Jocurile Olimpice de la Londra 2012

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 2725
Mărime: 1.04MB (arhivat)
Publicat de: Mihai Bunea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Irina

Extras din referat

I. Cum au obtinut competitia

Pe 6 Iulie 2005 la 12:46 pm ora Marii Britanii Jacques Rogge statea in fata Comitetului International Olimpic din Singapore anuntand: “Jocurile celei de-a XXX-a Olimpiade din 2012 se vor desfasura la Londra”.

Anuntul a fost primit cu incantare de catre Delegatia Londoneza in Singapore, 30.000 de oameni adunati in patratul Trafalgar precum si toti oamenii din tara - de la Stratford la Weymonth.

Acesta a fost rezultatul celor trei ani de munca grea din partea echipei sustinute de milioane de oameni din Marea Britanie.

Activitatile de-a lungul timpului care au dus la castigarea competitiei sunt:

2003- formarea echipei, condusa de catre Barbarra Casani.Ei au realizat impreuna “Chestionarul Solicitantilor’ detaliind despre cum Londra va gazdui Jocurile.

16 Ianuarie 2004- Echipa oficiala a cinat la restaurantul Coven Garden.”Chestionarul Solicitantilor” este trimis Comitetului International Olimpic (CIO).

Alte noua orase au trimis chestionare: Havana, Leipzig, Londra, Moscova, Madrid, Istambul, New York, Paris si Rio da Janeiro.

18 Mai 2004- CIO a scurtat lista: Londra, Madrid, Moscova, New york si Paris, eveniment sarbatorit cu focuri de artificii in Londra.

Mai – Noiembrie 2004 – Dosarele candidate puse impreuna, scriau detaliat cum vor fi stagiate Jocurile de la Londra.

Februarie 2005 – Comitetul Evaluator al CIO vizitaza Londra pentru a inspecta planurile.

Februarie – Iulie 2005- Echipa 2012 din Londra lucreaza petru finalizarea prezentarilor. Suportul public pentru Jocuri creste: la patru milioane de suporteri.

6 Iulie 2005 – Delegatia 2012 din Londra pleaca la Singapore pentru a face prezentarile finale. Grupul includea 30 de tineri din estul Londrei.

Membrii CIO voteaza secret electronic pana cand un oras are mai mult de 50% din totalul voturilor. Dupa fiecare runda, tara cu cele mai putine voturi este eliminata.

Voturile au dus spre sfarsit doua orase: Londra si Paris

12:46pm -Jacques Rogge anunta londra ca fiind urmatorul oras gazda al Jocurilor, castigand cu 54 contra 50.

12:46pm- Sarbaoririle Londrei.Apoi trecerea la o munca grea.

II. AMBITIA

Ambitia Londrei in 2012 este sa creeze Jocuri pentru fiecare, unde fiecare este invitat sa iei parte, sa participe si sa savureze cel mai tulburator eveniment din lume.

Londra 2012 va crea cele mai accesibile si participative Jocuri. Vor atinge latura sensibila a oamenilor asa cum nimeni nu a mai facut pana acum, stimuland oamenii sa faca mai multe, sa incerce lucruri noi de care suntem capabili fiecare dintre noi.

Acestea sunt pentru Londra, Marea Britanie si intreaga lume niste Jocuri pentru sport su cultura, pentru voluntariate si business.

a) BRAND-UL

“Avem nevoie de un brand puternic care sa ne ajute sa materializam ambitia noastra. Un brand care sa combine puterea Ringului Olimpic cu Londra”.

Numarul 2012 este brandul nostrum. El este universal si inteles de intreg mapamondul.

Emblema Jocurilor de la Londra este simpla, distincta, plina de energie. Forma ei este consistenta si are o incredibila flexibilitate sa incurajeze accesul si participarea. Poate comunica cu fiecare, incepand de la organizatiile comerciale pana la copii care fac sport.

Te face sa te simti tanar din punct de vedere spiritual. Plin de incredere, certitudine si oprtunitate. Fara frica de a accepta provocarea, de a provoca lucrurile.

Pentru prima data Jocurile Olimpice si Paraolimpice vor fi parte a aceleiasi familii de brand.

Brandul nostru va avea impact asupra a tot ceea ce facem, si aici sunt o multitudine de posibilitati, dar vom avea o clara.

Preview document

Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 1
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 2
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 3
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 4
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 5
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 6
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 7
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 8
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 9
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 10
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 11
Jocurile Olimpice de la Londra 2012 - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Jocurile Olimpice de la Londra 2012
    • J O din 2012 londra.doc
    • JOCURILE OLIMPICE DE LA LONDRA DIN 2012.ppt

Alții au mai descărcat și

Jocurile Olimpice 2004

Jocurile Olimpice pot fi considerate cel mai important eveniment Turism-Sport. In mod frecvent, scopul organizarii unui asemenea eveniment este...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Evoluția gimnasticii artistice și implicațiile ei sociale

Motto ...”Olimpiada a însemnat pentru toți oamenii o invazie de lumină, o reîntoarcere la lumea de aur a copilăriei, încrederea în rațiunea și...

Turismul în Marea Britanie

Introducere Marea Britanie este una dintre ţările atipice pentru turistul european. Nu are o climă potrivită sezonului de vară, cu plajă şi...

Rolul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 în Promovarea Orașului

1. Aspecte teoretice Jocurile Olimpice sau Olimpiada este un eveniment sportiv la nivel internațional organizat de Comitetul Internaţional...

Sistemul Probelor Atletice Cuprinse în Programul Jocurilor Olimpice și a Campionatelor Mondiale

Cap 1.Istoria si evolutia atletismului pe plan mondial si national ATLETISMUL este definit ca un: - sistem de exercitii realizat sub forma...

Mixul de Marketing la Compania Adidas

1. Introducere Adidas este un brand internaţional, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate din industria echipamentelor sportive. Dupa cum se...

Practică de specialitate - Piraeus Bank

Capitolul 1 Sistemul informaţional bancar 1.1. Scurt istoric al Piraeus Bank România Piraeus Bank Group este astăzi una dintre cele mai...

Monografie - Piraeus Bank România

CAP.1 PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 1.1 Momentul istoric al înfiinţării PIRAEUS BANK ROMÂNIA SA şi-a început activitatea în...

Jocurile Olimpice Antice și Moderne

Motto: „Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare. -...

Ai nevoie de altceva?