Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 986
Mărime: 7.82KB (arhivat)
Publicat de: Dorina Tănase
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA-BRASOV FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Extras din referat

COMPANIILE TRANSNATIONALE

Compararea societatilor transnationale cu natiunile nu reprezinta o figura de sti. Aceasta relatie poate fi potrivita din trei puncte de vedere : relatiile cu tarile de origine, relatiile cu tarile gazda si raportul stat- corporatie in cinditiile in care forta economica si influienta marilor corporatii depaseste puterea economica a multor state, unele dintre ele chiar dezvoltate. Pentru a ramane si a actiona o entitate. O firma transnationala trebuie sa coordoneze si sa cotroleze activitatile sale in medii diverse si sa adopte decizii care pot fi benefice sau nu pentru tarile respective.

Cele mai mari tari si mai multe companii transnationale provin ndin tarile Triadei : SUA, Japonia si Uniunea Europeana. Performanta acestor economii, infrastructura moderna, avansul tehnologic si spiritul antreprenorial, sustinut de o economie de piata si o democratie ce a permis dezvoltarea si punerea in practica a ideilor inovatoare au facut din aceste tari mediul cel mai prielnic pentru aparitia si dezvoltarea fara precedent a fenomenului corporarist. In ierarhia celor mai mari companii, doar doua tari din categoria celor in dezvoltare se regasesc ca si tari de origine a celor mai mari firme.

Relatiile cu tarile de origine sunt , in cea mai mare parte, relatii de parteneriat. Prin extinderea dincolo de granitele propriei tari, marile firme duc cu ele valorile culturale, obiceiurile de consum ale tarii de origine. LEVIS reprezinta in ultima instanta America si visul american intr-o alta maniera. Multe dintre societatile transnationale isi realizeaza marea parte a cifrei de afaceri dincolo de granitele propriei tari. Acest lucru inseamna impozite mai mici pentru tarile de origine, iar daca statele gazda au politici de a atrage profiturile realizate de firmele straine prin reinvestirea acestora, si sumele repatriate catre tara de origine pot fi mai reduse.Impozitele mai reduse inseamna venituri ale statului mai mici, ceea ce avea efect asupra politicilor sustinute de catre stat :educatia, asistenta sociala, asistenta sanitara.

STANDARDIZAREA LA CONDITIILE PIETEI MONDIALE

PRODUSUL

Extinderea directa a produsului presupune comercializarea pe piata externa fara a-i aduce vreo modificare. In nunele cazuri strategia extinderii directe a fost incununata cu succes pretutindeni in lume cu mici modificari. Activitatea companiei LEVIS pe piata mondiala a inceput sa fie profitabila dupa ce au confectionat articole de imbracaminte tip sport.

Adaptarea produsului presupune modificarea acestuia astfel incat sa corespunda conditiilor pietei sau dorintelor consumatorilor.

PROMOVAREA

Firmele pot sa adopte aceeasi strategie de promovare utilizata pe piata interna, fie sa aplice o strategie specifica pentru fiecare piata in parte. In ceea ce priveste mesajul unei companii internationale apeleaza l ;a un singur slogan publicitar, indiferent de tarifele in care opereaza. Reclama poate varia in unele privinte in vederea evitarii unor lucruri considerate tabu in alte tari. Compania LEVIS fabrica majoritatea articolelor de imbracaminte in culori vii, deschise. Negrul este o culoare care poarta ghinion chinezilor, albul este culoarea de doliu in Japonia, iar verdele semnifica in Malaiezia malaria tropicala.

Firmele intampina multe probleme si atunci cand isi stabilesc preturile pe care urmeaza a le practica pe piata externa.

Preview document

Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 1
Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 2
Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 3
Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 4
Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 5
Studiu de caz asupra unei companii transnaționale - Levi's - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz asupra unei Companii Transnationale - Levis.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza unei companii transnaționale - Toyota

NOTIUNI GENERALE Companiile transnaţionale reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori ai progresului economic contemporan, ele reprezentând...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?