Marketing - Brandul Luis Vuitton

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1705
Mărime: 76.95KB (arhivat)
Publicat de: Dora Petre
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariciuc Dragos

Cuprins

  1. I. Scurt istoric – Despre Luis Vuitton 2
  2. II. Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi non-consumatori 3
  3. III. Avantajele cǎutate de consumatori. 3
  4. IV. Principalele criterii şi variabile de segmentare a pieţei 4
  5. V. Caracteristicile pieţei ţintǎ 5
  6. VI. Firmele concurente 5
  7. VII. Produsele concurente 6
  8. VIII. Trei tendinţe ale pieţei, pentru urmǎtorii cinci ani 6
  9. IX. Mixul de marketing 7

Extras din referat

I. Despre Luis Vuitton

Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din istoria modei, Louis Vuitton s-a născut pe 4 august 1821 la Anchay, Jura, Franţa, devenind o figură legendară.

Şi-a început cariera modest, iar la jumătatea secolului XIX se găsea la Paris, unde realiza banale cufere, fără să bănuiască însă că în timp va deveni unul dintre cei mai cunoscuţi producători de valize de lux din lume.

Dacă la început preţurile au părut destul de mari pentru valizele şi cuferele sale, până în 1860 Louis Vuitton se bucura de un succes care l-a determinat să îşi deschidă o nouă fabrică, mult mai mare, la Asnieres. Pe măsură ce marca Vuitton devenea cunoscută în întreaga lume, designerul a câştigat şi două importante distincţii : o medalie de bronz la Targul Internaţional din 1867 şi o medalie de aur la ediţia din 1889, ambele desfăşurate la Paris.

După moartea lui Louis Vuitton, în 1892, compania a fost condusă de fiul său, Georges Vuitton, care a reuşit să continue munca tatălui, fiind şi creatorul celebrei monograme "LV".

Dincolo de dorinţa de a impune marca, monograma era o replică la numărul tot mai mare de copii apărute pe piaţă, numeroase ateliere mărunte preferând să realizeze falsuri Vuitton, în speranţa de a vinde cât mai mult. Georges a avut şi inspiraţia de a diversifica oferta companiei, în afară de valize şi genţi punând în vânzare ghiduri de călătorie, parfumuri şi haine. Georges Vuitton a realizat şi celebrul lacăt al companiei, imposibil de deschis în lipsa combinaţiei, care s-a bucurat de succes încă de la început.

În 1936, după moartea lui Georges, conducerea companiei este preluată de fiul său, Gaston-Louis, care îşi asumă sarcina dificilă de a continua o afacere de familie care devenise un imperiu.

Pe rând, au pozat pentru Luis Vuitton actriţa franceză Catherine Deneuve, Andre Agassi, Steffi Graf, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov şi legendarul chitarist de la The Rolling Stones, Keith Richards.

II. Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi non-consumatori

Piaţa pe care se desfăşoară activitatea brand-ului este una restrânsă; Luis Vuitton s-a impus atât prin stil şi eleganţă, cât şi printr-o calitate superioară a produselor. Astfel, ele nu sunt foarte accesibile omului de rând.

Consumatorii produselor brand-ului sunt persoanele independente financiar, cu un venit substanţial, şi cu un potenţial de cumpărare mare. Există şi consumatori de produse de lux mai economi, cu un venit mai mic, care ţin o evidenţă strictă a banilor, şi care aspiră la bunurile ce promovează eleganţa; în general, ei “vânează” magazinele cu discounturi, însă numărul lor este mai scăzut.

Non-consumatorii de produse premium sunt cei cu un venit moderat, ce nu dispun de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea acestora; de asemenea, non-consumatori pot fi şi cei care dispun de banii necesari, însă preferă un produs inferior din punct de vedere calitativ, dar cu un preţ mai mic.

III. Avantajele căutate de consumatori la aceste produse

Consumatorii produselor Vuitton sunt amatorii de lux, de eleganţă, de stil, de neconvenţional. Ţinând cont de faptul că ele se adresează celor cu un venit superior, putem afirma faptul că, cei ce aleg brand-ul Vuitton nu caută doar utilitate, ci şi calitate, design, stil, culoare sau prestigiu. Produsele premium sunt un adevărat simbol al personalităţii şi al statutului social al purtătorului.

Materialele folosite pentru producţie sunt de calitate superioară, cu o rezistenţă deosebită. Design-ul este unic, toate colecţiile având un stoc limitat. Produsele sunt disponibile într-o multitudine de culori; există de asemenea posibilitatea de a comanda şi o altă culoare, ce nu este inclusă în colecţia respectivă.

IV. Criterii şi variabile de segmentare a pieţei cu segmentele posibile pe fiecare variabilă

Preview document

Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 1
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 2
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 3
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 4
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 5
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 6
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 7
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 8
Marketing - Brandul Luis Vuitton - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Brandul Luis Vuitton.doc

Alții au mai descărcat și

Mix de Marketing - Albalact

To perform the marketing objectives is important that these items to be considered. The fact that one of the four elements was not designed...

Analiza de marketing a gumei de mestecat

Piata romaneasca de guma de mestecat este o piata puternic concencentrata, principalul actor fiind Wrigley, care detine noua din zece produse...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?