Un tur al rațional rose

Laborator
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 1563
Mărime: 465.08KB (arhivat)
Publicat de: Mircea Covaci
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pop Ioan

Extras din laborator

In acest capitol vom discuta ce este Rational Rose si ce include un model Rational Rose. De asemenea vom discuta despre diferite parti ale ecranului si cum vom naviga in acest produs. In final vom vedea cele patru moduri de a vizualiza un sistem prin Rose si cum sa publicam un model Rose pe Web.

Ce este Rose?

Rational Rose este un instrument puternic de modelare pentru a ajuta in analiza si proiectarea sistemelor bazate pe OOP. Este folosit pentru a modela sistemul inainte de a implementa codul necesar, pentru a fi siguri ca sistemul este solid d.p.d.v. architectural de la inceput, astfel se pot detecta eventualele erori inca de la inceput cand costurile remedierii acestora sunt inca mici.

Un model Rose este o vedere a sistemului din diferite perspective. Acesta include toate diagramele UML, actori, use case-uri, obiecte, clase si componente dintr-un sistem. O buna analogie pentru acest model poate fi un plan-proiect al unei case de exemplu. Modelul trebuie inteles de catre toti membrii echipei care lucreaza la proiect pentru a evita diferentele in idei si concepte si pentru a elimina dependenta de un anumit membru al echipei.

Rational Rose poate genera cod pentru un numar de limbaje disponibile pe piata: C++, Ada, CORBA, Java, Visual Basic si XML. De asemenea cand o schimbare are loc in modelul Rose, codul va fi modificat corespunzator pentru a incorpora schimbarea, iar cand are loc o schimbare in cod puteti incorpora schimbarea in model automat rezultand astfel o sincronizare si intretinere pentru model.

Rose poate fi extins folosind RoseScript. Folosind acest limbaj de programare puteti scrie cod pentru a face schimbari la model automat, pentru a crea un raport sau pentru alte cerinte cu modelul Rose.

Exista trei versiuni diferite Rose:

- Rose Modeler, pentru a crea modele corespunzatoare sistemului dumneavoastra, dar nu suporta generare de cod sau inginerie inversa.

- Rose Professional, care permite generarea de cod intr-un limbaj.

- Rose Enterprise, ce permite generare de cod pentru C++, Java, CORBA, Visual Basic, COM, Oracle8 si XML. Un model poate avea componente generate in diferite limbaje.

Interfaţa Rational Rose

In aceasta parte a capitolului vom descrie fiecare parte a interfetei Rose. Rose este in mare parte o aplicatie bazata pe meniuri impreuna cu toolbar-uri. Rose suporta opt tipuri de diagrame : diagrame Use-Case, statechart, de activitate, de secventa, de colaborare, de clasa si de implementare. De asemenea importante sunt meniurile visibile prin click dreapta pe un item. De exemplu prin click dreapta pe o clasa va aparea un meniu pentru diverse comenzi asupra clasei si pentru modificarea atributelor acesteia. Foarte util este si browser-ul din partea stanga prin care puteti naviga usor prin diferitele diagrame ale modelului.

Parti ale interfetei Rose

Browser pentru navigarea rapida prin model, adaugare de elemente, redenumire, mutare de elemente, vizualizare de elemente, atasarea unui fisier sau URL la un element, gruparea elementelor in pachete, accesarea specificatiilor in detaliu a unui element, deschiderea unei diagrame.

Documentation window folosit pentru a vizualiza sau updata diferite elemente ale modelului, puteti scrie o scurta definire pentru fiecare actor, tot ce este scris in aceasta fereastra apare ca si comentariu in codul generat.

Toolbars pentru acces rapid la comenzi uzuale, pentru a customize un toolbar dati click dreapta pe acesta, selectati customize

Preview document

Un tur al rațional rose - Pagina 1
Un tur al rațional rose - Pagina 2
Un tur al rațional rose - Pagina 3
Un tur al rațional rose - Pagina 4
Un tur al rațional rose - Pagina 5
Un tur al rațional rose - Pagina 6
Un tur al rațional rose - Pagina 7
Un tur al rațional rose - Pagina 8
Un tur al rațional rose - Pagina 9
Un tur al rațional rose - Pagina 10
Un tur al rațional rose - Pagina 11
Un tur al rațional rose - Pagina 12
Un tur al rațional rose - Pagina 13
Un tur al rațional rose - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Un Tur al Rational Rose.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?