Extras din proiect
Grand Hotel Ceahlău Piatra Neamţ este o unitate reprezentativă a turismului românesc şi internaţional, pentru că în cadrul acestuia vom găsi atât consumatori români cât şi clienţi străini în număr mare. Am fost profound impresionată de cum decurge turismul în Piatra Neamţ, deoarece am remarcat că foarte multe grupuri de turişti străini sunt încântaţi de oraş şi de împrejurimile acestuia.Mulţi dintre turiţtii străini şi-au făcut un obicei din a vizita oraşul. Sunt încântaţi de frumuseţile naturale cât şi de cele antropice, de obiceiurile şi tradiţiile româneşti-moldoveneşti, de ospitalitate, de monumente, de istorie, de clima şi în special de tot ce înseamnă turism la Piatra Neamţ.
Cap.I PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI
1. Sectorul de activitate
Oraşul Piatra Neamţ
Piatra-Neamţ, una dintre cele mai pitoreşti aşezări ale ţării, nu numai centrul administrativ al judeţului, ci şi capitala istorică a unui străvechi ţinut românesc, calitate ce i-o conferă vechimea sa bimilenară. Amintită încă de la sfârşitul sec. al XIV-lea printre alte târguri ale Moldovei, este locul unde Ştefan cel Mare îşi va ridica - în a doua jumătate a veacului următor - curte domnească şi biserică, ce constituie şi astăzi nepreţuite podoabe ale oraşului, judicios integrate arhitecturii moderne şi ambianţei noilor construcţii.
Oraşul Piatra Neamţ, reşedinţa judeţului Neamţ este situat în partea centrală a judeţului, pe partea stângă a râului Bistriţa, la o altitudine de 310m. Oraşul a fost menţionat prima dată sub numele de "Piatra" in 1387-1392, dar în 1859, după unirea Principatelor Române, numele Neamţ a fost adaugat la Piatra. Săpăturile arheologice efectuate atestă locuri străvechi, la Bâtca Doamnei, Ciritei, Lutărie, Văleni-Bolovoaia, Cozla şi Dărmăneşti, unde au fost descoperite fragmente de ceramică, obiecte de piatră şi silex aparţinând civilizaţiei Cucuteni (cca. 3.600 - 2.600 î.e.n.), epocii bronzului (mileniul II î.e.n.) şi civilizaţiei geto-dacice (sec. II î.e.n. - II e.n.). În urma săpăturilor efectuate în anii '50, au fost descoperite importante vestigii medievale la Bâtca Doamnei şi la Curtea Domnească.
Are o populaţie de aproximativ 130 000 de locuitori, majoritatea lucrând în industria producerii energiei electrice, prelucrării lemnului, textilă, alimentară sau turism.
2. Istoric, infiinţare, evoluţie, privatizare
Actuala societate comercială “Grand Hotel Ceahlău”S.A. Piatra Neamţ a fost înfiinţată în anul 1995 în urma divizării S.C. “PETROTUR”S.A. Neamţ. Bazele actualei societăţi au fost puse în anul 1963, când s-a aprobat construierea complexului hotelier, finanţare făcută de Ministerul Chimiei.
Investiţia a demarat în anul 1963 şi s-a finalizat în 1966, cand a fost inaugurat complexul “Ceahlău” încadrat la categoria lux şi a funcţionat ca subunitate a hotelului “Lido” Bucureşti.
Complexul a suferit mai multe predări şi preluări succesive respective O.N.T. Carpaţi Bucureşti, O.J.T. Bacău, O.J.T. Neamţ şi S.C. Petrotur S.A. Piatra Neamţ, potrivit Legii 31/1991.
Societatea comercială “Grand Hotel Ceahlău” S.A. Piatra Neamţ a luat fiinţă prin divizarea în 1995, a SC Petrotur S.A. Piatra Neamţ, acţiune care a fost finalizată prin privatizarea societăţii, prin metoda MEBO, conform protocolului de predare-primire ce a avut loc în perioada 15-30 aprilie 1995, având ca bază bilanţul contabil de la data de 31 martie 1995. S.C ”Grand Hotel Ceahlău” S.A. a fost înscrisă în Registrul Comerţului la nr. J27/263/1995.
S.C “Grand Hotel Ceahlău” S.A. este persoană juridică română, având formă juridică de societate pe acţiuni cu capital integral privat.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Grand Hotel Ceahlau.doc