Promovarea în Domeniul Hotelier

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5697
Mărime: 70.14KB (arhivat)
Publicat de: Fiodor Chirilă
Puncte necesare: 9
proiecte economice in turism

Extras din proiect

1. LR (literature review)

Hotelurile reprezintă spaţii de întâlnire a persoanelor indiferent de scopul pentru care vin aceştia. Prin aceasta ele facilitează tranzacţionarea afacerilor, desfăşurarea întâlnirilor şi conferinţelor, recreerea şi agrementul. În acest scop ele oferă diferite facilităţi adecvate scopurilor amintite.

În funcţie de obiectivele pe care le are în vedere, dar şi în funcţie de criteriile de eficacitate, de caracteristicile pieţii în cadrul căreia se situează, un hotel trebuie să-şi aleagă o modalitate de promovare.

Promovarea în domeniul hotelier poate fi definită ca un ansamblu de acţiuni de comunicare având drept scop împingerea ofertei pe piaţă, totodată este şi o activitate promoţională pusă în aplicare de către hotelieri în planul lor de acţiune comercială. De asemenea promovarea este foarte importantă deoarece hotelurile trebuie să-şi facă cunoscută oferta de servicii hoteliere de care dispun, pentru că, dacă nu ar exista promovarea, un hotel nu ar avea clienţii iar fără clienţi nu ar avea un venit şi bineînţeles fără acest venit nu ar avea posibilitatea continuării afacerii sau nu ar putea face şi alte investiţii necesare.

Pe lângă promovarea imaginii hotelului, ceea ce se doreşte însă cel mai mult este promovarea ofertei şi a serviciilor de care dispune hotelul pentru a fi cunoscute de către clienţi.

Pentru o mai bună promovare, managerii din hoteluri trebuie să utilizeze o serie de tehnici de promovare menite sa-i asigure hotelului notorietatea atât pe plan intern cât şi extern. Dintre cele mai cunoscute tehnci de promovare a unui hotel se numără: crearea unui site de prezentare, înscrierea acestuia pe cât mai multe siteuri cu profil turistic, încheierea de contracte cu cât mai multe agenţii de turism atât interne cât şi externe şi oferirea acestora de cataloage de prezentare pliante şi broşuri cu date despre hotel şi serviciile oferite de acesta, participarea la diverse târguri naţionale şi internaţinale de turism dar şi prin angajarea de personal pregătit în domeniu. Acestea sunt principalele tehnici prin care un hotel poate fi promovat, succesul acestora depinzând însă de departamentul de marketing la hotelului. Departamentul de marketing trebuie să găsească echilibrul perfect după următoarea formulă: “servicii-facilităţi-zile-bani=ofertă”.

Realizarea ofertelor este foarte importantă aceasta contribuind la promovarea hoteurilor. Serviciile hoteliere se împart în două categorii şi anume serviciul de bază şi anume cazarea, şi în al doilea rând serviciile periferice care însoţesc serviciul de bază şi reprezintă criteriul de alegere pentru client atunci când există concurenţă ( laundry services, seif, teren de sport, fitness gym etc).

Hotelierii vor alege tehnicile de promovare a comercializării serviciilor hoteliere în funcţie de mai mulţi factori: sezonalitate, consumatori, concurenţi, tendinţe, etc. Industria hotelieră are ca principal factor ospitalitatea, ceea ce nu trebuie să lipsească niciodată din hotel indiferent de moment. Din această cauză, un factor important al industriei hoteliere îl reprezintă personalul specializat care deserveşte serviciile către turişti.

Principalele tehnici de promovare a serviciilor din cadrul hotelurilor sunt: reducerile de preţ care trebuie atent evaluate pentru a nu afecta imaginea de marcă, pachetele turistice, oferte speciale (servicii distribuite la preţuri reduse numai în preajma sau în timpul desfăşurării unor evenimente, cadouri promoţionale (anumite produse sau servicii distribuite în mod gratuit consumatorilor).

2. Formularea ipotezelor

În studiul pe care îl voi realiza am pornit de la următoarele ipoteze principale şi anume: în domeniul hotelier există promovare şi care este importanţa pe care o exercită promovarea în cadrul domeniului hotelier, aceasta realizându-se cu ajutorul tehnicilor de promovare cunoscute, tehnici fără de care un hotel nu ar putea să se facă cunoscut pe piaţă.

Ipoteza secundară de la care am plecat constă în faptul că prin promovarea imaginii unui hotel dar şi a serviciilor pe care le oferă, clienţilor li se poate influenţa alegerea, şi de asemenea voi urmării cât din teorie se aplică în practică în ceea ce priveşte promovarea vânzărilor în mod deosebit.

3. Metodologia cercetării

În realizarea cercetării, am utilizat o cercetrae cantitativă şi anume anchetă care se bazează pe un sondaj ce utilizează drept instrument chestionarul.

Chestionarul cuprinde un număr de 9 întrebări de diferite tipuri (întrebări deschise, întrebări dihotomice, întrebări închise cu alegere multiplă, Likert, cu un singur răspuns posibil dintr-o listă). Acesta a fost aplicat unui număr de 10 persoane din oraşul Iaşi, în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 22-27 ani.

Întrebările au fost realizate în aşa fel încât să pot afla opinia persoanelor care au apelat cel puţin odată la serviciile unui hotel din România. Am dorit să aflu care este părerea celor chestionaţi în ceea ce priveşte cea mai eficientă metodă prin care un hotel işi poate promova imaginea, dar şi care cred ei că sunt tehnicile de promovare cel mai des utilizate în promovarea serviciilor oferite de un hotel, de unde se informează aceştia cel mai des în alegerea unui hotel în momentul în care intenţionează să apeleze la serviciile acestuia, care este eficienţa acestor tehnici, şi dacă acestea le influenţează alegerea.

4. Aplicarea instrumentul de cercetare

Chestionarul a fost aplicat persoanelor din oraşul Iaşi, locul desfăşurării anchetei a avut loc în Parcul Copou în data de 7 aprilie 2011. Numărul de subiecţi intervievaţi a fost de 10 persoane

(3 persoane de sex masculin şi 7 de sex feminin). Populaţia cercetată a fost cea care a beneficiat de serviciile unui hotel din România în ultima perioadă.

5. Evidenţiem rezultatele cercetării

În urma cercetării realizate, din numărul de 10 persoane chestionate a rezultat faptul că toate au beneficiat de servicii hoteliere în ultimul timp (100%). Un procent de 80% dintre persoanele chestionate s-au cazat la hotel ca urmare a petrecerii unei vacanţe. Majoritatea persoanelor se informează de pe site-ul de prezentare al hotelului (45%) atunci când doresc să afle informaţii despre serviciile pe care le oferă hotelul, dar apelează şi la agenţiile de turism (40%) care le oferă informaţii certe despre locul respectiv şi mai puţin se informeză din pliante şi broşuri.

Preţul este un factor care de multe ori contează atunci când majoritatea persoanelor aleg să se cazeze la un hotel, peste 50% dintre cei chestionaţi considerând acest factor un criteriu important. Cea mai eficientă tehnică de promovare a imaginii unui hotel după părerea celor chestionaţi este crearea unui site propriu de prezentare (41,66%) -cu toate detaliile despre hotel şi serviciile oferite de acesta,- dar şi încheierea de contracte cu cât mai multe agenţii de turism lucru important deoarece tot mai multă lume apelează la agenţii în momentul în care doresc să plece într-o vacanţă.

Preview document

Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 1
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 2
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 3
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 4
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 5
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 6
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 7
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 8
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 9
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 10
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 11
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 12
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 13
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 14
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 15
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 16
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 17
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 18
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 19
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 20
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 21
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 22
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 23
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 24
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 25
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 26
Promovarea în Domeniul Hotelier - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Promovarea in Domeniul Hotelier.docx

Alții au mai descărcat și

Comercializarea Produsului Turistic

INTRODUCERE Actualitatea temei. Turismul nu este reprezentat doar din câteva zeci sau sute de afaceri singulare într-o economie naţională. Cu atât...

Promovarea în Domeniul Hotelier

Argument personal Motivaţie Decizia de a aborda această temă are ca punct de plecare importanţa pe care o exercită promovarea în cadrul...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Instrumente de Plată Utilizate în Turism

Introducere Industria hotelieră, fiind o industrie bazată pe servicii, are ca prim obiectiv şi suport dezvoltarea pentru satisfacţia clienţilor...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Înființarea agențiilor de turism și modalități de promovare a produselor turistice - structura tehnică a unei agenții de turism

CURS 3 Infiintarea agentiilor de turism si modalitati de promovare a produselor turistice. Structura tehnica a unei agentii de turism. 3.1....

Te-ar putea interesa și

Tehnici de Promovare a Vânzărilor în Domeniul Hotelier

INTRODUCERE Decizia de a aborda această temă are la bază importanta tehnicilor promotionale utilizate în domeniul hotelier; astfel se doreste...

Posibilități de Relansare pe Piață a Hotelurilor de pe Litoral

INTRODUCERE Subiectul pe care această lucrare îşi propune să-l trateze în cele ce urmează îl constituie competitivitatea redusă a majorităţii...

Analiza Activității Hotelului Continental din Timisoara

INTRODUCERE EVOLUŢIA TURISMULUI ÎN EUROPA ŞI ÎN ROMÂNIA ÎN ULTIMII ANI Schimbările majore din economia mondială, concretizate în creşteri...

Obiective Urmărite în Promovarea Vânzărilor

INTRODUCERE În condiţiile economiei contemporane, caracterizată prin mutaţii profunde în legăturile informaţionale şi comerciale dintre...

Tipuri de tarife utilizate în structurile de cazare turistică

INTRODUCERE Această lucrare are la bază analiza pieței tarifelor utilizate în structurile de cazare turistică, și a modului în care aceasta se...

Hotel Marriot

Introducere Una dintre cele mai importante abilităţi ale specialistului de marketing este aptitudinea sa de a crea, menţine, proteja şi îmbunătăţi...

Servicii și Promovarea Turismului

Argument Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu...

Managementul relațiilor cu clienții

1. Prezentarea firmei Hotelul Iaki se află în Mamaia, cea mai nordică staţiune a rivierei româneşti şi una dintre cele mai mari staţiuni din ţară....

Ai nevoie de altceva?