Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3295
Mărime: 33.86KB (arhivat)
Publicat de: Virgil Ivașcu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Consideraţii generale pag. 3
  2. Elemente de favorabilitate în apariţia si dezvoltarea turismului în Mexic pag. 6
  3. Analiza componentelor activităţii de turism pag. 7
  4. Valorificarea spaţiului turistic pag. 8
  5. Produsul turistic – strategii de promovare si eficientizare pag. 9
  6. Concluzii pag. 10
  7. Bibliografie pag. 11

Extras din referat

Consideraţii generale

Localizarea geografică

Mexic este o ţară situată în America de nord, mărginită de Statele Unite la nord şi Belize şi Guatemala la sud. Este cea mai nordică ţară din America Latină şi cea mai populată ţară vorbitoare de spaniolă din lume. Întrucât Mexic este de fapt o republică federală, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane. Ţara este frecvent numită Republica Mexicană deşi acesta nu este titlul recunoscut oficial.

Din punct de vedere geografic, Mexic face parte din America centrala. Forma teritoriului este aproximativ triunghiulară, având peste 3000 km de la extremitatea nord-vestică la cea sud-estică. Ţara are graniţe cu Statele Unite ale Americii la nord şi cu Belize şi Guatemala la sud. Peninsula Baja California, cu o lungime de 1250 km, este situată în vestul ţării şi formează Golful Californiei. În estul ţării este situat Golful Mexicului, format de cealaltă peninsulă mexicană, Yucatán.

Cel mai mare oraş este capitala, Ciudad de Mexico, care are peste 19 milioane de locuitori şi este printre cele mai mari aglomeraţii urbane din lume. Alte oraşe cu peste un milion de locuitori sunt Guadalajara, Monterrey, Toluca, Puebla, Tijuana, Ciudad Juárez, León şi Torreón.

Locul şi rolul Mexicului în sistemul turistic internaţional

Cu o capitala ce are o multime de locuri istorice si culturale, strajuita de mari tropicale in est si in vest, Mexicul este un adevarat magnet pentru turisti, mai ales pentru cei straini. Mexicul are multe puncte turistice de interes. Foarte multe persoane se opresc pentru cateva zile in Ciudad de Mexico, pentru ca apoi sa aleaga intre o statiune de vacanta sau sa exploreze interiorul colonial al tarii.

a. Elemente de favorabilitate în apariţia si dezvoltarea turismului în Mexic

Cadrul natural

Mexicul porrneste in mod radial de pe platoul Valea Mexicului (Valea Anahuac), centrul sau fizic si politic, unde locuieste mai mult de o cincime din populatia totala a tarii. Construit pe ramasitele fostei capitale aztece Tenochtitlan, in 1521, Ciudad de Mexico este inconjurat de cele mai fertile terenui din intreaga tara. Desi cel putin jumatate din suprafata sa este arida sau semiarida, in Mexic se cultiva porumb, grau, soia, orez, fasole, cafea, cacao, fructe si legume.

Aceasta tara foarte diversificata din punct de vedere geografic este totusi dominata de munti. Mergand spre sud, de la granita cu Statele Unite, pe aproximativ 1.200 km, exista doua grupe ale lantului muntos Sierra Madre: grupa orientala si grupa occidentala. Un filon principal de minerale pretioase din cele doua grupe muntoase, a facut din acesti munti unul dintre cele mai explorate locuri de catre spanioli, mineralele fiind in continuare o importanta sursa de venituri. Mexicul se afla pe primul loc in lume in ceea ce priveste minereurile de argint; cuprul, plumbul, zincul si sarea sunt, de asemenea, resurse importante.

Aici se afla cu preponderenta arbori de mahon, nuci, lemnul de trandafir, dar si alti copaci cu lemn de esenta tare, cum ar fi pinul -pentru hartie si pasta de lemn — si care se intalneste in special in padurile din centru si nord ¬vest.

In ciuda legislatiei din 1988 care promova dezvoltarea sustenabila, pasunatul, taierea si arderea arborilor pentru a face loc terenurilor agricole, dar si folosirea lemnului ca sursa de combustibil au contribuit la defrisarile masive, in special in regiunile sudice, mai sarace. Turismul in mijlocul naturii, desi in stare incipienta, poate fi solutia prin care se pot oferi comunitatilor mai sarace alternative viabile la asemenea practici distructive din punct de vedere ecologic.

lubitorii de drumetii montane sunt inspirati si atrasi de unele dintre cele mai inalte varfuri muntoase de pe continent - printre care se numara Pico de Orizaba, Iziaccihuatl si La Malinche - care se grupeaza in jurul paralelei 19, in Cordiliera Neovulcanica, in partea de sud a grupei orientate din Sierra Madre. La fel ca si El Nevado de Colima, de pe coasta Pacificului, vulcanul Popocatepetl este in prezent activ si inchis alpinistilor; satele de pe pantele sale si din vaile inconjuratoare fiind evacuate doar in mod sporadic.

Putinele zone joase din Mexic se afla in Peninsula Yucatan, o platforma de calcar brazdata de rauri si bazine carstice care se varsa in Marea Caraibilor.La nord si vest de Yucatan, de-a imgul Golfului Mexic, se afla o zona intinsa de campii tropicale sau subtropicale, traversate de rauri, mlastini si estuare. Intre acestea si litoralul lung si ingust de la Oceanul Pacific, Mexicul are o line de coasta de 8.560 km. De-a lun¬gul coastei Pacificului si pana spre sudul Mexicului si a Guatemalei, sunt doua lanturi muntoase, Sierra Madre del Sur si Sierra Madre de Chiapas, a caror izolare a folosit drept scut culturilor bastinasilor, insa cu pretul lipsei unor servicii de baza, precum spa potabila, sistemele de irigatii, scolile, spitalele sau electricitatea.

Preview document

Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 1
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 2
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 3
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 4
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 5
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 6
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 7
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 8
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 9
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 10
Organizarea și Valorificarea Spațiului Turistic în Mexic - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Mexic.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Tehnica Operațiunilor de Ecoturism

România prin varietatea elementelor cadrului natural, prin multiple dovezi ale unei istorii şi culturi milenare, ca şi prin construcţiile dobândite...

Formele de Manifestare Spațială a Fenomenului Turistic

FORMELE DE MANIFESTARE SPAŢIALĂ A FENOMENULUI TURISTIC I.1. Turistificarea spaţiului Turismul nu există fără turişti, nici turiştii fără spaţiul...

Ai nevoie de altceva?