Politici Macroeconomice în Turism - Cehia

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2274
Mărime: 93.26KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea TRANSILVANIA din Braşov Facultatea de Alimentaţie şi Turism

Cuprins

  1. Informaţii generale .3
  2. Istoric .3
  3. Clima .3
  4. Economie .3
  5. Demografie .4
  6. Turismul în Cehia .5
  7. Turismul în economie .5
  8. Principalele obiective turistice .5
  9. Patrimoniu mondial .6
  10. Administraţia publică în Cehia .7
  11. Diviziuni administrative .7
  12. Politici, strategii şi măsuri privind turismul în Cehia .9
  13. Bugetul turismului .9
  14. Turismul in organizaţie .9
  15. Calitate în turism .10
  16. Politici privind turismul în Republica Cehă .10
  17. Strategii .10
  18. Masuri .11
  19. Concluzii şi recomandări .12
  20. Bibliografie .13

Extras din proiect

Informaţii generale

Republica Cehă denumită şi pe scurt Cehia este o ţară fără ieşire la mare aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud şi cu Slovacia la est. Capitala sa şi cel mai mare oraş, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.

Istoric

Ţara a fost în istorie divizată în mai multe ţări, şi anume Boemia propriu-zisă în vest, Moravia în sud-est, şi Silezia Cehă în nord-est. Cunoscută oficial drept „Coroana Regatului Boemiei” după secolul al XIV-lea, s-au utilizat mai multe alte denumiri ale ţării, inclusiv „Pământurile Coroanei Boeme”, „Ţara Boemă”, „Coroana Boemă” etc. La obţinerea independenţei după dizolvarea Imperiului Austro-Ungar în 1918, s-a utilizat denumirea de Cehoslovacia pentru a reflecta uniunea popoarelor ceh şi slovac în noua ţară.

După dizolvarea Cehoslovaciei la sfârşitul lui 1992, partea cehă a primit denumirea oficială de „Republica Cehă”.

Clima

Cehia are o climă temperat-continentală, cu veri relativ fierbinţi şi ierni reci şi cu multă zăpadă. Diferenţa de temperatură de la vară la iarnă este mare din cauza poziţiei geografice în interiorul continentului.

Economie

Republica Cehă are o economie dezvoltată, cu venituri mari, al cărei PIB pe cap de locuitor se află la 80% din media Uniunii. Unul dintre cele mai stabile şi prospere dintre statele post-comuniste, Cehia a înregistrat creşteri economice de peste 6% anual în cei trei ani dinaintea izbucnirii crizei economice.

Mare parte din economie a fost privatizată, inclusiv băncile şi telecomunicaţiile. Guvernul de centru-dreapta intenţionează să continue privatizarea, inclusiv industria energetică şi aeroportul din Praga.

Demografie

Conform rezultatelor preliminare ale recesământului din 2011, majoritatea locuitorilor Republicii Cehe sunt etnici cehi (63,7%), urmat de moravi (4,9%), slovaci(1,4%), polonezi (0,4%), germani (0,2%) şi silezieni (0,1%). Întrucât câmpul „naţionalitate” a fost facultativ, el a fost lăsat necompletat în cazul a 26% din cei recenzaţi. Conform unor estimări, în Republica Cehă trăiesc circa 250.000 de romi.

Estimările natalităţii în Cehia sunt printre cele mai scăzute din lume, cu 1,27 de copii în medie la fiecare femeie. Imigraţia a crescut populaţia cu aproape 1% în 2007. Circa 77.000 de noi străini se stabilesc în fiecare an în Cehia.

Turismul în Cehia

Turismul în economie

Ponderea turismului în PIB-ul Cehiei, calculată de către Contul Satelit de Turism (TSA), a fost de 2,9% în 2007. Numărul de sosiri internaţionale a ajuns la 6.6 milioane în 2008. Consumul de turism intern s-au ridicat la suma de 3 804 milioane EUR în 2007.

În acelaşi an, veniturile valutare din turism au ajuns la 4 830 milioane euro cu cota lor în exporturi în valoare de 5,2%. Cheltuielile în valută s-au ridicat la suma de 2 650 milioane de euro şi soldul contului de turism a fost de 1 999 milioane de euro. Având în vedere dezvoltarea rapidă a economiei cehe în 2007 şi o stagnare uşoară a turismului, ponderea turismului în PIB a avut tendinţa să scadă.

Numărul de angajaţi în turism în Cehia s-au ridicat în 2006 la 239 500, iar cota acestui sector în ocuparea totală a ajuns la 4,71%.

Bibliografie

1.http://ro.wikipedia.org/wiki/Cehia

2.http://www.hotelmule.com/management/html/51/n-3851.html

3.http://www.esfcr.cz/04-06/jpd3/opatreni-4-3-rozvoj-cestovniho-ruchu

4.http://www.bdapl.mai.gov.ro/news/39/57/20-26-02-2011-Vizita-de-studiu-Cehia

Preview document

Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 1
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 2
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 3
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 4
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 5
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 6
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 7
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 8
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 9
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 10
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 11
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 12
Politici Macroeconomice în Turism - Cehia - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Politici Macroeconomice in Turism - Cehia.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Strategia turistică a Cehiei

1. Date generale Localizare Republica Cehă (Cehia) este o ţară continental, situată în Europa Centrală între 48033’ şi 51003’ latitudine nordică...

Turismul internațional în Cehia

I CONSIDERENTE GENERALE DESPRE TURISMUL INTERNATIONAL Turismul, reprezinta industria cu cea mai mare crestere din lume si este un fenomen amplu şi...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Globalizare, regionalizare, regionare. definiție și concepte. exemplificări

1.Conceptul de globalizare Termenul “globalizare” a apărut la sfârşitul anilor ’60 şi a fost lansat de un specialist canadian în teoria...

Ai nevoie de altceva?