Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2157
Mărime: 15.32KB (arhivat)
Publicat de: Todor Grigore
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Chitu

Extras din referat

I. STAREA ACTUALA A UNITATII COMERCIALE

1. DATE DESPRE FIRMA CARE DETINE UNITATEA COMERCIALA

Yves Rocher este o companie producatoare de cosmetice din Franta. A fost infiintata in anul 1959 de catre omul de afaceri Yves Rocher. Grupul Yves Rocher are peste 13.500 de angajati in intreaga lume si o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro, revendicand circa 40 de milioane de clienti, potrivit site-ului grupului. Prezent in 88 de tari de pe 5 continente, grupul reuneste marcile Yves Rocher, Daniel Jouvance, Dr. Pierre Ricaud, Isabel Derroisné, Kiotis si Galerie Noémie, precum si marca de imbracaminte Petit Bateau, avand 2000 de magazine, 1350 centre de infrumusetare si 1 Eco Hotel Spa.

Yves Rocher este considerat a fi unul din marii producatori de produse cosmetice naturale si ecologice care introduce pe piata mai mult de 700 de produse diferite, grupul devenind renumit pentru cultivarea propriilor plante necesare productiei, printre care musetelul sau irisul negru, pe campuri biologice, insumand 44 de hectare de langa La Gacilly, satul natal al fondatorului companiei.

Aproximativ 75% din magazinele Yves Rocher sunt francize. Mai mult de 70% din vanzarile anuale ale companiei se inregistreaza inafara tarii de origine. Desi reteaua companiei de “centre de frumusete” asigura o mare parte a vanzarilor de produse Yves Rocher, compania vinde si prin alte retele de distributie cu amanuntul, inclusiv vanzarile catre supermarketuri si magazine. Totusi vanzarile directe si vanzarile prin corespondenta ocupa un rol important in distributia de produse Yves Rocher.

2. SCURT ISTORIC AL UNITATII COMERCIALE

Primul magazin Yves Rocher din Romania a fost deschis in anul 1998, iar astazi Yves Rocher detine 18 magazine in 10 orase ale tarii (Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Baia Mare, Pitesti, Iasi, Craiova, Arad), sediul principal al Yves Rocher Romania SRL fiind in Bucuresti, strada Clucerului, nr. 64-66 A, sector 1.

Din pacate, nu au fost gasite date despre deschiderea magazinului Yves Rocher din orasul nostru.

3. LOCALIZAREA UNITATII, PIATA TINTA, ACCESIBILITATE, PARCARE

Magazinul Yves Rocher din orasul Brasov este situat pe strada Republicii, numarul 42.

Strada Republicii este o strada pietonala, ideala pentru promenada, care atrage atat brasoveni, cat si turisti care viziteaza orasul. Aceasta este, totodata, o artera comerciala, poate prea incarcata pe perioada verii cand cafenelele din zona isi amplaseaza terasele, traficul pietonal, de regula intens, fiind ingreunat.

Zona in care este amplasat magazinul este relativ accesibila. Pentru persoanele care folosesc masina personala, gasirea unui loc de parcare aproape de artera comerciala poate fi o provocare, insa pentru cei care ajung cu transportul in comun, statiile de calatori se gasesc in apropiere.

Accesul masinilor este interzis (in afara celor care asigura salubritatea zonei si aprovizionarea magazinelor), astfel incat cei care doresc sa ajung in zona, au posibilitatea de a folosi parcarile adiacente strazii, greu accesibile, insa, la ore de varf.

Piata tinta a magazinului Yves Rocher este reprezentata, in principal, de reprezentante ale sexului feminin avand venituri medii catre mari. Produsele de ingrijire a tenului din portofoliul Yves Rocher acopera toate segmentele de varsta, de la 14 la 70 sau chiar 80 de ani. Media de varsta a clientelor Yves Rocher este de 38 de ani, produsele destinate femeilor acoperind 90% din totalul portofoliului. Restul de 10% este reprezentat de produsele pentru barbati.

Magazinul se adreseaza atat consumatorilor care au deja o scala de preferinte pentru produsele acestei companii, cat si noilor clienti care doresc sa incerce produsele.

4. PROFILAREA UNITATII COMERCIALE

Unitatea comerciala este profilata pe comertul cu amanuntul a peste 700 de produse care acopera toata gama de cosmetice: produse pentru ingrijirea tenului si a corpului, parfumuri cu arome seducatoare, machiaj cu texturi si culori irezistibile.

Preview document

Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 1
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 2
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 3
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 4
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 5
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 6
Tehnologia comercială la nivelul magazinului Yves Rocher Brașov - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia Comerciala la Nivelul Magazinului Yves Rocher Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentarea sistemului de distribuție în cadrul companiei Yves Rocher România

Cap. 1. Caracterizarea firmei Yves Rocher 1.1 Date de identificare Yves Rochere este o companie franceză fondată în anul 1959, care a reuşit să...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?