Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1076
Mărime: 176.88KB (arhivat)
Publicat de: Gabriel R.
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. Caracterizarea succinta a pietei produsului 2
  2. Demersurile comunicaționale ale capsulelor de cafea Nespresso în perioada 2015 - 2022 3
  3. Emițătorul 3
  4. Receptorul 3
  5. Mesajul 3
  6. Răspunsul dorit 4
  7. Concluzii 5
  8. Bibliografie 5

Extras din referat

Caracterizarea succinta a pietei produsului

Capsulele Nespresso au fost vândute exclusiv de Nespresso în timp ce aparatele sunt sub brevet și sunt semnificativ mai scumpe decât o cantitate echivalentă de cafea măcinată „în vrac”. Datorită capsulei închise ermetic, aroma cafelei nu se degradează după ce ambalajul a fost deschis.

Nespresso vinde în prezent 32 de capsule de cafea arabica și robusta.

Edițiile limitate sunt si ele lansate in fiecare sezon cu scop de a surprinde consumatorii si de a testa piata pentru o posibila introducere a unui sortiment nou.

Deoarece sistemul de extractive al cafelei nu mai este sub brevet, din ce în ce mai multe capsule compatibile și reîncărcabile pot fi acum achiziționate din unele magazine.

Fiecare capsulă conține 5-7 grame de cafea măcinată și constituie o porție de cafea. În funcție de timpul de extracție, capsula poate produce un Espresso de 40 ml sau o cafea Lungo (lungă) de 110 ml.

Corpurile capsulelor furnizate de Nespresso și blaturile perforate sunt ambele realizate din aluminiu, în timp ce capsulele de la terți sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv plastic și aluminiu. Pentru a atenua unele preocupări cu privire la potențialele efecte ale aluminiului asupra sănătății, cea mai mare parte a interiorului capsulei capsulelor Nespresso este căptușită cu lac alimentar.

Pentru piața profesională, există un sistem diferit de capsule Nespresso.

Acele capsule în formă de disc nu sunt interschimbabile cu capsulele de consum.

Capsulele de cafea Nespresso ordonate in functie de categoria din care fac parte, astfel exista selectia de cafea: Ispirazione Italiana, Master Origin, World Explorations, Barista Creations, Espresso și Festive.

Demersurile comunicaționale ale capsulelor de cafea Nespresso în perioada 2015 - 2022

Emițătorul

Nespresso este o divizie a Nestle, cu sediul in Lausanne, Elveția. Aparatele de cafea prepara cafea prin extractia acesteia din capsule special concepute pentru espressoarele Nespresso.

Toata cafeaua din capsule este prăjită și măcinată in un din cele 3 fabrici din Elvetia (Avenches, Orbe si Romont), dar compania vinde aceste capsule de cafea peste tot in lume.

Nespresso a intrat pe piata din Romania in anul 2015. Acesta a debutat cu deschiderea primului Boutique de cafea Nespresso, pe Dorobanți.

Receptorul

Nespresso se adresează tuturor iubitorilor de cafea, fie ea espresso, fie ea in rețete de cafea cu lapte sau fără.

Cu ajutorul gamei largi de capsule de cafea prajită si macinată orice consumator poate sa fie sigur ca isi gaseste cafeaua preferată in cele 32 de sortimente de cafea.

Daca o persoana prefera o cafea mai putin intensă sau mai intensă, lungă sau scurtă, amară sau mai putin amară, acidă sau mai putin acidă, tot ce trebuie sa faca este sa viziteze boutique-ul Nespresso si sa vorbeasca cu unul dintre specialistii in cafea, iar acesta din urma il va indruma catre sortimentul potrivit, unde clientul poate sa aiba parte si de sesiune de degustare gratuita.

Bibliografie

https://www.wikipedia.org/

https://www.nespresso.com/ro/ro/

http://metropotam.ro/Unde-iesim/cum-arata-primul-magazin-nespresso-boutique-din-bucuresti-si-ce-produse-gasesti-art1447243361/

Preview document

Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 1
Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 2
Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 3
Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 4
Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 5
Analiza demersurilor promoționale capsule de cafea Nespresso - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza demersurilor promotionale capsule de cafea Nespresso.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza demersurilor promoționale realizate pentru rujul Water Shine Diamonds de la Maybelline

Compania Maybelline este o companie renumita, fiind cea mai cunoscuta marca de machiaj din SUA, datorita gamei variate de produse cosmetice pe care...

Tehnici promoționale - apa minerală Dorna

Introducere Până în anul 2002, DORNA APEMIN era principalul producător de ape minerale, având vânzări anuale de circa 90 milioane de litri. Dacă...

Relațiile publice de marketing ale firmei Glovo

Cap.1 Introducere Motivul alegerii temei Reputația este extrem de importanta și prezintă un necesar pentru succesul personal și profesional....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?