Identitatea și Imagine DonCafe

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1413
Mărime: 672.64KB (arhivat)
Publicat de: Melina Apostol
Puncte necesare: 5

Extras din referat

DONCAFÉ

Având deja tradiţie pe piaţa din România, Elite România s-a situat constant în topul firmelor din industria cafelei. Pe 4 februarie 2008 Elite România a devenit Strauss România.

În același an, Strauss România s-a repoziţionat şi a lansat DONCAFÉ, o cafea premium dedicată sufletului latin. Noua poziţionare a venit în urma unui studiu amânunţit asupra consumatorilor români, ce arată că aceştia trăiesc tot timpul într-un ritm foarte alert şi, prin urmare, sunt mereu în căutare de momente de calitate doar pentru sufletul lor.

IDENTITATEA DONCAFÉ

Identitatea brandului DONCAFÉ explică mai mult sau mai puțin detaliat, mai subtil sau mai direct, elementele care definesc brandul, recurgând la asocieri cu alte elemente, preexistente.

Povestea Numelui Doncafé

Doncafé a fost numele dat - în secolul XX - de un italian, pe nume Franco di Cosola, care şi-a propus să creeze espresso-ul desăvârşit. Doncafé a fost rezultatul îmbinării diverselor soiuri de cafea, prăjite și/ sau măcinate în așa fel încât gustul şi textura cafelei să fie diferită de cea obișnuită. Când a simţit că a găsit ce căuta, şi-a deschis o mică fabrică în orașul Bari şi a devenit producător de espresso.

Afacerea italianului a fost descoperită într-o bună zi de Grupul Strauss, o companie multinaţională puternică, cu activităţi răspândite în întreaga lume. Compania ocupă primul loc pe piaţa de cafea din Brazilia şi se află în top 5 companii în lume specializate în cafea.

Analiza Numelui Doncafé

Numele Doncafé este potrivit ca pronunție - deși nu este un cuvânt românesc. Numele este bine ales și datorită faptului că în componența sa are cuvântul café, care reprezintă produsul generic, cafeaua. Astfel, potențialii consumatorii când vor dori să achiziționeze produsul generic, se vor gândi la brandul Doncafé.

Logoul Doncafé

Logoul Doncafé a suferit modificări de la lansarea propriu-zisă până în momentul de față.

În 2008, în momentul lansării pe piața românească printr-o campanie realizată de agenția Leo Burnett – una dintre agenţiile cu cele mai bune servicii de strategie şi creaţie din România și nu numai – logoul arăta în felul următor:

În 2010, la începutul lunii octombrie Strauss Romania a lansat o noua campanie de comunicare, care a dus și la schimbarea logoului.

În ambele cazuri, logourile reprezintă combinația dintre un simbol grafic și un cuvânt (numele brandului). Odată cu lansarea campaniei din 2010, logoul a devenit mai simplu, elementul comun fiind ceașca de cafea aburindă ce înlocuiește litera O din cuvântul DONCAFÉ.

Paleta de culori folosită pentru cele dou- logouri va fi analizată mai jos la subpunctul aferent.

Preview document

Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 1
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 2
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 3
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 4
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 5
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 6
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 7
Identitatea și Imagine DonCafe - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Identitatea si Imagine DonCafe.docx

Alții au mai descărcat și

Prezentarea Firmei Doncafe

I. Prezentarea firmei Doncafe 1.1 Scurt istoric Istoria cafelei este una complexă și savuroasă. Drumul cafelei a început în Africa,iar licoarea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetarea satisfacției clienților pentru produsele Doncafe

INTRODUCERE Organizaţiile de orice fel (industriale sau comerciale, private sau guvernamentale) furnizează produse sau servicii destinate să...

Ai nevoie de altceva?