Poziționarea pe piață a apei Dorna

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2244
Mărime: 49.41KB (arhivat)
Publicat de: Caius Murariu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Anton
A fost prezentat in cadrul Facultatii de Litere- Comunicare si relatii publice

Extras din proiect

Apa imbuteliata Dorna

Dupa cum stiti,apa este un necesar fara de care nu am putea trai.Se spune ca un pahar de apa inainte de culcare ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Nu numai ca ne satisface una dintre cele mai importante nevoi ale organismului si anume de hidratarea,potolirea setei dar ne este folositoare in multe alte lucruri.

In lucrarea de fata vom vorbi strict despre apa imbuteliata “Dorna”.

Descriere generala

Brandul s-a consolidat in anul 1999 si din 2002 apartine de “The Coca-Cola Company “

Ca majoritatea apelor imbuteliate Dorna se prezinta pe piata ca apa plata si apa minerala,imbuteliata la sticle si la pet de 0.5 l pana la 5 l ,potrivite pentru familii.

Provenind din zona Vatra Dornei, apa minerala naturala Dorna isi impleteste istoria cu cea a regiunii. Istoria apelor minerale Dorna merge pana in 1410, an cand a fost redactat primul document care face referinta la izvoarele din Munţii Suhard, pastrat si azi la Muzeul de Istorie din Bucuresti.

La cativa ani dupa,mai exact in anul 1806 apa minerală din regiune ajunge să fie îmbuteliată şi trimisă la Viena şi Odessa.

Pozitionarea produsului in prezent

Promovarea ii vizeaza pe oamenii din spatiul urban, principalii bautori de apa minerala, care se confrunta zilnic cu poluarea, cu stresul, cu aglomeratia si au nevoie sa se incarce cu energia pozitiva a unui mediu sanatos.

Cea mai recenta reclama a apei este cea din 2009 “Dorna alergatorii”.

Scopul reclamei este de a prezenta “nasterea” apei Dorna prin contopirea a doua lumi,orasul si

natura,care la prima vedere par atat de diferite,insa asocierea este una potrivita,procesul tehnologic,caracteristic orasului imbinat cu apa naturala din munti .

Protagonistii clipului sunt doi tineri,baiatul apartinand orasului si fata reprezentand natura.Acestia gusta din apa si o iau la goana nebuneste unul spre altul cuprinsi parca de o forta supranaturala,punctul culminant fiind imbratisarea din care ia nastere Dorna.

La sfarsit reclama este explicata si in scris de titlul :”natura intalneste orasul”; “incarca-te cu natura!” fiind sloganul.

Brandul Dorna se pozitioneaza prin caracteristicle produsului (by product attributes ) .Chiar daca nu se face referire directa ,verbal ne dam seama de atributele produsului.

Reactia pe care au avut-o cei doi cand au gustat din apa,rapiditatea cu care alergau,tineretea,trupurile zvelte pun in evidenta proprietatea apei de a te revigora,de a te transpune intr-un alt univers.

Se face referire directa la proprietatile apei :“incarca-te cu natura ! “ ,Dorna este o sursa de energie si mai mult de atat este naturala si pura.

Evolutia strategiei de pozitionare pe piata romaneasca

Prima campanie de promovare a apei Dorna a fost in anul 2003, un an in care promovarea se baza mai mult pe traditie si un an in care Dorna spargea monotonia pauzelor publicitare printr-un plus de imaginatie.

Se prezinta apa ca esenta a vietii :”esti 70% apa,esti ceea ce bei !” iar pozitionarea se face pe caracteristicile produsului.

Mesajele spotului de promovare se prezinta ca o insiruire de caracteristici specifice omului dar si apei: “spumeg',”picur',”ma preling”,”tasnesc”, “ma evapor”,”sunt limpede” .Acest mod de abordare exemplifica ideea ca esti ceea ce bei. Aceasta prima campanie face apel si la sentimente,melodia de fundal este una linistitoare si profunda la auzul careia nu ai cum sa ramai indiferent; se deruleaza imagini ce surprind botezul unui copil,nunta unei tinere, antrenamentul intens al unui boxer. Numele spot-ului nu este dat intamplator : “Feelings”

Reclame ulterioare acesteia au pastrat aceiasi pozitionare a produsului,fapt ce denota eficacitatea strategiei.

In 2004, dorna raspunde direct nevoii consumatorilor de energie pozitiva, naturala, care sa ii ajute sa depaseasca provocarile cotidiene din mediul urban. Astfel ia nastere "Orasul Dorna": un loc imaginar unde natura si tehnologia se imbina armonios. In anul urmator Dorna creeaza o poveste dinamica si suprarealista - un grup de tineri transporta natura in oras sub forma unei insule inverzite. Povestea sustine esenta brandului, aceea ca Dorna este o sursa naturala de energie.

2006 este anul in care se foloseste metafore pentru a traduce vizual efectul pe care Dorna il are asupra locuitorilor orasului. Prin transformari uluitoare, oamenii re-energizati de Dorna duc mai departe, prin oras, natura si energia pozitiva.

Preview document

Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 1
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 2
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 3
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 4
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 5
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 6
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 7
Poziționarea pe piață a apei Dorna - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Pozitionarea pe Piata a Apei Dorna.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Adaptarea societăților transnaționale la specificul cultural al mediului de afaceri din România

INTRODUCERE Asistăm, în ultima vreme, la o dezvoltare şi transformare fără precedent a lumii în care trăim. Aproape totul se schimbă, se...

Comunicarea Integrată de Marketing în Lansarea Produsului Coca-Cola Zer0

Introducere Comunicarea integrată de marketing este un concept care se necesita să apără în condiţiile în care există atâtea mărci care comunică...

Tehnici promoționale - tombolă apă minerală

Apa minerala Dorna 1. România se numara printre cele mai bogate tari în resurse hidrominerale, detinând peste 50 % din resursele de ape minerale...

Aspecte ale Campaniilor Publicitare ale The Coca-Cola Company

ARGUMENT Coca-Cola este astazi, indiscutabil, un adevarat mit al marcilor, un simbol al mondializarii si al societatii de consum. Bautura si...

Analiza pieței apelor minerale

I Produsul 1.1Descrierea produsului Încă din cele mai vechi timpuri, apele minerale au fost considerate ca factori curative valoroşi, epoca...

Apa minerală Dorna

I. Prezentarea Firmei I.1.Istoric Apa minerala Dorna este una din cele mai apreciate branduri de pe piata româneasca. Odata cu achizitionarea de...

Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Dorna și Borsec

Partea I: Elemente definitorii ale pietei apelor minerale I: Caracterizare generala: Romania se numara printre cele mai bogate tari in resurse...

Analiza comparativă a demersurilor publicitare realizate pentru două mărci din aceeași categorie - Dorna și Izvorul Minunilor

Capitolul 1 1.1 Caracterizare succinta a pietei apei minerale Apele minerale sunt apele ce au un continut variabil de saruri, gaze, substante...

Ai nevoie de altceva?