Restaurant Recital - Marketing Servicii

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2562
Mărime: 50.08KB (arhivat)
Publicat de: Dorel Nicola
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Munteanu Adrian

Extras din referat

CAPITOLUL 1

INTRODUCERE

Ce este?

Restaurant Recital se incadreaza in categoria restaurantelor de 3 stele. Apartine firmei S.C. GABRIEL SERV S.R.L.. Restaurantul are in structura sa o cladire cu 2 etaje, si, deci 2 sali separate: una este destinata clientilor care vin sa serveasca masa in orice moment al zile(de la orele 09:00 pana la 12:00) sau clientilor care vin sa sarbatoreasca o anumita aniversare, iar cealalta este destinata in special petrecerilor.pe langa restaurant s-a deschis si o gradina de vara destinata petrecerilor pe timp de vara sau clientilor care vin doar pentru a servi masa in aer liber, si o terasa destinata clientilor care vin sa serveasca un suc o cafea sau o sticla de vin.

Nume si adresa completa:

Restaurant Recital

Soseaua Bucium, bulevardul Socola, la 50 m de Petrom

Restaurantul se situeaza in zona Bucium, iar clientii care avin din orasul Iasi traverseaza pasarela din bucium si se opresac cu 50 m inainte de a ajunge la benzinaria Petrom S.A.De asemenea restaurantul este situat vizavi de Casa LUX.

Tipul de serviciu.

Restaurantul Recital, ca oricare alt restaurant, se incadreaza in categoría firmelor de prestari servicii, fiind un serviciu turistic. De asemenea, face parte din gama serviciilor de alimentatie publica care se ocupa de prepararea si comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioara. Restaurantul organizeaza mese festive pentru diferite ocazii.

Descrierea produsului

1.1. Atmosfera exterioară

Clădirea in care isi are sediu restaurantul, sediu propriu , este o vila cu 2 etaje nu foarte mare. Este un restaurant modern fara un specific anume. Aici se gasesc mancaruri specifice romanesti, dar si produse culinare internationale. Are de asemenea, produse culinare ce sunt specifice restaurantului : salata recital, piept de pui recital, cotlet de porc recital, traviata bucatarului, simfonia a V-a, pastrav recital si, bineinteles nelipsitul desert recital.

Arhitectura cladirii este moderna dar cu tente medievale Distanta de la poarta si pana la intrarea in restaurant este mare. In acest spatiu este amplasata terasa si parcarea. Portile reestaurantului puem spune ca apartin epocii moderne dar sunt create cu o anumita tenta medievala. Deasupra portilor de afla o reclama mare si destul de vizibila ce fura privirea trecatorilor. Parcarea este incapatoare pentru zilele din cursul saptamanii, dar se are in viere largirea acesteia deoarece, pentru zilele din weekend este cam neincapatoare datorita petrecerilor care se organizeaza.

Deplasarea la sediul firmei se face destul de usor, deoarece prin zona respectiva trec mijloace de transport si anume:

- maxi-taxi si autobuze nr. 30 care circula pe ruta : Canta – Billa – Gara – Podul de Piatra – Gara internationala – Piata Nicotina Tesitura – Bularga – bucium.

- maxi-taxi nr. 46 care circula pe ruta: Pacurari – Sf. Spiridon – Tg. Cucu - Bucsinescu – Tudor Vladimirescu – str. Primaverii – Tesitura – Bularga – Bucium.

- Troleul nr. 46 care circula pe ruta: Sf. Spiridon – Tg. Cucu - Bucsinescu – Tudor Vladimirescu – str. Primaverii – Tesitura – Bularga – Bucium.

Firma este prezenta si in baza de date Pagini Aurii, cu numarul de telefon 0232/ 218701.

1.2 Atmosfera interioara

Interiorul cladirii este intr-o stare exceptionala. In sala de la parter sutem obseva o impartire a spatiului simetrica, cu pereti varuiti in alb si tablouri cu imagini actuale. Este impartita in 2 separee cu cate 4 mese si o parte mai inalta cu inca 4 mese. Mesele sunt frumos aranjate , curate si cu farfurii, tacamuri si pahare lustruite. In separee putem observa canapelele tapitate cu un material catifelat de culoare rosie. Ferestrele sunt destul de mari si de luminoase, iar lumina pe timp de seara se poate regla dupa preferintele clientilor.

In sala de la etaj este amenajat un separeu din lemn cu canapenle din piele si masute mici destinata clientilor care doresc sa serveasca o cafea intr-un spatiu mai intim. In rest sunt mese asezate oblic , cu spatiu liber intre cele 2 randuri de cate 5 mese de 8-10 persoane. Tablourile sunt pictate cu imagine nedefinite. Culoarea ce predomina este crem, iar tablourile sunt pictate cu culori vii. In sala mobilierul este din lemn, iar lumina este mai intunecata pe timp de zi, iar seara se poate regla dupa gusturile clientilor.

Timpul de servire al clientilor, privind prodúsele culinare este de maxim 20 de minute, cu exceptie in momentele de aglomeratie cand perioada de asteptare se mareste pana la maxim 30 de minute.

CAPITOLUL 2

ALEGEREA SEGMENTULUI DE FIDELIZARE

Restaurantul Recital se “lupta” cu vizarea segmentului tinta de clienti. Pana in toamna anului trecut, profitul restaurantului s-a bazat pe clientii care veneau sa serveasca masa pe parcursul zilei. In schimb, de atunci si pana in prezent, segmentul de clienti care aduce cel mai mare profit este alcatuit din clientii care organizeaza petreceri. Prin acest segment de clienti, restaurantul isi asegura un profit mare si, in acelasi timp isi castiga si clienti noi.

Clientii care vin sa organizeze petreceri sunt ori clienti care au venit sa serveasca masa la un anumit moment si au fost incantati de servire si si de prodúcele culinare pregatite, ori au auzit de acest restaurant si despre serviciile pe care le ofera si vin sa inchirieze una din sali.

Prima categorie de clienti este reprezentata de persoanele ale caror venituri sunt medii sau mari, iar cea de-a doua categorie este reprezentata de persoanele al caror venit poate fi mic, mediu sau mare.

Meiurile ce se stabilescla petreceri au pretura destul de avantajoase in comparatie cu cele care se stabilesc la alte restaurante, si, de asemenea se ofera si o serie de avantaje:

1. nu se percepe chirie pe sala;

Preview document

Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 1
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 2
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 3
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 4
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 5
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 6
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 7
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 8
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 9
Restaurant Recital - Marketing Servicii - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Restaurant Recital - Marketing Servicii.doc

Alții au mai descărcat și

Imaginea lanțului de restaurante McDonald`s

V-ati întrebat vreodata de ce produsele fierbinti si proaspete au acelasi gust fie ca va aflati în McDonald’s Bucuresti, Cluj sau Iasi ? De fapt,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?