Planul de management al unei ceainării

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4658
Mărime: 1.74MB (arhivat)
Publicat de: Antonie Chivu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: V.Padureanu
UNIVERSITATEA “Transilvania” din BRAȘOV Facultatea de ALIMENTAȚIE și TURISM Specializarea: Dezvoltarea si optimizarea sistemelor tehnice si tehnologice Agro-alimentare si Turistice

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Prezentarea afacerii 4
  3. 2. Analiza pieţei 5
  4. 3. Prezentarea produselor 6
  5. 3.1 Categorii şi sortimente 7
  6. 4. Amenajarea interioară a ceainăriei 10
  7. 4.1 Mobilier, echipamente şi instalaţii 10
  8. 4.1.1 Spaţiul de deservire 10
  9. 4.1.2 Spaţii pentru producţie şi anexe 11
  10. 4.2 Ustensile şi veselă 12
  11. 5. Managementul ceainăriei 16
  12. 5.1 Conducerea 16
  13. 5.2 Personalul 16
  14. 5.3 Aprovizionarea 17
  15. 5.4 Controlul costurilor si a veniturilor 18
  16. 6. Promovarea ceainăriei 19
  17. 7.Analiza economică a investiţiei 20
  18. 8.Concluzii 22
  19. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

În ultima perioadă se remarcă o evoluţie din ce în ce mai accelerată a economiei în ansamblul ei, evoluţie susţinută de apariţia unor noi idei de afaceri, a unor noi societăţi, de dezvoltarea şi perfecţionarea celor deja existente.

De cele mai multe ori, persoanele care vor să pornească o afacere au doar o idee despre ceea ce ar vrea să realizeze şi despre posibilităţile de a-şi pune ideile în practică. Eventual, supun aceste idei dezbaterilor în cercurile lor de prieteni. În acest moment, viitorul întreprinzător are nevoie de un plan de afaceri pentru a realiza o veritabilă planificare a afacerii.

O mare diferenţă dintre majoritatea cluburilor, restaurantelor sau diferitelor unităţi de alimentaţie publică şi o ceainărie este aceea că, în timp ce un club sau un restaurant încearcă să-şi “distreze” clienţii, scopul unei ceainării este acela de a-i relaxa, într-un spaţiu în care nu se consumă băuturi alcoolice şi nici nu se fumează în interior. Principala diferenţă între o ceainărie şi un astfel de loc o reprezintă oamenii. Ceainăriile oferă o gamă foarte mare de ceaiuri, produse şi sortimente pe care în mod normal, nu le găseşti în alte locuri. La toate acestea se adaugă faptul că, într-o ceainărie, oamenii socializează la un alt nivel, mult mai profund. Prin simpla servire a ceaiului are loc o interacţiune între persoanele de la aceeaşi masă, exact de aceea de care au nevoie oamenii după o zi de muncă agitată. Este ceva magic de a umple o cană dintr-un ceainic aburind şi să te bucuri de arome, de savoare.

Conform cercetării de piaţă, reiese că românii cheltuiesc în medie 7% din venituri pentru a lua masa în oraş. Potrivit statisticilor oficiale, acest procent a înregistrat o evoluţie fluctuantă în ultimii 4 ani. Această tendinţă este explicată de un raport întocmit de Agenţia de monitorizare a tendinţelor de consum ca fiind efectul schimbării stilului de viaţă, climatului economic şi creşterea varietăţii ofertei existente de piaţă.

Ceainăria va aduna oamenii să-şi petreacă timpul într-o atmosferă plăcută şi confortabilă. Această întreprindere de alimentaţie publică va fi o unitate cu profil, care se va ocupa de servire a produselor specifice acestui tip de unitate.

Deoarece se observa tot mai mult tendinţa de Intensificare a cererii pentru bucătăria “Modului sănătos de viaţa”, Ceainăria vine în întâmpinarea preferinţelor consumatorului prin punerea la dispoziţia clienţilor produse “sănătoase”, fără zahăr, grăsimi şi conservanţi, lucruri folosite drept atu-uri.

1. Prezentarea afacerii

Ceainăria va fi situată în apropierea centrului fiind o unitate cu profil, care se va ocupa de servire a produselor specifice acestui tip de unitate.

Obiective:

• Deschiderea unei ceainări de succes, având ca segment oameni din clasa de mijloc;

• Adaptarea permanentă la mediul de afaceri din Brasov prin oferirea de noi produse şi modalităţi de petrecere a timpului liber;

• Un număr minim de 20-30 de clienţi / zi în primul an de afaceri;

• Dezvoltarea unei relaţii de încredere cu clienţii, astfel încât, promovarea ceainariei să se realizeze în primul rând prin recomandări.

Ne propunem ca prin ambientul creat, cu iz oriental să oferim posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai relaxant şi plăcut cu putinţă, ambianţa fiind susţinută de lumini plăcute, fonduri muzicale liniştitoare şi de servicii excelente.

Conform studiilor realizate, interesul principal este axat pe calitatea produselor şi a servirii, în concordanţă cu o atmosferă plăcută şi cu preţuri moderate. Se vor oferi produse la un preţ mediu, fără a sacrifica astfel calitatea acestora sau calitatea servirii.

Selectarea furnizoriilor de materiale, de produse şi/sau servicii a ceainăriei se va face riguros luând în considerare abilităţile acestora în concordanţă cu cerinţele speciale; astfel ca, prin ambientul creat cu iz oriental, clienţii ceainăriei să se bucure de un ambient plăcut şi de o calitate ireproşabilă a produselor şi serviciilor. Meniul existent oferă sortimente variate de ceai, prajituri, îngheţată şi diverse băuturi răcoritoare.

Societatea face aprovizionarea cu produse şi servicii de la furnizorii incluşi în lista furnizorilor acceptaţi, dar şi de la un centru comercial (Carrefoure).

Ceainăria (100m 2 ) dispune de următoarele:

• Spatii de deservire: salonul

• Spaţii anexe: Oficiu

Depozit

Spatii pentru personal: vestiar, baie.

Birou

• Spatii sanitaro-igienice: lavoare, baie.

2. Analiza pieţei

Activitatea firmei se încadrează în categoria alimentaţiei publice. Pentru a putea face faţă concurenţei dure din acest sector al pietei, firma alocă o mare importanţă satisfacerii exigentă a clienţilor punând la dispoziţia lor un meniu variat, o calitate ireproşabilă a produselor comercializate şi a serviciului de servire precum şi asigurarea unui ambient cât mai plăcut pentru relaxare şi meditaţie.

Segmentul de piată cărora se adresează afacerea sunt consumatorilor de ceai, precum şi celor care doresc să încerce o gamă variată de ceaiuri. Serviciile firmei sunt accesibile pentru toate clasele sociale.

Clienţii ceainăriei vor fi atât persoanele fizice, cât şi cele juridice.

Preview document

Planul de management al unei ceainării - Pagina 1
Planul de management al unei ceainării - Pagina 2
Planul de management al unei ceainării - Pagina 3
Planul de management al unei ceainării - Pagina 4
Planul de management al unei ceainării - Pagina 5
Planul de management al unei ceainării - Pagina 6
Planul de management al unei ceainării - Pagina 7
Planul de management al unei ceainării - Pagina 8
Planul de management al unei ceainării - Pagina 9
Planul de management al unei ceainării - Pagina 10
Planul de management al unei ceainării - Pagina 11
Planul de management al unei ceainării - Pagina 12
Planul de management al unei ceainării - Pagina 13
Planul de management al unei ceainării - Pagina 14
Planul de management al unei ceainării - Pagina 15
Planul de management al unei ceainării - Pagina 16
Planul de management al unei ceainării - Pagina 17
Planul de management al unei ceainării - Pagina 18
Planul de management al unei ceainării - Pagina 19
Planul de management al unei ceainării - Pagina 20
Planul de management al unei ceainării - Pagina 21
Planul de management al unei ceainării - Pagina 22
Planul de management al unei ceainării - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Planul de Management al Unei Ceainarii.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea Planului de Afaceri Privind Construirea Ceainăriei Lorena

INTRODUCERE “Povestea ceainăriei Lorena începe în martie 2009. Mai exact pe data de 8 a primaverii însorite, ne-am adunat în jurul unui ceainic...

Plan de marketing Ceainăria Urban Tea

1. Sumarul executiv Scopul acestui plan de marketing este să prezinte strategiile prin care ceainăria Urban Tea doreşte să se lanseze pe piaţa...

Plan de afacere - Ceainăria DreamTea

SUMARUL Crearea unei ceainarii este un lucru destul de dificil, deoarece in Romania nu exista o „cultura a ceaiului” ,astfel ca un departament de...

Ai nevoie de altceva?