Management Intercultural - Japonia

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 5131
Mărime: 28.99KB (arhivat)
Publicat de: Ramona Rădulescu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Orientare: Numele japoneze ,Nihon si Nipon sunt traduceri alternative la scrierile „Land of the Rising Sun” care înseamnă Pământul Soarelui răsare.Numele european al țării probabil provine cu Marco Polo care a adoptat un dialect chinezesc pentru numele japonez. Numele „Yamato” este folosit de arheologi și istorici de a distinge stilul japonez de cel chinezesc. Atunci când este utilizat ca un termen contemporan, Yamato are asociaţii puternice cu sistemul imperial, şi, astfel, cu conservator ideologii naţionaliste. Contemporan Japonia este considerata o societate foarte omogena, modele culturale a fost întotdeauna importante. Mândria de loc şi de identificare cu cultural local modele raman puternice. Japonezii de multe ori atribuie trăsături de personalitate la oameni de la particular regiuni, precum şi identitatea regională este adesea exprimat prin specialităţi culinare locale şi dialecte.

Locul de amplasare :Arhipelagul japonez este format din patru insule mari şi peste 600 cele minore, care acoperă aproximativ 378.000 de kilometri pătraţi, şi are variaţie enorm climatice. Patru insule majore sunt Hokkaido, Honshu, Shikoku, şi Kyu Shu.

Demografie.Populaţia în 1999 a fost 127000000.Ţară este puternic urbanizat, şi zonele urbane au o populaţie extrem de ridicat densităţi. Conform recensământului din 1995, 81 milioane de persoane (65 la suta) locuiesc în zonele urbane, care constituie doar 3 la suta din suprafata de teren. În ultimii 150 de ani de industrializare şi dezvoltarea economică, populaţia are crescut de la aproximativ 30 milioane până în prezent sa dimensiunea. Această creştere a avut loc ca urmare a unei rapide tranziţie demografică caracterizată printr-o enormă circulaţie a persoanelor din mediul rural la urban zone, scăderi dramatice în mortalităţii infantile, creşte în longevitate, recurgerea pe scară largă la naştere de control, şi a transformărilor componenţa familiei din gospodării mari, multe generaţii extinse pentru familii mici.

Dimensiuni culturale

Dacă vom explora cultura japoneză, prin lentila de modelul 5-D, se poate obţine o bună imagine de ansamblu a conducătorilor auto profunde ale culturii japoneze în raport cu culturi ale lumii.

Distanţa de putere

Această dimensiune se referă la faptul că toate persoanele din societăţile care nu sunt egale - se exprimă atitudinea faţă de cultura acestor inegalităţi între noi.

Distanţa de putere este definită ca măsura în care membrii mai puţin puternice de instituţii şi organizaţii într-o ţară aşteaptă şi să accepte că puterea este distribuită inegal.

La un scor de 54, Japonia este o societate ierarhică uşor. Da, japonezii sunt întotdeauna conştienţi de poziţia lor ierarhică, în orice cadru social şi să acţioneze în consecinţă. Cu toate acestea, nu este la fel de ierarhic ca de cele mai multe culturi asiatice. Unii străini experimenta Japonia ca fiind extrem de ierarhica, deoarece din experienţa lor de afaceri de decizie cu migală lent procesul de luare a: toate deciziile trebuie să fie confirmat de către fiecare strat ierarhic şi în cele din urmă de către managementul de vârf în Tokyo. Paradoxal, exact exemplul de la decizia lor de lent procesul de luare a arată că în societatea japoneză nu există un tip de top, care poate lua decizia ca in mai multe societati ierarhice. Un alt exemplu de a nu distanţă de putere atât de mare este faptul că Japonia a fost întotdeauna o societate meritocratică. Există o noţiune puternic în sistemul de învăţământ japonez care toată lumea se nasc egali şi oricine poate merge mai departe şi de a deveni ceva, dacă el (da, el este încă) lucrează destul de greu.

Individualism

Problema fundamentală abordat de această dimensiune este gradul de interdependenţă o societate menţine între membrii săi. Ea are de a face cu dacă oamenilor imaginea de sine este definită în termeni de "eu" sau "Noi".

În societăţile individualiştii oamenii ar trebui să se uite după ei şi familia lor directă numai. În societăţile colectiviste oamenii aparţin "în grupuri de care avea grijă de ei în schimbul loialităţii.

Japonia 46 de scorurile pe dimensiunea individualism. Desigur, societatea japoneză prezinta multe caracteristici ale unei societăţi colectiviste: cum ar fi punerea armonie a grupului de mai sus, exprimarea opiniilor individuale şi oamenii au un puternic sentiment de ruşine pentru a pierde fata. Cu toate acestea, nu este la fel de colectiviste ca cele mai multe dintre vecinii săi din Asia. Explicaţia cea mai populara pentru aceasta este că societatea japoneză nu are sistem de familia extinsă, care constituie o bază de mai multe societati colectiviste, cum ar fi China şi Coreea. Japonia a fost o societate paternalist şi numele de familie şi a activelor a fost moştenit de la tată la fiu cel mai mare. Fratii mai mici au trebuit să plece de acasă şi să facă propria lor viaţă cu familiile lor de bază. Un exemplu aparent paradoxal este faptul că japonezii sunt renumite pentru loialitatea lor faţă de companiile lor, în timp ce China par să sari de locuri de muncă mai uşor. Cu toate acestea, loialitatea compania este ceva care oamenii au ales-o pentru ei înşişi, ceea ce este un lucru individualist de a face. Ai putea spune că japonezii în grup este situaţională. În timp ce în cultura colectiviste mai multe, oamenii sunt loiali grupului lor interior de naştere, cum ar fi familia lor extinsă şi comunitatea lor locală.Japoneze sunt cu experienţă în colectiviste de standardele occidentale şi cu experienţă în individualist de standardele asiatice. Ele sunt mai rezervat şi privat, decât cea mai mare parte asiatici.

Masculinitate / Feminism

Un scor ridicat (masculin), pe această dimensiune indică faptul că societatea va fi condus de concurenţă, şi realizare de succes, cu succes fiind definit de către câştigător cel mai bun / în domeniu - un sistem de valori, care începe la şcoală şi continuă pe tot parcursul comportament organizaţional.

Un scor scazut (feminin), pe dimensiunea înseamnă că valorile dominante din societate sunt grija pentru alţii şi a calităţii vieţii. O societate feminină este una în care calitatea vieţii este un semn de succes şi de picioare afară din mulţime, nu este admirabil. Problema fundamentală aici este ceea ce îi motivează pe oameni, care doresc să fie cel mai bun (masculin) sau place ceea ce faci (feminin).

La 95, Japonia este una dintre societăţile cele mai masculine din lume. Cu toate acestea, în combinaţie cu colectivismul lor uşoară, nu veţi vedea comportamente asertive şi competitiv individuale, care deseori ne asociem cu cultura masculin.Ceea ce vedeţi este o competiţie între grupuri severă. De la varsta foarte tanara, la grădiniţe, copiii învaţă să concureze pe zi de sport pentru grupurile lor de echipă (în mod tradiţional roşu împotriva echipei alb).

Corporative în Japonia, veţi vedea că angajaţii sunt cei mai motivaţi atunci când se luptă într-o echipă câştigătoare împotriva concurenţilor lor. Ceea ce vezi, de asemenea, ca o expresie a masculinităţii în Japonia este unitatea de excelenţă şi de perfecţiune în producţia lor materială (monodukuri) şi în servicii de materiale (hoteluri şi restaurante) şi de prezentare (ambalare dar şi prezentarea produselor alimentare), în fiecare aspect al vieţii. Dependenta de munca notoriu japonez este o altă expresie a masculinităţii lor. Este încă greu pentru femei de a urca scările corporative, în Japonia, cu norma lor masculină de ore de greu şi lung de lucru.

Incertitudinea evitarea

Evitarea incertitudinii dimensiune are de a face cu modul în care o societate se ocupă cu faptul că viitorul nu poate fi cunoscut: ar trebui să încerce să controleze viitorul sau doar lasa sa se intample? Această ambiguitate aduce cu ea anxietate şi culturi diferite, au învăţat să se ocupe de această anxietate în moduri diferite.Măsura în care membrii unei culturi se simt ameninţaţi de situaţii ambigue sau necunoscute şi au creat credinţe şi instituţii care încearcă să evite acestea se reflectă în scorul UAI.

Preview document

Management Intercultural - Japonia - Pagina 1
Management Intercultural - Japonia - Pagina 2
Management Intercultural - Japonia - Pagina 3
Management Intercultural - Japonia - Pagina 4
Management Intercultural - Japonia - Pagina 5
Management Intercultural - Japonia - Pagina 6
Management Intercultural - Japonia - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Management Intercultural - Japonia.doc

Te-ar putea interesa și

Globalizarea - Proces dominant la nivelul economiei mondiale

Mediul înconjurător în care îşi desfăşoară activitatea organizaţiile devine tot mai turbulent, astfel organizaţiile trebuie să înveţe să se...

Tranzacții Comerciale Internaționale

Introducere Dezvoltarea afacerilor în lumea de azi se realizează într-un mediu economic, politic, social complex, definit pe două coordonate...

Particularitățile economico-sociale ale Managementului Japonez

INTORDUCERE Una dintre țările cu cea mai explozivă și expansivă perioadă de dezvoltare economică este Japonia, managementul nipon fiind adus în...

Etichetă și protocol în afaceri

Introducere Lumea afacerilor şi lumea reală sunt două lumi total distincte. Există un set diferit de norme, altele decât cele după care ne...

Dimensiunile Culturale la Geert Hofstede

I. Gerard Hendrik Hofstede (născut la 2 octombrie 1928, în Haarlem) este un influent scriitor olandez pe problematica interacţiunii dintre...

Apariția Managementului

Cuvantul management deriva din latinescul manus (mana) si reprezinta, ca expresie literara manevrare. Managerul este cel ce se ocupa cu manevrarea,...

Diagnostic intercultural - influența motivației asupra nivelului de vânzări în cadrul unei multinaționale

Rezumatul proiectului Prin intermediul acestui proiect de diagnostic cultural s-a urmărit evidenţierea influienţelor pe care cultura fiecarei ţări...

Management Internațional în Context Intercultural

INTRODUCERE Dezvoltarea afacerilor în lumea de azi se realizează într-un mediu - economic, politic, social - complex, definit pe două coordonate...

Ai nevoie de altceva?