Importanța Internetului

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6059
Mărime: 48.39KB (arhivat)
Publicat de: Emil-Basarab Iacob
Puncte necesare: 7

Extras din referat

SCOPUL - Scopul acestui studiu este de a examina empiric percepţiile despre importanţa internetului pentru managementul resurselor umane (MRU) şi pentru a inţelege practicile şi nevoile pentru Internet a resurselor umane existente (RU), în vederea sprijinirii funcţiilor MRU.

PROIECTARE / METODOLOGIE/ ABORDARE - A fost folosit un chestionar structurat de măsurare pentru a strânge informaţii de la companiile publice selectate, menţionate de Bursa de Afaceri Hong-Kong.

Chestionarele au fost returnate de 147 de respondenţi şi folosite pentru analize. Rata răspunsului general a fost de 29%, mai mare decât se aştepta.

CONSTATARI

Constatările au indicat că cele mai adesea amintite funcţii ale MRU , sprijinite de accesul la Internet , în literatura actuală sunt: RECRUTARE ŞI SELECTARE.

Rezultatele au arătat că nu sunt diferenţe semnificative privind dimensiunea organizaţiilor sau diferenţe semnificative în conectarea la Internet raportate la importanţa Internetului percepută de specialiştii în RU.

În mod special, ajutarea managerilor să fie informaţi reprezintă motivul principal de a alege Internetul pentru specialiştii în resurse umane.

ORIGINALITATE / VALOARE

Acest studiu a dovedit că ofertă internetului pentru resursele umane oferă enorme oportunităţi privind imbunătăţirea performanţelor organizaţiei.

Acest articol prezintă cititorului posibilul ajutor al internetului în sprijinirea MRU.

CUVINTE CHEIE

MRU (HMR) – Managementul Resurselor Umane

INTERNET

INTRANET

ÎNVĂŢĂMÂNT DESCHIS LA DISTANŢĂ

HONG KONG

REDACTAREA DOCUMENTULUI

TIPUL ARTICOLULUI – Lucrare de cercetare

INTRODUCERE

Domeniul MRU poate fi caracterizat prin faptul că a acumulat frecvente şi numeroase inovaţii în tehnologie.

Acestea includ Sistemul de Informaţii de Resurse Umane (SIRU ), Resurse Umane Electronice (RUE), Resurse Umane Virtuale (RUV).

SIRU ( Sistemul de Informaţii al Resurselor Umane) este folosit pentru a aduna şi menţine date care descriu resursele umane; transformă datele în informaţii şi apoi transmite informaţiile la utilizatori.

RU-E ( Resurse Umane Electronice) oferă un potenţial minunat pentru o gama diversă de nevoi, între care: servicii de autoservire, producţia de rapoarte, impărţirea informaţiilor, administrarea funcţiilor (Pass, 2002).

RU-V (Resurse Umane Virtuale) furnizează o structură de reţea construită pe asocieri şi caracteristici intermediate cu tehnologia informaţiei (IT), pentru a determina un câştig pentru organizaţie, o dezvoltare şi o desfăşurare a capitatului intelectual. ( Lepak and Snell, 1998).

Aceste trei forme ale dezvoltării tehnologiei furnizează o excelentă oportunitate de a schimba modul în care resursele umane lucrează în organizaţii.

In mod tradiţional, indivizii din domeniul MRU obţineau informaţii despre inovaţii din surse cum ar fi : ziare, cărti, publicaţii de specialitate, conferinţe.

Astăzi, un nou puternic canal de informaţii sub forma Internetului a fost adăugat la cele tradiţionale.

Un studiu dirijat de Gartner Group sugerează că, acele companii care folosesc tehnologii eficace pentru a conduce funcţia de resurse umane vor avea un avantaj uriaş fatş de acelea care nu o fac ( Greengard, 1999). Noul canal de informaţii produce volume de informaţii de la diverse surse, disponibile oricui are acces la reţea prin calculator.(Noe et al, 2003)

Intr-un context organizaţional, internetul face posibil , pentru o organizaţie, automatizarea proceselor resurselor umane.

Numeroase îndatoriri existente ale resurselor umane, aplicaţii sau servicii pot fi virtual transferate către o bază Web. Eusher et al., 2002 a studiat schimbarea de la resurse umane tradiţionale la resurse umane electronice, reproducând în literatură şi întrevederile lor cu o serie de specialişti în resurse umane.

Cercetătorii au identificat importanţa informaţiei tehnologice pentru MRU, dar au supravegheat aplicaţia îndatoririlor resurselor umane (Cappelli, 2001, Feldman and Klaas, 2002, DeRouin et al, 2004, gasco et al. ,2004).

Totuşi, Hoobler (2004) a indicat că influenţa revoluţiei MRU pare să rămână în urmă în domeniul publicaţiilor de cercetare, existând câteva studii de cercetare pentru investigarea importanţei Internetului pentru MRU.

Pentru a avansa analizele exploratorii a SIRU ( Sistemul de Informaţii al Resurselor Umane) , acest articol urmăreşte să examineze percepţiile despre importanţa internetului pentru MRU din Hong Kong.

În mod special, obiectivele principale ale acestui studiu sunt :

• Revizuirea aplicaţiilor sprijinite de internet pentru MRU printr-o cercetare literară cuprinzătoare;

• Înţelegerea întrebuinţării internetului pentru specialiştii în RU , raportate la diferenţele determinate de dimensiunea organizaţiilor şi conectarea la internet;

• Încercarea de a determina motivele pentru perceperea importanţei internetului pentru MRU.

Studiul este organizat după cum urmează.

În primul rand , furnizăm o vedere de ansamblu despre internet, intranet şi diverse aplicaţii de internet folosite pentru a sprijini MRU.

Apoi, anunţăm ipotezele dezvoltării şi metodologia cercetării ale acestui studiu.

Mai departe sunt rezumate constatările principale asupra percepţiilor faţă de importanţa internetului pentru specialiştii în resurse umane din Hong Kong.

În final, prezentăm concluziile şi oferim sugestii pentru viitoarele descoperiri ale sprijinului oferit de internet MRU (managementului resurselor umane).

Preview document

Importanța Internetului - Pagina 1
Importanța Internetului - Pagina 2
Importanța Internetului - Pagina 3
Importanța Internetului - Pagina 4
Importanța Internetului - Pagina 5
Importanța Internetului - Pagina 6
Importanța Internetului - Pagina 7
Importanța Internetului - Pagina 8
Importanța Internetului - Pagina 9
Importanța Internetului - Pagina 10
Importanța Internetului - Pagina 11
Importanța Internetului - Pagina 12
Importanța Internetului - Pagina 13
Importanța Internetului - Pagina 14
Importanța Internetului - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Importanta Internetului.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Reprezentările Sociale ale Internetului la Copii și Adolescenți

INTRODUCERE Internetul capătă o valoare tot mai mare, iar utilizarea sa de către adolescenţi şi preadolescenţi este tot mai frecventă. Pentru a...

Copiii și Internetul de la Siguranță și Protecție la Utilizarea Internetului în Procesele Educaționale

Introducere Internetul, această tehnologie de ultimă oră care pătrunde din moment în moment tot mai aprig în vieţile noastre, tinde să cuprindă...

Tendințe Actuale în Comerțul Electronic

1. Componentele comerţului electronic 1.1. Aspecte generale Termenul de „comerţ electronic” (e-comerţ) este din ce în ce mai mult discutat pe...

Pubicitatea în cadrul comerțului electronic

INTRODUCERE O data cu primele inventii menite sa-i usureze munca, omul a observat ca folosindu-le, poate produce mai mult, mai repede si mai bine....

Comerțul Electronic

1. Comerţul electronic - aspecte generale Termenul de „comerţ electronic” (e-comerţ) este din ce în ce mai mult discutat pe măsura ce Internetul...

Serviciile de acces la internet în Republica Moldova

Piaţa accesului la Internet ,,Internetul va micsora lumea – schimband destinele oamenilor, ale companiilor si ale tarilor.” (Jhon...

Publicitatea Online

INTRODUCERE Am ales „Publicitatea on-line” ca temă pentru că această lucrare este un subiect de actualitate. Piaţa publicităţii pe internet în...

Comerțul Electronic în Noua Societate Informațională

„Orice afacere în ziua de astăzi concurează în două lumi: o lume fizică cu resurse pe care managerii pot să le vadă şi să le atingă şi o lume...

Ai nevoie de altceva?