Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 860
Mărime: 127.98KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Popa
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Iuliana

Extras din referat

1. PR-ul si obiectivele sale

1.1 Relatiile Publice reprezinta procesul prin care se realizeaza o serie de actiuni , cu scopul de a atinge un anumit obiectiv. Aceste actiuni au in principiu :cercetarea problemelor ce urmeaza a fi rezolvate, actiune pentru stabilirea discursului realizarii obiectivelor si evaluarea ce consta in verificarea feedback-ului.

1.2 Planul unei actiuni de relatii publice constituie elementul cel mai important al acestui proces deoarece , doar prin realizarea unui plan corect si inspirat putem avea un rezultat pe masura , acesta fiiind constituit de feedback-ul publicului respectiv.

2. ”Partida de ceai “ de la Boston

A reprezentat o cauza esentiala a izbucnirii revolutiei americane dintre anii 1763-1791 , ce a avut ca scop cucerirea unui stat independent suveran in America de Nord , Statele Unite ale Americii ,de catre cele Treisprezece Colonii Americane.

Samuel Adams , a fost unul dintre conducatorii principali a-i Razboiului de Independenta (1765-1777).

Fiind un bun lider, a realizat ca , pentru a obtine ceea ce isi doreste , este necesar acordul si suportul publicului.Astfel , pentru a aduce publicul la un comun acord , a organizat diferite evenimente.

Acestea au dus la diferite manifestari a colonistilor , dar si a Guvernului Britanic.

Evenimentul marcant , organizat de Samuel Adams , a fost “Partida de Ceai de la Boston”,pe data de 16 decembrie.

Motivul a fost dat de parlamentul european, care hotaraste sa creeze colonistilor obligatia de a cumpara ceai numai de la Compania Indiilor Orientale , si sa plateasaca o mica taxa directa asupra vanzarilor de ceai in America.

Ceaiul a fost un amanunt esential din viata coloniala si , din acest motiv , londonezii au presupus că americanii ar plăti mai degrabă impozitul decat sa refuze placerea de a savura o ceaşcă de ceai.

Atunci , liderul colonistilor , impreuna cu alti apropiati ai sai , s-au revoltat imprevizibil. Imbracati in haine de indieni , au urcat la bordurile celor trei vase sosite in Portul Massachusetts Incarcatura ce apartinea Companiei Indiilor Orientale si valora peste 17 000 de lire , a fost aruncata peste bord de cei trei colonisti.

Drept urmare ,Europenii , au implementat o serie de noi legi de restrictii asupra colonistilor: inchiderea porturilor, suspendarea mitingurilor din orase, inmultirea numarului de trupe ce actionau in tinuturile coloniale.

La baza acestei actiuni statea un plan bine-organizat de Adams si subalternii sai, avand scopul declansarii unei lupte psihologice dintre lider si coloniile sale. Existau inca , localnici care nu afirmau dorinta desavarsita a independentei , acestia fiind defapt publicul principal , asupra caruia se dorea demonstrarea realitatii contrare

Preview document

Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 1
Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 2
Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 3
Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 4
Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 5
Partida de ceai de la Boston - planul de relații publice - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Partida de Ceai de la Boston - Planul de Relatii Publice.doc

Ai nevoie de altceva?