Extras din referat
Scurt istoric BILLA
In decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea in Viena priul magazine de produse cosmetice in regim discount. Astfel, intr-un spatiu de vanzare de numai 40 mp, clientilor li se oferea posibilitatea de a achizitiona produse de marca la preturi extrem de avantajoase. Aceasta politica de preturi s-a impus in scurt timp, succesul avut ducand la deschiderea si altor filiale in Viena.
In 1960 numarul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discount fiind ulterior aplicata si in sectorul alimentar .
In 1961 firma primea numele BILLA , insemnand in limba germana “magazin ieftin” ( BILLGER LADEN), strategia clara a preturilor avantajoase ducand la pozitia de cel mai de succes lant de supermagazine in Austria de astazi. De aceea, expansiunea a continuat intr-un ritm accelerat. Astazi firma face parte din concernul german REWE , numarand in Ausstria aproximativ 1000 de magazine, iar EUROBILLA este prezenta in diverse tari precum Italia, Cehia, Slovacia, Romania, Croatia, Ucraina, Bulgaria si Rusia.
Semnificatia marcii
BILLA reprezinta simbolul cumparaturilor de buna calitate la cel mai avantajos pret, obiectivul central al firmei fiind acela de a scadea in permanenta preturile, astfel incat procurarea alimentelor si bunurilor de larg consum sa nu mai constituie o problema pentru consumatorul roman.
Politica BILLA este aceea de a satisface toate gusturile, printr-o gama variata de produse la preturi fara concurenta. Printr-o organizare eficienta a muncii, precum si datorita marii cantitati de produse achizitionate, BILLA este in masura sa ofere clientilor sai o mare diversitate de articole de marca, produse proaspete si toate articolele din necesarul zilnic.
Calitate
BILLA ofera atat articole ale unor marci binecunoscute, cat si articole marca proprie, la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca si cele ale unor marci renumite.
Servicii
Gama larga de servicii puse la dispozitia clientilor face din BILLA locul unde cumparaturile zilnice pot deveni o adevarata placere, de la carucioare pentru copii, pana la facilitatile oferite clientilor pentru plata produselor achizitionate.
Capitolul 2 Testul de asociere
2.1 Corelatia BILLA – cuvant indus
BILLA
Concluzii:
Din corelatia BILLA – cuvant indus , dupa graficul prezentat mai sus, lanturile de magazine BILLA sunt asociate cu o imagine pozitiva, in proportie de 69,28% si doar in proportie de 30,72 % sunt percepute cu o imagine negativa de catre participantii la acest test.
Capitolul 3. Metoda portretului chinezesc
3.1 Corelatia BILLA – V.I.P
Concluzii:
Din corelatia BILLA – V.I.P imaginea marcii acestui supermarket este asociata in proportie de 57,67% cu cea a personalitatilor remarcate si consacrate in sfera audio-vizualului, cum ar fi : televiziunea, radioul, presa, etc.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Prezentarea Marcii Billa.doc