Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2243
Mărime: 19.26KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Sabău
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Introducere:

Importanţa pe care o are marketingul în zilele noastre este tot mai evidentă, ea fiind probată cu realizări de mare rezonanţă obţinute de către marile corporaţii ale lumii, dar şi de către întreprinderi de dimensiuni mai reduse, inclusiv de către cele mici şi mijlocii.

Fiind o organizaţie care îşi adjudecă poziţia conducătoare pe piaţă, pentru Colgate&Palmolive marketingul este foarte necesar pentru a înţelege necesităţile clienţilor şi pentru a găsi soluţii care să îi încânte pe aceştia. Oamenii de la Colgate&Palmolive trebuie să ştie cum se definesc şi se segmenteaza pieţele, cum se concep propuneri de valoare atrăgătoare şi cum se creează mărci solid poziţionate pe piaţă. Trebuie să ştie cum să îşi stabilească preţul ofertelor pentru a le face atrăgătoare şi accesibile, dar şi cum să-şi aleagă şi să-şi organizeze intermediarii pentru a-şi pune produsele la dispoziţia clienţilor. Trebuie să ştie cum să facă reclamă şi promovare pentru propriile produse, astfel încât clienţii să afle că există şi să şi le dorească. Mai mult decât atât, trebuie să ştie cum să-şi adapteze strategiile de marketing şi managementul activităţii de marketing la cerinţele noului val de realităţi tehnologice şi globale.

Toate acestea ne demonstrează că marketingul este peste tot în jurul nostru şi le impune tuturor celor din cadrul firmei « să gândească din perspectiva clientului » şi să facă tot ce le stă în putere pentru a ajuta la cererea şi întreţinerea unor relaţii profitabile cu clienţii.

Descrierea firmei:

Prezentarea societăţii:

Denumirea: SC COLGATE&PALMOLIVE ROMÂNIA SRL

Adresa: Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 17-21, sector 1

Cui: J 04/3828/1992

Telefon: 021/2095000; Fax: 021/2095031.

Scurt istoric:

Afacerea Colgate are o vechime de peste 200 de ani. În 1806, William Colgate a început o afacere cu săpunuri şi lumânări care îşi avea sediul pe Dutch Street din New York. Mai târziu, peste 11 ani, apare prima reclamă la Colgate într-un ziar din New York, iar din 1820, afacerea Colgate devine una de masă prin înfiinţarea unei fabrici. La început, Colgate era departe de pasta de dinţi cunoscută astăzi, de fapt se referea în special la esenţe parfumate şi săpunuri, primul săpun parfumat fiind marcă înregistrată a acestei companii. Abia în anul 1896, Colgate vine pe piaţă cu prima pastă de dinţi în ambalaj tubular, într-o formă asemănătoare cu cea pe care o ştim noi astăzi. Colgate a mers mână în mână cu marca de cosmetice, Palmolive.

Când a împlinit un secol de existenţă, în 1906, Colgate&Company scotea pe piaţă peste 100 de produse. În 1911, Colgate distribuie gratuit în şcoli peste două milioane de tuburi de pastă de dinţi şi periuţe, într-o campanie pentru igiena orală. În 1920, Colgate începe să distribuie şi în Europa. Din 1990 şi până în prezent, Colgate se implică în diverse campanii de igienă şi după cum prea bine se ştie, produsele au fost foarte bine absorbite şi pe piaţa românească.

Colgate&Palmolive a intrat pe piaţa românească în 1992, când a înfiinţat societatea mixtă Colgate&Palmolive România, alături de Norvea, cu facilităţi de producţie la Braşov şi Bucureşti.

Colgate este o companie internaţională care cuprinde produse pentru:

• Îngrijire orală: gama Colgate (pastă de dinţi, periuţe de dinţi, soluţii de gură şi pentru

albirea dinţilor);

• Îngrijire personală: gama Palmolive (gel de duş, săpun, şampon, spumă de ras,

deodorante);

• Întreţinerea casei: gama Ajax şi gama Axion (lichid şi cremă de curăţat vase,

suprafeţe, soluţii pentru geamuri, etc);

Conform actului constitutiv al societăţii, scopul acesteia este de a fabrica produse pentru îngrijirea orală şi personală, respectiv pentru întreţinerea casei date spre vânzare şi procurate de potenţialii consumatori.

Organigrama :

De-a lungul anilor, marketingul a evoluat de la o simplă funcţie legată de activitatea de desfacere până la un grup complex de activităţi care nu sunt întotdeauna bine integrate nici între ele şi nici cu celelalte activităţi ale firmei.

Preview document

Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 1
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 2
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 3
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 4
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 5
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 6
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 7
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 8
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 9
Elaborarea unei strategii de piață la SC Colgate and Palmolive SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea unei Strategii de Piata la SC Colgate and Palmolive SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Segmentarea Pieței și Poziționarea pe Piață

- Segmentarea pietei – divizarea pietei relevante în grupuri relativ omogene de consumatori, având nevoi si dorinte similare. - Segment de piata -...

Te-ar putea interesa și

Strategia de Piață

CAPITOLUL I STRATEGIA DE PIAŢĂ În prezent, firmele sunt tot mai mult obligate să-şi restructureze radical obiectivele şi strategiile de piaţă....

Ai nevoie de altceva?