Determinarea Personalității Mărcii - Danone

Referat
5/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2739
Mărime: 36.91KB (arhivat)
Publicat de: Arsenie Dobre
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Manolica
Cercetare calitativa de marketing pentru determinarea personalitatii marcii Danone. Experiment de marketing desfasurat in doua etape.

Extras din referat

DETERMINAREA PERSONALITATII MARCII – DANONE

ESEU

I. PREZENTARE PRODUS

Iaurtul este considerat alimentul sanatos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajuta la prelungirea vietii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Multi îl consuma drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajuta la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completa si la o valorificare mai buna a alimentelor bogate în fibre.

Iaurtul nu e o “revelatie” a secolului nostru. Cu mii de ani în urma, el era bine cunoscut de unele popoare din Orientul Mijlociu si constituia un aliment de baza. Efectele sale benefice în vindecarea diverselor boli intestinale l-au facut repede cunoscut iar modul de producere a lui nu a mai putut ramâne secret.

Dar, desi astazi, 30% din populatia globului consuma iaurt în mod regulat si este un aliment foarte apreciat pentru gustul sau, iaurtul avea un statut aparte la începutul secolului nostru - când era consumat doar la indicatia medicilor! Secolul XX l-a transformat într-un aliment pentru consumul zilnic.

Chiar daca legenda spune ca secretul prepararii iaurtului a fost gasit întîmplator înca în antichitate de catre turci, cultura de iaurt a fost descoperita în anul 1908 de savantul rus I. Mecinicov. În anul 1918 spaniolul Isaac Carasso, studiind lucrarile lui Mecinicov, a început producerea industriala a iaurtului în laboratorul sau. Primele iaurturi se vindeau în oale de lut doar în farmacii si numai conform retetelor. Spaniolul întreprinzator a numit iaurturile în cinstea feciorului sau – Danone (diminutivul de la Daniel). Deoarece iaurturile se bucurau de o cerere înalta, deja peste patru ani capacitatea de productie a iaurturilor în Spania a atins cota de o mie de oale pe an si au început sa fie livrate si la curtea regala. Cu multi ani mai tîrziu tehnologia „Danone” a fost preluata de francezi. Totusi, si în prezent aceasta firma este lider pe vînzarile de iaurt în întreaga lume, detinînd 15 % pe piata mondiala a iaurturilor.

Danone, a intrat pe piata româneasca în 1997, initial cu produse importate. În urma unei investitii de 15 milioane USD în retehnologizarea fabricii preluate de la Miorita în 1998, în aprilie 1999 a început productia proprie.

Potrivit studiului dat publicitatii de Land O’ Lakes România, Danone se bucura astazi de cea mai mare recunoastere a marcii în rândul consumatorilor si este si cea mai cumparata marca.

Compania Danone PDPA România face parte din Grupul Danone, prezent în 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinând locul 1 în lume in industria produselor lactate proaspete si în domeniul apei îmbuteliate (din punctul de vedere al volumului) si numarul 2 în biscuiti si produse pe baza de cereale. În anul 2005, Danone România a înregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 70 milioane Euro, în crestere cu 45% fata de anul precedent.

Principalele marci comercializate de Danone în România sunt:

- Danone Natural, iaurt în doua variante de gramaj - 150g, 500g

- Danone Natural de Baut, iaurt de baut - 370g

- Danone Natural Crema de Iaurt, iaurt crema - 125g, 450g

- Danone Delicios, iaurt cu pulpa de fructe - 175g, 450g

- Danone Delicios de baut - 200g, 500g

- Vitalinea Iaurt, cu 0% grasimi - 125g

- Danone Smântâna, cu 12% grasime si, respectiv 20% grasime - 175g, 500g

- Danone Kefir, specialitate fermentata din lapte - 175g, 500g

- Danette Creme, budinca - 125g

- Danissimo, crema de brânza de vaci cu bucati de fructe - 135g

- Petit Danone, crema de brânza de vaci cu pulpa de fructe - 4 buc. a 50g

- Activia – 125g

- Cremoso- 125, 300, 400g

- Danonino-50,100g

Preview document

Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 1
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 2
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 3
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 4
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 5
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 6
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 7
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 8
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 9
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 10
Determinarea Personalității Mărcii - Danone - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Determinarea Personalitatii Marcii - Danone.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul de Marketing - Danone

1. INTRODUCERE Danone este deja un brand arhicunoscut pe piaţa mondială, cât şi pe cea românească, reprezentând excelenţa în domeniul lactatelor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de piață - iaurt

Tema cercetarii: Studierea preferintelor consumatorului fata de iaurt (Danone, Muller, Milli, Napolact). Scopul cercetarii: Stabilirea...

Iaurt

CAPITOLUL1. PREZENTAREA PRODUSULUI 1.1. SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI LA NIVEL MONDIAL SI NATIONAL Iaurtul îsi are originea în Asia sau în Europa...

Ai nevoie de altceva?