată mai jos, pe lângă malul apei, diferența de nivel dintre cele două fiind de circa 50 de metri. Peretele înclinat dintre cele două faleze este plin de vegetație și pe el, din loc în loc, sunt trepte care fac legătura între faleza superioară și cea inferioară care este doar pietonală. Aici sunt terase, bănci, foișoare din lemn și există și o pistă dedicată bicicliștilor. De asemenea sunt și cîteva vaporașe transformate în restaurante. Unele pot organiza plimbări pe Dunăre, la cerere. Tot aici putea fi admirat Pânzarul Moldovenesc, o replică a vaselor de pe vremea lui Ștefan cel Mare, dar care a dispărut.

Nu în ultimul rând, faleza găzduiește una din cele mai mari expoziții permanente de sculptură contemporană din estul Europei. Lucrările sunt realizate în metal și sunt dispuse pe lungimea falezei. Ele au fost realizate de-a lungul timpului, în cadrul a cinci ediţii ale taberei naţionale de sculptură în metal la care au participat mai mulți artisti, din diferite țări.

Promenada începe de la Palatul Navrom și se sfârseste în celălalt capăt la punctul de trecere cu bacul. Vă puteți plimba admirând fie barjele și împingătoarele de mare tonaj care alunecă agale pe uriașul fluviu, fie vaporașele de agrement sau micuțele bărci ale pescarilor, fie vă puteți așeza pe o bancă la umbra unei salcii privind rațele sau pescărușii sau puteți savura un pește la una din terasele numeroase dispuse de-a lungul falezei.

De asemenea, puteți asista la unul din numeroasele concerte sau evenimente care se țin în aer liber cu diverse ocazii: 1 Mai, Paște, Festivalul Scrumbiei, Ziua Marinei, Serbările Galațiului (de Sf. Andrei), etc.

Preview document

Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 1
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 2
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 3
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 4
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 5
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 6
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 7
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 8
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 9
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 10
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 11
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 12
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 13
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 14
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 15
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 16
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 17
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 18
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 19
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 20
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 21
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 22
Faleza Dunării Galați - locație turistică - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Faleza Dunarii Galati - locatie turistica.docx
  • Faleza Dunarii Galati - locatie turistica.pptx
  • monumente faleza.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul de Recreere în Zona Geografică Brăila-Galați

CAPITOLUL I 1.Poziţia geografică Judeţul Galaţi este situat în partea central-estică a ţării noastre, desfăşurându-se intre 45o25’ şi 46o10’...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Geografia Resurselor Agroturistice

I. Evaluarea si propunerea de solutii de valorificare a resurselor locale si regionale de turism din judetul Galati 1. Reliefarea principalelor...

Proiect Administrarea Afacerilor - SC Cake Love SRL

Argument Alegerea pe care am făcut-o în privinţa deschiderii unei afaceri a reprezentat cea mai bună opţiune dintr-un şir de idei de afaceri, după...

Ai nevoie de altceva?