Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2311
Mărime: 20.51KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Dumitriu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radomir Lacramioara

Extras din referat

1.Rezumatul referatului

Reţelele sociale au devenit elemente de marketing necesare în activitatea de comunicare şi promovare în lumea virtuală.Conexiunea continuă a oamenilor în mediul virtual este imensă şi datorită acestui fapt majoritatea instituţiilor financiare îşi înclină strategiile de vânzare prin comunicarea cu potenţialii clienţi spre reţelele de socializare unde consumatorii sunt mereu activi.

Rolul reţelelor de socializare în strategia de comunicare a societăţilor financiar-bancare şi-a pus amprenta pozitiv asupra utilizatorilor,datorită traficului de informaţii utile pe paginile de socializare oficiale ale instituţiilor financiare.

Având în vedere multitudinea de avantaje care ni le oferă aceste reţele sociale,societăţile financiar-bancare profită de acest mijloc de comunicare care este destul de eficient în acelaşi timp şi practic mai ales persoanelor foarte ocupate care nu au timp pentru a se deplasa la sucursale.Acest mod de comunicare între client şi banca a devenit neaşteptat de apreciat în rândul utilizaorilor.

2.Cuvinte cheie

comunicare- nu se efectuează interacţiunea directă între client şi angajatul băncii ,dar beneficiază de o serie de informaţii utile doar prin simplă accesare a paginii;

promovare

reţele de socializare- societatea financiar-bancară dispune de o arie extinsă pt a-şi face publicitate pe paginile oficiale.

3.Introducere

Orice instituţie financiară are nevoie de o anumită promovare pentru a supravieţui pe piaţă fie că se promovează prin comunicare personală care este dealtfel şi cea mai utilizată metodă fie că îşi creează conturi pe reţele de socializare care dealtfel nu implică costuri exorbitante şi poate fi dispensabil pentru tot mai mulţi clienţi.

Promovarea prin reţelele socilale a luat amploare tot mai mult şi în rândul institutiilor financiar-bancare,dar în urmă unor statistici,Forbes consideră că institutiile nu trebuie să se bazeze în principal doar pe această metodă de strategie comunicare şi promovare,deoarece există posibilitatea ca nu toţi utilizatorii să observe postările sau informaţiile publicate de către cel care controlează contul.

Cu toate acestea,institutiile bancare sunt foarte prezente şi active în mediul virtual şi surprinzător chiar câştigă tot mai mulţi “prieteni”

4. Metodologie

Scopul acestui proiect este de a afla şi compara strategia de comunicare şi promovare a instituţiilor financiar-bancare pe reţele de socializare.

Principalul obiectiv este de a compara strategiile de promovare a băncilor BCR şi BT în scopul stabilirii tehnicilor de comunicare cu clienţii pe reţelele de socializare.

Proiectul se axează în mod special pe reţeaua de socializare Facebook, deoarece este cea mai răspândită şi cea mai relevanţă pentru un asemenea studiu.

Preview document

Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare - Pagina 1
Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare - Pagina 2
Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare - Pagina 3
Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare - Pagina 4
Rolul rețelelor de socializare în strategia de comunicare a societăților financiar bancare - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Rolul Retelelor de Socializare in Strategia de Comunicare a Societatilor Financiar Bancare.docx

Alții au mai descărcat și

Rețelele de socializare - instrument esențial de promovare. analiza comparativă

Abstract: Social media has become a platform that is easily accessible to anyone with internet access. Increased communication for organizations...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?