Proiecte

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 5166
Mărime: 21.70KB (arhivat)
Publicat de: Janeta Chiriță
Puncte necesare: 3

Extras din notiță

INDIFERENTE, STRATEGIE, PROGRAME , PROIECTE (curs 2)

1.necesitatea conducerii pe baza de proiecte

2.particularitati de strategie

3.obiectivele strategiei la nivelul macroec

4.obiectivele strategiei la nivelul microec

1.Necesitatea conducerii pe baza de proiecte

a). conducerea pe baza de proiecte este impusa de procesul complex de transformare structurala

Transformarile care au ca scop realizarea de produse care sa satisfaca cerintele pietei care sa fie compatibile cu produsele executate de alte unitati economice din tara sau din strainatate. Realizarea acestor produse facandu-se la un nivel ridicat, dar cu un volum al costurilor acceptabil pt produsele respective.

b).asigurarea dezvoltarii durabile a omenirii è tara noastra participa la diviziunea internationala a muncii.Relatiile economice ce impun asigurarea unei dezvoltari nu numai dpdv economic , dar si cu respectarea unor conditii de medii sociale, politice etc.

c). o societate bogata pe cunoastere èasigurarea unei dezvoltari economice performante si durabile nu se poate face decat folosind toate realizarile in domeniul respectiv a.i. activitatea de cercetare, de proiect, sa aduca un plus la nivel de dezvoltare dintr-un anumit moment.

d).necesitatea stimularii spiritului creatorè la baza oricarei actiuni sta o idee.In acest context tb stimulati cei care dau dovada de initiativa, de spirit creator deoarece in acest fel se pot face noi descoperiri in domeniul respectiv, descoperir care vor duce la cresterea calitatii produselor, serviciilor etc.

Orice actiune are la baza un anumit scop , la nivelul macroeconomic acest scop se materializeaza intr-o strategie. Strategia se poate elabora la nivel de economie nationala, lanivel de ramura etc.

Punera in practica a strategiei se face pe baza unor programe care de asemenea se pot elabora la nivel macroeconomic sau microeconomic.

Prin aceste programe se prvad sursele de finantare si directiile care se materializeaza in proiecte.

Legaturile dintre strategie, proiecte si prograe se prezinta astfel:

SCOP è STRATEGIE è PROGRAM è PROIECTE è SUBPROIECTE

2.Particularitatile strategiei-

principalele sunt:

a). strategia are in vedere realizarea unor scopuri bine proiectate specificate sub forma de misiuni obiective

b). strategia vizeaza perioadele viitoare din viata oragnizatiei (3-5 ani).Fiecarei strategii I se asociaza un grad de risc si incertitudine.

c). continutul strategiei se refera la elemente esentiale ale firmei si vizeaza modaliatile majore ce tb sa aiba loc in viitor in activitatea de productie, comerciale, financiare, manageriale.

In scopul asigurarii avantajului competitiv al firmei , in sensul realizarii de servicii si productii dpdv al consumatorului, comparativ cu furnizorii, concurentii de aceleasi produse.

d). prin strategie se asigura sinergia tuturor factorilor de productie pt realizarea scopului urmarit, se promoveaza o cultura manageriala care sa asigure un comportament competitiv al celor implicati in viata organizatiei.

e). strategia tb sa fie un rezultat al negocierilor din diferite domenii: economic, sociologic, tehnic etc.

3.Obiectivele strategiei

la nivelul macroec

a). crearea unei ec de piata functionala, compatibila cu principiile normale, mecanisme, institutii si politici UE

b). stabilizarea macroec

c). promovarea unei politici concrete compatibile cu mecanismele UE

d). crearea unui mediu de faceri prielnic , bazat pe un cadru legal coerent si stabil

e).modernizarea si dezvoltarea servicilor de utilitate publica

f).promovarea investitiilor

g).promovarea dezvoltarii durabile

4.Obiectivele strategiei la nivelul microec

a). cresterea eficientei economice. Fiecare agent ec urmareste atingerea unui anumit scop care raspunde interesului imediat. In ultima instanta fiecare actiune tb sa duca la maximizarea profitului obtinut intr-un interval de timp.

b).promovarea produselor pe piata

c).recrutarea si formarea fortei de munca

d).dezvoltarea, modernizarea si reutilarea sectiilor de productie.

Toate obiectivele sunt orientate spre asigurarea realizarii unor produse care sa faca fata concurentei pe plan intern si international. Obiectivele urmaresc promovarea progresului tehnic prin achizitionarea unor utilaje performante, ridicarea nivelului de calificare a fortei de munca, asigurarea unui grad ridicat de prelucrare a materiilor prime, imbunatattirea conditiilor de muna ale salariatilor, cresterea in ultima instanta a nivelului eficientei economice.

Preview document

Proiecte - Pagina 1
Proiecte - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Proiecte.doc

Te-ar putea interesa și

Proiectarea aplicațiilor de comerț electronic - aplicație de food-ordering

Progresele realizate recent în domeniile tehnologie-calculatoare, telecomunicatii si software, precum si în alte domenii ale informatiei, au...

Finanțarea unui proiect de investiții

INTRODUCERE În economia oricărei ţări investiţiile reprezintă fundamentul pentru dezvoltarea economico-socială. Prin investiţii se asigură...

Conceperea și Proiectarea a Două Tipodimensiuni de Alezoare Reglabile cu Dinți Demontabili din Oțel Rapid

MEMORIU JUSTIFICATIV Prelucrarea prin aşchiere ocupă la momentul actual un loc primordial datorită unor avantaje clare oferite. Dintre acestea...

Proiectarea Tehnologiei de Fabricație a Principalelor Repere ale unui Robinet

INTRODUCERE Exploatarea zăcămintelor de petrol din ţara noastră se face prin mai multe sisteme şi anume: erupţie naturală, erupţie artificială,...

Proiect de finanțare europeană - o șansă pentru o educație mai bună

I. IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUI ŞI A SURSEI DE FINANŢARE 1.1 Titlul proiectului ”O șansă pentru o educație mai bună!” 1.2 Localizarea...

Proiectarea unui reductor de turație cu o treaptă cu roți cilindrice cu dinții înclinați

Tema proiectului Sa se proiecteze o un reductor de turatie cu o treapta cu roti cilindrice cu dintii inclinati care intra in componenta unei...

Proiectarea unui Amplificator de Puterea 20W

1. Schemotehnica ASFJFT cu două etaje Conectarea directă sau prin condensator a sarcinii externe în circuitul de ieşire a elementelor active a...

Proiect mecanisme și teoria mașinii

PROIECTAREA UNUI MECANISM CU BARE Sa se efectueze analiza structurala,cinematica si cinetostatica pentru mecanismul manivela-piston...

Ai nevoie de altceva?