Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4261
Mărime: 2.39MB (arhivat)
Publicat de: Cristina Duma
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Olimpia State
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Alegerea tipului de program turistic 4
  3. 1.1 Numele programului turistic 4
  4. 1.2 Ţara de destinaţie 4
  5. 1.3 Piaţa ţintă 7
  6. 1.4 Recomandări 7
  7. 2. Descrierea programului de vacanţă 9
  8. 2.1 Transportul 12
  9. 2.2 Cazarea 12
  10. 2.3 Alimentaţia 13
  11. 2.4 Agrementul 15
  12. 3. Analiza de preţ 15
  13. 4. Mixul de promovare al produsului 16
  14. Bibliografie 17

Extras din proiect

INTRODUCERE

Imagineaza-ti ca stai pe o plaja superba, la soare, cu o bautura in mana, iar soarele iti mangaie tot corpul si asta se intampla in timp ce prietenii tai indura temperaturile scazute ale toamnei.Care este locul unde poti face plaja pe tot parcursul anului?Raspunsul este simplu Insulele Canare:”

Insulele Canare au devenit una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice. Anual sunt alese, ca loc de vacanţă, de 11mil de turişti, mai ales europeni. Motivele sunt multiple – vremea plăcută, marea cristalină, frumoasele plaje nisipoase, natura diversă şi unică. Mulţi dintre vizitatori vin aici şi pentru faptul că insulele dau posibilitatea petrecerii concediului într-un mod activ, îndrăgite fiind spre exemplul, turismul montan şi sporturile nautice.

„Canarele“ sunt o atracţie mare pentru turiştii români şi pentru faptul că, după câteva ore de zbor ajung din inima rece a iernii Europei , la căldură. Nici măcar pe timpul iernii temperaturile de aici nu scad sub 20oC, dar nu ameninţă nici chinuitoarele canicule, suportate greu de foarte mulţi oameni.

Caracteristica Insulelor Canare este diversitatea. Fiecare, găseşte aici tot ce doreşte, acesta fiind un motiv pentru a reveni. În permanenţă puteţi descoperi ceva nou. Cei care tânjesc după soare şi plaje nesfârşite se îndreaptă spre Fuerteventura. Admiratorii vulcanilor şi artelor moderne vor alege Lanzarote. Iubitorii vieţii de noapte , ai scăldatului şi nudismului – se vor orienta spre Gran Canaria. Exploratorii vor merge în Tenerife, unde îi aşteaptă cel mai înalt munte al Spaniei, cel mai vechi „copac al dragonului“(dragon tree) de pe insulă, expoziţia Thora Heyrdala, dar şi un vin magnific. La Palma este îndrăgită de turiştii activi şi vestită pentru culturile de fructe. Spre Gomer vor pleca cicliştii şi iubitorii de natură. În fine , este aici şi insula Hierro, un rai pentru romantici şi iubitorii de singurătate.

Insulele Canare sunt parte componentă a Spaniei, deşi se află mult mai aproape de Africa. Cele şapte insule de origine comună, udate de apa Atlanticului, se află la peste 1300 km de Peninsula Iberică. Cel mai apropiat stat învecinat este Maroc, la o distanţă de numai 95km la est de Fuerteventura.

Gran Canaria este cea mai cunoscută şi cea mai vizitată insulă. Anual vin aici circa două milioane de turişti din care majoritatea, îşi petrec vacanţa în sudul insulei. Turiştii sunt atrşi în special de plajele mirifice, de clima plăcută pe întreaga durată a anului şi de natura frumoasă şi variată. Întreaga insulă a fost declarată, rezervaţie biosferică a UNESCO. Vor fi satisfăcuţi şi iubitorii monumentelor şi istoriei. Această insulă pare a fi creată special pentru turism şi veţi găsi aici o mulţime de lucruri atrăgătoare şi interesante. Cu siguranţă, nu trebuie să vă temeţi de plictiseală.

1. Alegerea tipului de program turistic

Tipul de program propus este acela de sejur in insula Gran Canaria, mai exact in statiunea Playa del Ingles sau mai bine zis „Plaja Englezilor”, loc invadat in zilele noastre de zeci de englezi in fiecare an.Situată in partea de Sud a insulei, staţiunea este una dintre cele mai mari si mai aglomerate din toată Europa.

Atat sejurul cat si circuitul prezintă avantaje si dezavantaje deopotriva, insa se poate observa in ultimul timp o crestere a preferinţelor pentru sejur.Prin prisma turistului sejurul este caracterizat de comoditate, flexibilitate, lejeritate iar din prisma organizatorului se pot obţine mult mai uşor facilităţi la cazare, transport etc.

1.1.Numele programului turistic

Numele programului turistic va fi : Gran Canaria:”Un colţ de Rai la picioarele tale”.Raiul este asociat cu un loc magnific, liniştitor, unde poţi admira peisaje superbe şi iti poti lasa grijile acasa.Prin acest nume se doreste ca turistul sa faca acestă asociere cu Gran Canaria, si implicit sa fie atras de acest loc.Faptul ca peisajul nu este de neatins,ca el este de fapt disponibil si atat de aproape de omul obişnuit este redat prin introducerea cuvintelor „la picioarele tale”.

1.2 Ţara de destinaţie

Insulele Canare (spaniolă: Islas Canarias) sunt un arhipelag format din şapte insule de origine vulcanică din Oceanul Atlantic, pe coasta de nord-vest a Africii. Insulele aparţin Spaniei, formând o comunitate autonomă a acestei ţări.

Arhipelagul este situat in Estul Oceanului Atlantic,la aproximativ 27*38’ lat N si 13*25’ – 18*10’ long V, are o suprafata de 7242 km patrati şi este de origine vulcanică.

Situate la numai 100 km departare de tarmul Africii (Capul Yubi din Maroc), insulele, in numar de 11, la care se mai adauga citeva stinci, se desfasoara pe 475 km in long si aprox. 190 km in latitudine.

Preview document

Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 1
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 2
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 3
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 4
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 5
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 6
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 7
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 8
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 9
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 10
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 11
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 12
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 13
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 14
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 15
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 16
Gran Canaria - un colț de rai la picioarele tale - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Gran Canaria - Un Colt de Rai la Picioarele Tale.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?