Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3838
Mărime: 77.20KB (arhivat)
Publicat de: Xenia Damian
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice din Moldova Facultatea Business si Administrarea Afacerilor

Extras din referat

“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!

“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de farmacii din Republica Moldova. Prezenta in Chisinau si in toate orasele mari, reteaua numara 65 de farmacii. Prima farmacie “Farmacia Familiei” a fost deschisa in 2005 si a adus un concept inovativ in Moldova: health and beauty. Entuziasmul a trei oameni a generat in scurt timp deschiderea unui lant intreg de farmacii cu aceasta denumire.

Dupa un studiu amplu al pietei din Europa,fondatorii noului brand au decis ca Moldova este”restantiera” la capitolul farmacii moderne,iar un singur lant de farmacii care exist ape atunci nu era suficient pentru o intreaga republica.

Actionind numai conform standartelor europene Farmacia Familiei a prezentat o noua viziune privind amenajarea farmaciilor,spatial,sortimentul,deosebindu-se cu mult de farmaciile de tip inchis.

Regula numarul unu era ca nici un spatiu destinat Farmaciei Familiei sa nu aiba mai putin de 100 metri patrati.De altfel,cele peste 10000 de denumiri de medicamente,produse farmaceutice,cosmetic medicinala,igiena personala,produse pentru viitoarele mame si nou nascuti necesita un spatiu adecvat,astfel incit cumparatorilor sa le fie extreme de simplu sa-si faca alegerea.

Farmaciile Familiei reprezinta unul dintre cele mai moderne lanturi de farmacii din Moldova cu o larga acoperire pe teritoriul tarii, in prezent existand peste 60 de unitati deschise. De asemenea, în toate filialele eliberăm medicamente în baza reţetelor compensate (contract CNAM), precum şi medicamente gratuite pentru „Uniunea evreilor".

Concurind in categorie cu 31 de branduri din Republica Moldova Farmacia Familiei detine locul trei ,cedind primele doua pozitii farmaciilor Felicia si Orient

In cadrul companiei activează specialişti de o calificare înaltă în domeniul farmaceutic, care nu doar eliberează medicamente în baza reţetelor, dar vă pot consulta referitor la preparat, astfel incit sa primim informaţia necesară într-o formă simplă şi accesibilă. De asemenea putem fi ajutati să găsim doza necesară a preparatului prescris, în dependenţă de vârsta şi particularităţile individuale ale organismului Dumneavoastră.

Pentru ca pun sanatatea pe primul loc, farmaciile “Farmacia Familiei” sunt intotdeauna aproape de client. atunci cand are nevoie de un medicament, de sfatul unui specialist sau de indrumarea unui prieten. “Farmacia Familiei” este mai mult decat o farmacie, este un spatiu ce imbina armonios frumusetea cu sanatatea. Sectia de produse cosmetice ofera produse ale celor mai renumite marci: Avene, Klorane, Ducray, Elancyl, Vichy, La Roche Posay, Bioderma, Plante System, Naturelle D’Argan. O atentie deosebita merita sectorul de produse de ingrijire pentru mame si bebelusi.

Este prezentata o gama larga de produse cosmetice, accesorii pentru bebelusi si hrana pentru copii. Se ofera produse ale marcilor: Сhicco, Klorane Bebe, Avent, Наша Мама.

1.Banulescu Bodoni 57

2.Bd. Ştefan cel Mare 6 27-17-49

3. Bd. Ştefan cel Mare 148 22-69-98

4. Bd. Renaşterii 25/1 22-08-89

5. Bd. Dacia 4/1 66-42-00

1.Identificarea si definirea problemei de cercetat.

Activind intr-un mediu concurential destul de dinamic,activitatea farmaciei poate fi influentata de aparitia de noi concurenti,cu produse competitive si superioare,de aceea mi-am propus ca prin intermediul acestei observari sa analizez pozitia farmaciei pe piata, sa evidentiez punctele forte ce plaseaza farmacia pe o pozitie superioara,daca calitatea si profesionalismul serviciilor corespunde asteptarilor clientilor si sa observ daca farmacia respecta cu strictete regulile obiectivele strategice ce si le-a propus.

2.Fixarea obiectivelor si a ipotezelor cercetarii

Obiectiv 1 : Stabilirea gradului de accesibilitate si al pozitionarii

• Gradul de acces este ridicat sau scazut;

• Pozitia fata de centru,unde concentratia populatiei este mare sau mica;

• Este prezenta parcarea,trecerea pentru pietoni sau lipsesc;

Ipoteză: Filialele au o amplasare preponderant accesibila,comoda fiind create in acest sens conditii de parcare,treceri pentru pietoni

Tipul de informatii necesar:obtinut in urma studiilor observatorii

Obiectiv 2: Determinarea nivelului de folosire a publicitatii,reclamei exterioare si a ambiantei la general

• Aprecierea culorilor folosite în exterior după un şir de atribute perechi

• Analiza suficienţei informaţiei prezentate sub forma reclamei exterioare amplasate pe geamuri , uşă, lumina, temperatura etc.

• Determinarea prezenţei locului pentru aşteptare

Ipoteză: Farmacia are un aspect plăcut,gama de culori bine combinata astfel incit iti creeza o stare pozitiva si chiar daca lipsesc anumite conditii apare dorinta de a reveni.

Tipul de informaţii necesar:Informaţia stocată din impresiile personale generate în urma cercetării.

Preview document

Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 1
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 2
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 3
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 4
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 5
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 6
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 7
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 8
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 9
Aplicarea metodei observării în cadrul rețelei de farmacii Farmacia Familiei - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Aplicarea Metodei Observarii in Cadrul Retelei de Farmacii Farmacia Familiei.docx

Alții au mai descărcat și

Cercetare prin metoda observării - farmacia Felicia

1.Identificarea problemei cercetării Farmacia „Felicia” este în prezent cea mai mare reţea de farmacii din R. Moldova. În anul 1997 a fost...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?