Gastronomia Indiei

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3221
Mărime: 324.34KB (arhivat)
Publicat de: Albert Niță
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Suprafata: peste 3 milioane kmp (nord – sud = 3 414 km si est – vest = 2933 km). India este impartita in 7 teritorii unionale si 30 de state (un fel de judete mari)

Populatia: peste 1 miliard locuitori (329 loc/kmp)

Capitala: New Delhi (12 milioane locuitori). Fosta capitala, Calcuta (14 milioane locuitori) a ramas o capitala culturala.

Orase importante:

Bombai (10 milioane locuitori) este centrul filmului indian, fiind al doilea centru de productie cinametografica din lume; Madras (6 milioane) este un port important.

Istoria pe scurt: Portughezul Vasco da Gamma a ajuns in India, in Kerala de astazi, in anul 1498. In 1510, portughezii au capturat Goa, unde, pana in anul 1961, au avut controlul zonei.

Francezii au avut enclave timp de 100 de ani in Puducherry si Madras.

Englezii au controlat comercial, India, sute de ani. Controlul britanic a fost foarte puternic, incepand din sec al XVIII lea.

India Independenta este legata de numele Indirei Ghandi, aleasa ca prim ministru in anul 1966.

Steagul si imnul Indiei: imnul se intituleaza Janaganamana si a fost scris de poetul Rabindranath Tagore; steagul are in centru o roata care simbolizeza ciclul reincarnarilor; simbolistica culorilor steagului Indian: portocaliu=toleranta si sacrificiu; alb=adevarul si puritatea; verde=credinta si tineretea.

Limba: oficiala este hindu. In India se vorbesc peste 900 de limbi si dialecte, dintre care 14 limbi importante. Limba engleza este considerate cea de-a doua limba official, fiind limba in care se pot intelege intre ei indienii proveniti din diferite regiuni ale tarii.

Clima: India este ata de mare si cu o clima atat de diversa incat trebuie facute precizari distincte pe zone.

In general, India are 3 mari sezoane: calduros, umed, si racoros. Fiecare sezon difera de la nord la sud.

Cea mai buna perioada de vizitare este incepand din decembrie pana in luma mai.

Moneda: rupia indiana, divizata in 100 paise. ATM se gasesc in marile orase. Daca vreti sa schimbati bani la banca aveti nevoie, obligatoriu, de pasaport.

Bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari.

Aceste combinatii au dat nastere unei adevarate arte care variaza in functie de religie, bogatie, gust si mai ales clima.

Aroma incredibila a Indiei nu consta numai in parfumul de iasomie si trandafiri, ci si in aroma mancarurilor specifice, preparate cu multe condimente.

Diversitatea mirodeniilor si parfumurilor existente in India fac din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa. Indienii folosesc aproximativ 20 de condimente diferite, printre care cele mai cunoscute sunt piperul, sofranul, ghimbirul, menta, coriandrul, rododendronul, chimenul si nucsoara.

Desi nu toti locuitorii sunt vegetarieni aici se prepara mult mai multa mancare vegetariana dacat in Europa, mai ales in partea sudica.

In nord, datorita climei mai reci, mesele contin mai multa carne, accentul cade pe condimente, dar nu pe chili. In zonele de nord ale Indiei, orezul nu este foarte popular.

In sud, unde clima este foarte calda, se intalnesc multi vegetarieni (o influenta a hinduismului), iar orezul este la loc de cinste, acesta fiind mancat intotdeauna cu mana.

Nordul si vestul Indiei au fost mult influentate de ocupatia musulmana, astfel ca exista feluri de mancare inrudite cu cele din bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei Centrale, precum kebab, kofta si biryani:

• Rogan Josh (miel picant);

• Gushtaba (chiftelute picante in iaurt);

• deliciosul Biryani (carne de miel sau de pui in orez cu aroma de portocale stropit cu zahar).

Preview document

Gastronomia Indiei - Pagina 1
Gastronomia Indiei - Pagina 2
Gastronomia Indiei - Pagina 3
Gastronomia Indiei - Pagina 4
Gastronomia Indiei - Pagina 5
Gastronomia Indiei - Pagina 6
Gastronomia Indiei - Pagina 7
Gastronomia Indiei - Pagina 8
Gastronomia Indiei - Pagina 9
Gastronomia Indiei - Pagina 10
Gastronomia Indiei - Pagina 11
Gastronomia Indiei - Pagina 12
Gastronomia Indiei - Pagina 13
Gastronomia Indiei - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Gastronomia Indiei.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Preparate din Pește din Bucătăria Națională și Internațională

Introducere Consumat în mai toate regiunile globului, peştele a fost, este şi va fi unul dintre cele mai plăcute şi sănătoase alimente. Mâncarea...

Studiul culturii gastronomice - bucătăria japoneză

Este cunoscut faptul ca japonezii sunt o natiune longevita. In mare parte acest fapt se datoreaza alimentaţiei corecte si balansate. Medicina...

Te-ar putea interesa și

Raport de țară - Pakistan

1. Prezentarea generală a ţarii Pakistan sau Republică Islamică Pakistan este situat în Asia de sud și are ieșire directă prin sud la Marea...

Muzeul Satului

1. Scurt istoric Istoria Muzeului Național al Satului este o istorie a satelor răspândite pe teritoriul României care s-au format și s-au...

Plante Tropicale Condimentare - Piperul Negru

1. GENERALITĂŢI DESPRE CONDIMENTE Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat mai întâi şi ingredientelor cu gust pătrunzător şi iute sau...

Strategia de branding a Japoniei

Abstract: Brandingul de țară reprezintă un set de programe care face ca un stat să se diferențieze de altul. Acest proces are menirea de a oferi o...

Raport de țară - Panama

I. Prezentarea țării Panama este un stat din America Centrala, situat pe partea cea mai îngustă a istmului ce unește cele două Americi. Se...

Coriandrul

Istoric Originar din Asia, este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Seminte de coriandru s-au gasit in piramidele egiptene, fiind adaugate...

SC Smail Company Srl

Rezumat SC “SMAIL COMPANY ”SRL S-a infiintat in 2005 .Este o societate comercială cu capital integral privat având ca domeniu de activitate...

Ai nevoie de altceva?