Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2661
Mărime: 37.58KB (arhivat)
Publicat de: Caius Balazs
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. SCURT ISTORIC

In 1911, Frank C. Mars a făcut primele bomboane mars in propria bucatarie din Tacoma, Washington și tot atunci a stabilit primele rădăcini ale companiei ca fiind producatoare de produse alimentare. În anii 1920, Forrest E. Mars s-a alăturat tatălui său în afaceri și împreună au lansat batonul de ciocolata Milky way. În 1932, Forrest s-a mutat în UK cu un vis de a construi o afacere bazata pe obiectivul de a crea o "reciprocitate de beneficii pentru toate părțile interesate". Mars Incorporated este o companie privata de familie, castigandu-si locul in topul celor mai mari firme alimentare din lume.

Compania devine lider pe piata din inteaga lume in anul 2008, atunci cand achizitioneaza compania Wm Wrigley Jr.

In august 2013, Institutul Great Place to Work a anuntat nominalizarea companiei Mars, ca unul dintre cele mai bune locuri pentru a lucra în Brazilia fiind al doilea an consecutiv. Cercetarea s-a axat pe trei din sase segmente de afaceri ale companiei: produse pentru animale de companie, ciocolată și produse alimentare.

Compania este condusa astazi de catre familia Mars si inregistreaza venituri anuale de peste 30 miliarde $. Unul dintre cei mai mari producatori din lume, avand o gama foarte variata de produse datorita celor 6 segmente de afaceri in care opereaza.

Batoanele de ciocolată au o pondere de 42,2% în cadrul portofoliul global al companiei, în condițiile în care compania este producatoarea a 7 dintre cele mai bine vândute 20 snacks-uri din intreaga lume.

2. DESCRIEREA ACTIVITATII COMPANIEI

2.1 OBIECT ACTIVITATE PRINCIPAL

Obiectivul companiei este fabricarea și distribuirea de produse alimentare în așa fel încât să promoveze o reciprocitate de servicii și beneficii în rândul tuturor părților interesate.

Mars Incorporated este un producator american pe plan global care cuprinde o gama foarte variata de produse, avand 6 segmente de productie ale afacerii.

Cuprinde:

- Cea mai mare companie de dulciuri din lume cu marci care valoreaza miliarde de dolari, precum M&M’S, SNICKERS, TWIX, MARS, BOUNTY, MILKY WAY.

- Cea mai mare companie de produse pentru animale de companie din lume, cu marci de miliarde de dolari precum PEDIGREE, ROYAL CANIN si WHISKAS.

- Una dintre cele mai mari companii dedicata pentru a furniza branduri alimentare care sunt adaptate la gusturile consumatorilor din întreaga lume, precum UNCLE BEN’S, MASTERFOOD, DOLMIO, MIRACOLI, ROYCO, ELBI.

- Una dintre companiile producatoare de bauturi, cu marci precum KLIX, FLAVIO, ALTERRA, THE BRIGHT TEA CO si DOVE/GALAXY, ciocolata calda.

- Impreuna cu Wm Wrigley Jr este unul dintre marii producatori de guma de mestecat, avand branduri precum ORBIT, JUICYFRUITS, SPEARMINT, WINTERFRESH, BIG RED, EXTRA, HUBBA BUBBA, ECLIPSE, FREEDENT.

- Este o tehnologie bazata pe stiinta si sanatate, furnizand produse farmaceutice precum COCOAVIA, WINSDOM PANEL si SERAMIS.

Visul lui Forrest Mars de a crea “reciprocitate de beneficii pentru toate părțile interesate”, a ajuns astazi telul principal al companiei. Acest obiectiv serveste drept fundament pentru comapania familiei Mars din anul 1932 si pana astazi.

“Noi muncim din greu pentru a identifica, a înțelege și prioritize in mai multe moduri, impactul afacerii noastre asupra oamenilor si asupra planetei, folosind știința pentru a defini provocarea sau oportunitatea și de a promova gândirea și soluțile inovatoare”.

2.2 OBIECT ACTIVITATE SECUNDAR

Obiectivul secundar al companiei este reprezentat prin faptul ca Mars Incorporated se implica si contribuie totodata la crearea si mentinerea unui mediu propice vietii.

Obiectivele companiei sunt în mod deliberat provocatoare, si anume ambiția de a decupla impactul operațiunilor companiei Mars din volumele de producție. Prin urmărirea reducerii absolute, compania este intr-un fel obligata sa reduca impactul productiei, chair si atunci cand volumele de productie vor creste semnificativ.

Obiectivul firmei este de a crea o reciprocitate de beneficii, de a face afaceri în moduri care sunt bune atat pentru Mars Incorporated, bune pentru oameni dar in acelasi timp bune pentru planeta.

Bibliografie

Revista Wall- Street [2005-2013] Mars Romania , [accesat in data de 4 decembrie 2013]

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/63689/Mars-Romania-se-muta-in-Floreasca-Business-Park.html#ixzz2mY4VFOT7.

http://biz.yahoo.com/ic/40/40297.html

http://www.prnewswire.com/news-releases/mars-incorporated-recognized-as-one-of-the-worlds-best-multinational-workplaces-by-great-place-to-work-228823471.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mars,_Incorporated

5) Mars Incorporated [2012], Mars , [accesat la data de 2 decembrie 2013]

http://www.mars.com/global/index.aspx

Panaite Nica si Aurelian Iftimescu, “Management:Concepte si aplicatii” Editura Sedcom Libris, Iasi (2008).

Preview document

Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 1
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 2
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 3
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 4
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 5
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 6
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 7
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 8
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 9
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 10
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 11
Cultura organizațională a întreprinderii Mars Incorporated USA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Cultura Organizationala a Intreprinderii Mars Incorporated USA.docx

Ai nevoie de altceva?