Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 12559
Mărime: 1.35MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Universitatea “Transilvania” Brasov Faculatatea de alimentație și turism

Cuprins

  1. 1 Introducere 3
  2. 1.1 Importanța economică a turismului 3
  3. 1.2 Dezvoltarea turismului durabil 4
  4. 1.3 Turismul în România 5
  5. 2 Spații de cazare 5
  6. 2.1 Cazarea 6
  7. 2.2 Structuri de cazare 6
  8. 3 Camera de hotel 10
  9. 3.1 Generalități 10
  10. 3.2 Criterii de clasificare 11
  11. 3.3 Mobilier 12
  12. 4 Alegerea soluției constructive și justificarea ei 21
  13. 5 Calculul și proiectarea propriu-zisă 25
  14. 5.1 Camera unui hotel de 4 **** 25
  15. 5.2 Calculul de materiale 33
  16. 5.3 Calculul de forță de muncă 34
  17. 6 Norme de igienă, norme de incendiu, norme de protecție a muncii 35
  18. 7 Calculul economic 44
  19. 8 Concluzie 45

Extras din proiect

1 INTRODUCERE

Structurile de primire turistică, indiferent de forma de proprietate sau tipul de organizare, se clasifică în funcție de destinație, de caracteristicile constructive, de calitatea dotărilor și a serviciilor prestate. Rolul unităților de cazare este de a asigura organizarea în condiții cât mai bune de găzduire a pasagerilor și turiștilor. Împreună cu unitățile de alimentație publică, acestea asigură funcția de ospitalitate. Ospitalitatea are următoarele obiective: cazare, masă,agrement,spa,servicii auxiliare.

În aceste timpuri moderne modul în care oamenii aleg să-și petreacă vacanțele a suferit o mare schimbare. Oamenilor le place să-și petreacă timpul cu familia și prietenii și în același timp să exploreze diverse locuri turistice de pe tot globul. Ca rezultat industria turismului din întreaga lume a văzut o creștere fără precedent, care la rândul său, a dus la o creștere spectaculoasă a facilităților pe care pensiunile și hotelurile le oferă turiștilor.

Unitățile de cazare cu extra-facilități (loc de joacă pentru copii, foișoare, spații de agrement) joacă un rol foarte important în popularizarea oricărei destinații turistice. Dacă o persoană care este destul de departe de casă se bucura de cel puțin aceleași faciliățti pe care le are și acasă, atunci aceasta devine obligată să se atașeze de acel loc. Pe de altă parte, dacă vacanța sa se termină într-un loc în care cazarea si facilitățile nu sunt satisfăcătoare, atunci el cu siguranță nu se va mai întoarce niciodată în acel loc.

De aceea hotelierii trebuie să se concentreze asupra facilitatilor de cazare de care turiștii au nevoie pentru a se simți confortabil. De asemenea este vital să se prevadă o cazare confortabilă pentru toate categoriile de turiști, din toate mediile economice. În timp ce hotelurile de 5 stele pot satisface nevoile turiștilor mai pretențioși, pensiunile, motelurile și alte spații de cazare mai mici trebuie să pună mai mult accent pentru a atrage turiștii din clasele economice de mijloc.

1.1.Importanța economică a turismului

La sfârșitul acestui secol și mileniu industria turismului și a călătoriilor reprezintă, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate și, în același timp, cel mai important generator de locuri de muncă. Din punct de vedere economic turismul se constituie și ca o sursă principală de redresare a economiilor naționale a acelor țări care dispun de importante resurse turistice și le exploatează corespunzător. Privit în corelație cu ansamblul economiei nationale, turismul acționează ca un element dinamizator al sistemului global. Desfășurarea turismului presupune o cerere specifică de bunuri și servicii, cerere care antrenează o creștere în sfera producției acestora. Cererea turistică determină o adaptare a ofertei ce se materializează, între altele, în dezvoltarea bazei tehnico- materiale a acestui sector, și indirect, în stimularea producției ramurilor participante la: construirea și echiparea spațiilor de cazare și alimentație, modernizarea rețelei de drumuri, realizarea de mijloace de transport, de instalații de agrement etc.

În acest context, principalele argumente care determina necesitatea dezvoltării turismului, rezultă din urmatoarele aspecte:

1. Resursele turistice fiind practic inepuizabile, turismul reprezintă unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung;

2. Exploatarea si valorificarea complexă a resurselor turistice însoțite de o promovare eficientă pe piața externă, poate constitui o sursă de sporire a încasărilor valutare ale statului, contribuind astfel la echilibrarea balanței de plăti externe;

3. Turismul reprezintă o piață sigură a forței de muncă și de redistribuire a celei disponibilizate din alte sectoare economice puternic restructurate;

4. Turismul, prin efectul său multiplicator acționează ca un element dinamizant al sistemului economic global, generând o cerere specifică de bunuri și servicii care antrenează o creștere în sfera producției acestora,

contribuind în acest mod, la diversificarea structurii sectoarelor economiei naționale;

a) Infrastructura de transport:

- reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri naționale care să faciliteze circulația și accesul spre zonele de interes turistic;

- relansare și dezvoltarea aeroporturilor și a porturilor;

-modernizarea transportului pe căile ferate;

- dezvoltarea sistemelor de transport combinat ;

- programe de dezvoltare a flotei maritime și fluviale, cu implicații în diversificarea ofertei de servicii turistice și valorificarea unor elemente ale potențialului turistic al țării aflate într-un stadiu redus sau chiar inexistent de valorificare (cursul intern al Dunării, Delta, programe turistice pe Marea Neagră ș.a.).

b) Telecomunicațiile - modificările la nivelul economiei digitale sunt esențiale pentru ca întreprinderile să devinã și să se mentină competitive.

Turismul și călătoriile, privite ca o industrie intensiv tehnologică, pot ajuta România să obțină și să aplice sistemele tehnologice ale informațiilor și telecomunicațiile la un nivel competitiv. O parte din ce în ce mai mare a operațiilor

Turismului si călătoriilor - precum și toate operațiile virtuale de vânzãri și distribuție - comunică prin sistemele de telecomunicații.

c) Organizarea și finanțarea activităților de comunicație - în multe cazuri o destinație se compune din numeroși ofertanți diferiți. Punerea în fapt a cooperărilor între aceștia și/sau a alianțelor strategice sunt un mijloc puternic de a face față concurenței marilor întreprinderi turistice cu sucursale sau activități în toata lumea. Sectorul public trebuie să furnizeze cadrul organizatoric care să permită crearea și buna funcționare a unui organism pentru comercializarea unei destinații în ansamblul său. Sarcina principală a acestuia este aceea de a comercializa regiunea sau țara ca o destinație turistică și de a-i ameliora global imaginea.

1.2. Dezvoltarea turismului durabil

Durabilitatea, pentru turism la fel ca şi pentru alte industrii, are trei aspecte independente: economic, social-cultural şi de mediu. Dezvoltarea durabilă implică permanenţă, ceea ce înseamnă că turismul durabil presupune utilizarea optimă a resurselor (inclusiv a diversităţii biologice), minimizarea impactului negativ economic, socio-cultural şi ecologic, maximizarea beneficiilor asupra comunităţilor locale, economiilor naţionale şi asupra conservării naturii. Ca o consecinţă firească, durabilitatea se referă şi la structurile manageriale necesare în vederea îndeplinirii acestor deziderate.

Preview document

Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 1
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 2
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 3
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 4
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 5
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 6
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 7
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 8
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 9
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 10
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 11
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 12
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 13
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 14
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 15
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 16
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 17
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 18
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 19
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 20
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 21
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 22
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 23
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 24
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 25
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 26
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 27
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 28
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 29
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 30
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 31
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 32
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 33
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 34
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 35
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 36
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 37
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 38
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 39
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 40
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 41
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 42
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 43
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 44
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 45
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 46
Instalații și echipamente privind amenajarea camerei duble a unui hotel de 4 stele - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Instalatii si Echipamente Privind Amenajarea Camerei Duble a Unui Hotel de 4 Stele.docx

Alții au mai descărcat și

Lanțuri hoteliere în Grecia și Cipru

CAP 1. HOTELUL 1.1.Hotelul Structurile de primire turistică reprezintă orice construcţie şi amenajare destinata, prin proiectare si execuţie,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?