Apa produs - marfă

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4705
Mărime: 36.79KB (arhivat)
Publicat de: Octaviu Manole
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA BUCUREŞTI FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE ŞI AFACERI MARKETING

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL I Proprietăţi moleculare 1.1. Forme de ape 1.2. Apa în biologie
  3. CAPITOLUL II
  4. Apa în natură
  5. 2.1. Apa ca resursă
  6. 2.1.1. Apa subterană
  7. 2.1.2. Apa de suprafată
  8. 2.1.3. Apa potabilă
  9. 2.2. Utilizarea apei de către oameni
  10. 2.3. Apa bună pentru sanatate
  11. 2.4. Apa ca sursă preţioasă
  12. CAPITOLUL III
  13. Poluarea şi consecinţele ei
  14. 3.1. Cauzele poluării
  15. 3.2. Clasificarea tipurilor de poluare
  16. 3.3. Consecinţele poluării
  17. 3.3.1. Asupra mediului
  18. 3.3.2. Asupra sanatăţii
  19. 3.3.3. Asupra calităţii apei
  20. CONCLUZII
  21. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

Introducere

Multă vreme s-a crezut că apa ar fi un corp simplu ( în cultura chineză) sau cel mai obişnuit, o combinaţie a hidrogenului cu oxigenul, de aceea elaborarea unei definiţii complete a apei este mult mai greu de realizat decat pare.

Apa atât de banală pentru noi păstrează in ea mistere încă neelucidate, mistere existente de la crearea însaşi a Universului. S-au făcut întradevăr paşi enormi în ultimul secol în direcţia descoperirii misterelor apei şi caracteristicilor ei, insa, cu toate acestea se pare că încă şi mai multe proprietăţi nebănuite ale apei sunt descoperite în fiecare zi, de diferiţi oameni de stiinţă şi laboratoare de cercetare.

Aceste descoperiri ajută enorm de mult stiinţa actuală si arată din ce în ce mai clar şi posibilităţile simple de a obţine energie din apă in mod direct prin anumite dispozitive, cât şi indirect folosind apa ori pentru a mişca anumite dispozitive, ori pentru a fi disociată chiar ea prin implozie sau electroliză ( pentru obţinerea Oxihidrogenului) si folosită în combinaţie cu un combustibil sau direct ca şi combustibil.

Originea apei a început să se clarifice abia in anul 1783, când Macquer a arătat că prin combustia hidrogenului se formează picături de apă.

Fizicianul englez Henry Cavendish a combinat pentru prima dată hidrogenul cu oxigenul cu ajutorul scânteii electrice şi asa a produs apa.

In 1785 Lavoisier şi Meusnier au descompus apa cu ajutorul unui fier înrosit, au separat şi au cântărit hidrogenul produs şi apoi au executat sinteza apei într-un balon prevăzut cu două tuburi, în care curentul de hidrogen era aprins cu ajutorul unei scantei electrice. S-a stabilit atunci că 2 g de hidrogen se combină cu 16 g de oxigen pentru a da 18 g de apă.

Cu toate aceastea, apa este un lichid uluitor, deşi este atât de obişnuită, de cotidiană şi de familiară, are o serie de anomalii.

Datorită capriciilor ei, viata a putut să se dezvolte in apă.

CAPITOLUL I

PROPRIETĂŢI MOLECULARE

1.1. Forme de ape

Apa se gaseşte sub diverse forme în natură: vapori de apă şi nori în atmosferă, valuri şi aisberguri în oceane, gheţari la latitudini mici sau mari, acvifere sub pământ, râuri sau lacuri.

Circuitul apei în natură este fenomenul prin care apa este transferată dintr-o formă într-alta prin evaporare, precipitaţii si scurgeri de suprafată.

Datorită importanţei pe care o are, apei i s-au dat diverse nume in funcţie de formele pe care le ia. Ploaia e cunoscută in majoritatea ţărilor, pe când alte forme sunt puţin întâlnite şi pot fi surprinzătoare când sunt văzute prima dată cum ar fi : grindia, zapada, ceaţa, roua sau chiciura. Un fenomen conex este curcubeul, întalnit atunci când lumina se refractă prin particulele de apă din atmosferă.

Apa de la suprafaţa globului joacă roluri importante în evoluţia umană, deoarece râurile şi irigaţiile asigură aportul de apă pentru agricultură, sunt suport pentru transportul maritim fie comercial, fie de agrement. De asemenea, apa se infiltrează în sol, ajungând în pânza de apă freatică. Aceasta ajunge din nou la suprafaţă sub forma izvoarelor putănd fi extrasă artificial prin puţuri si fântâni.

Apa poate conţine numeroase substanţe diferite, gusturi si mirosuri diferite.

Într-o primă aproximaţie se admite că apa pură este formată din molecule de oxid de hidrogen, H2O. Dar apa în stare pură nu este propice vieţii si nici nu se găseste în natură, aceasta conţinând numeroase substanţe minerale sau organice dizolvate sau în suspensie. La prepararea betoanelor sunt evitate apele cu conţinut ridicat de sulfaţi, deoarece aceştia pot reacţiona în timp cu produşii de hidratare a cimentului ce pot conduce la distrugerea structurii de întărire.

Preview document

Apa produs - marfă - Pagina 1
Apa produs - marfă - Pagina 2
Apa produs - marfă - Pagina 3
Apa produs - marfă - Pagina 4
Apa produs - marfă - Pagina 5
Apa produs - marfă - Pagina 6
Apa produs - marfă - Pagina 7
Apa produs - marfă - Pagina 8
Apa produs - marfă - Pagina 9
Apa produs - marfă - Pagina 10
Apa produs - marfă - Pagina 11
Apa produs - marfă - Pagina 12
Apa produs - marfă - Pagina 13
Apa produs - marfă - Pagina 14
Apa produs - marfă - Pagina 15
Apa produs - marfă - Pagina 16
Apa produs - marfă - Pagina 17
Apa produs - marfă - Pagina 18
Apa produs - marfă - Pagina 19
Apa produs - marfă - Pagina 20
Apa produs - marfă - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Apa Produs - Marfa.doc

Te-ar putea interesa și

Pastă de tomate

CAPITOLUL I. Tema de proiectare. Date inițiale. Prima roșie s-a copt în urmă cu trei mii de ani în Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor...

Fabrică de procesare lapte SC Agribac SA

Cap.I.Date generale 1.1.Denumirea unitati: SC ,,AGRIBAC”SA 1.2.Amplasament si suprafata ocupata SC,,Agribac” SA are sediul in municipiul Bacau...

Calitatea și securitatea pâinii

1. NOTIUNI GENERALE DESPRE MARFURI 1.1. MARFURI: DEFINITIE SI SEMNIFICATIE Legislatia, precum si diferitele domenii teoretice si practice ale...

Sistem de păstrare pentru 2,5 tone grăsimi animale utilizate în industrializare

1 Caracterizare materie prima 1.1 Importanța alimentară a produsului Din punct de vedere comercial, carnea reprezintă carcasa animalelor de...

Caracterizarea Merceologica a Laptelui și a Produselor Derivate

Introducere Merceologia, ca noţiune, este un termen format din expresia latină mercis (= al mărfii) şi expresia grecească logos (=ştiinţă,...

Produsele alimentare de origine vegetală

Introducere Ştiinţa care se ocupă cu particularităţile şi tehnologia de cultură a plantelor legumicole se numeşte legumicultură. Referitor la...

Caracterizarea merceologică generală a principalelor grupe de produse alimentare de origine vegetală

1 Cerealele şi leguminoasele boabe; materii prime şi produse de prelucrare Cerealele au jucat dintotdeauna un rol deosebit în alimentaţie. Este un...

Proprietățile Generale ale Mărfurilor

Progresele continue în domeniul ştiinţelor aplicate, reflectate în caracteristicile ofertei de mărfuri, impun menţinerea învăţământului comercial...

Ai nevoie de altceva?