Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna

Referat
7.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1952
Mărime: 19.49KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Blaga
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Violeta Radulescu
A fost prezentat in cadrul seminarului de cercetari de marketing.

Extras din referat

1. Identificarea problemei decizionale

“LA FÂNTÂNA” este o societate cu răspundere limitată , care a fost înfiinţată printr-o investiţie cu capital integral privat. Are sediul în municipiul Bucureşti, bulevardul GĂRII OBOR 8C.

Obiectul de activitate, conform CAEN, este producţia de ape minerale naturale şi băuturi răcoritoare necarbogazoase.

ISTORICUL FIRMEI:

Bazele companiei La Fântâna au fost puse la începutul anului 2001, printr-o invesţie iniţială de 3 milioane de dolari – capital integrat privat şi majoritar suedez.

În prezent, La Fântâna este leader pe piaţa serviciilor de distribuţie a apei de masă necarbonatate La Fântâna, prin sistemul water cooler. Prezenţa sa pe piaţă marchează o nouă etapă a evoluţie către un nou mod de a bea apa şi se constituie ca răspuns la tendinţa companiilor de a se orienta către noul sistem, modern şi eficient, de aprovizionare cu apă.

Compania „LA FÂNTÂNA” s-a înfiinţat prin preluarea companiei Aqua Natural care activa deja în acest domeniu, al cărei fondator, Cristian Amza, este acum director general şi totodată unul dintre acţionari, alături de principalul investitor – Oresa Ventures – reprezentat prin Dl. Jonas af Jochnick (Preşedinte Oresa Ventures) şi Dl. Cornel Marian (Investment Manager pentru România) - şi de Dl. Hans Kallenius, investitor de origine suedeză, fost Director General al companiei suedeze Pripps. Dl Hans Kallenius are şi experienţa de a fi fost reprezentantul Oresa Ventures pentru o altă afacere de succes pe piaţa romanească, Brewery Holdings.

Tranzacţia dintre Oresa şi acţionarii Aqua Natural s-a perfectat în aprilie 2001, iar finanţarea a început în luna mai a aceluiaşi an, Oresa cumpărând acţiuni existente, dar venind în principal cu capital suplimentar pentru dezvoltarea noii fabrici de îmbuteliere şi pentru exploatarea unei noi surse de apă, de mare adâncime.

În anul 2003 au fost investite încă 3 milioane de dolari în creşterea producţiei, creşterea parcului auto, deschiderea de noi filiale, implementarea sistemului ERP şi comunicare, astfel că investiţia totală se va ridica la 6 milioane de dolari.

OFERTA DE BUNURI SI SERVICII:

„La Fântâna” oferă servicii complete de aprovizionare cu apă plată prin sistemul watercooler. Îmbuteliază apa pe care o extrage şi o procesează asigurându-i o calitate foarte bună în cele mai bune condiţii de igienă şi siguranţă şi pune la dispoziţia clienţilor săi watercooler-ele pentru garanţia serviciilor complete.

Ca şi furnizor de servicii , La Fântâna, a conceput mai multe tipuri de oferte sau abonamente lunare pe o perioadă minimă a contractelor de 12 luni.

Pachetul de servicii include gratuit:

- livrarea apei la sediul firmelor la comandă;

- instalarea watercooler-ului şi instruirea pentru utilizarea acestuia;

- service şi întreţinerea watercooler-ului pe perioada contractului.

În plus firma oferă opţional, contra cost, pahare de unică folosinţă, suporturi speciale pentru depozitarea bidoanelor si alte accesorii.

RELATIILE FIRMEI CU FURNIZORII

Apa La Fântâna este o apă de masă necarbonatată, perfect echilibrata, ale cărei caracteristici microbiologice şi fizico-chimice o încadrează în STAS1342/1991 şi o recomandă pentru consumul zilnic necesar hidratării organismului. În plus nefiind o apă minerală şi având conţinut scăzut de săruri ( sub 250mg/l), apa La Fântâna poate fi folosită şi pentru prepararea ceaiurilor, laptelui praf, cafelei şi supelor instant şi nu are nici un fel de contra-indicaţie în cazul utilizării ei de către bolnavii cu afecţiuni renale şi biliare.

Apa naturală La Fântâna este extrasă din complexul acvifer Fratesti – al doilea sistem ca mărime din ţară, de la o adâncime de 224m. Straturile de Fratesti sunt localizate sub Câmpia Română pornind dinspre albia Neajlovului spre Teleajen.

Din punct de vedere geologic, straturile sursei se caracterizează prin alternanţa unor roci granulare cu straturi argilo-marnoase de vârsta pleistocenă. Această structură conferă apei o calitate deosebită.

Preview document

Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 1
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 2
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 3
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 4
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 5
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 6
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 7
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 8
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 9
Studierea imaginii produsului în rândul consumatorilor - La Fântâna - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Studierea Imaginii Produsului in Randul Consumatorilor - La Fantana.doc

Alții au mai descărcat și

SC Conduard SRL - Mixul de Marketing

CARACTERIZARE FIRMA 1. Numele firmei: Societatea Comerciala “CONDUARD “ SRL 2. Numarul si data înregistrarii în Registrul Comertului:J/17/855...

Politică de marketing a companiei Nokia

Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de...

Determinarea imaginii unui produs în rândul populației

Firma UNILEVER doreşte efectuarea unui sondaj de opinie în rândul populaţiei în vederea îmbunătaţirilor calităţii oferite de acest produs. Pentru...

Activia

Iaurtul este un produs alimentar cunoscut şi folosit din vremuri străvechi, din Balcani în Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Modul de preparare...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?