Suprasolicitare Profesională

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2727
Mărime: 3.27MB (arhivat)
Publicat de: Horea-Mihai Oltean
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: OANA CIOBANU
Facultatea de economie şi administrarea afacerilor

Cuprins

  1. 1. Introducere 3
  2. 2.Criza 3
  3. 3.Planul de comunicare 4
  4. 3.1.Scop şi obiective ale comunicării 4
  5. 3.2.Trecerea în revistă a publicurilor 5
  6. 3.3.Stabilirea mesajului:axa evenimentului 5
  7. 3.4.Mesaje pe categorii de public 8
  8. 3.4.1.Alegerea releelor de informare 8
  9. 3.4.2.Alegerea tehnicilor 8
  10. 3.4.3.Prezentarea şi comentarea comunicatului de presă 9
  11. 3.5. Plan cronologic şi stabilirea bugetului campaniei 10
  12. 3.6. Evaluarea acţiunilor 11
  13. 4. Concluzii 12

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

Compania McDya a fost înfiinţată în anul 1948 din iniţiativa celor doi fraţi Dannyel şi Matias, deschizând un restaurant care iniţial, avea la bază o linie de asamblare a produselor de fast-food.

În primele etape de desfăşurare a activităţii firmei McDya, gama produselor nu era foarte largă (8 produse), ca urmare a acestui fapt servirea era foarte rapidă, având la început un număr de 15 angajaţi a ofertelor accesibile.

Datorită preţului scăzut şi a calităţii superioare a produselor oferite, cei doi fraţi au reuşit să-şi dezvolte o clientelă foarte largă, cuprinzând toate categoriile de persoane.

Cryn, unul din clienţii fideli ai acestui restaurant, a fost atras de ideea ingenioasă a celor doi fraţi, şi le-a propus o strategie de răspândire a afacerii, atât pe plan naţional, cât şi pe plan intern. În 6 ani s-au înfiinţat peste 100 de magazine, succesul fiind garantat, mergând pe o linie ascendentă.

Datorită potenţialului financiar de care Cryn dispunea, a reuşit să ducă afacerea la un nivel foarte înalt, atingând aproape perfecţiunea.

II. CRIZA

Firma McDya a trecut şi prin momente negative, în anul 1960 înregistrând pierderi de un miliard, datorită faptului că în acea perioadă exista un concurent nou cu acelaşi domeniu de activitate, firma Dylan, aplicând oferte şi preţuri mai mici decât McDya, şi astfel firma Dogan a caştigat o mare majoritate din clientela primei firme.

Astfel McDya a fost înlăturată de pe piaţă o perioadă de timp, până când Cryn a venit cu noi idei care l-au ajutat să-şi recâştige clienţii.

Primul eveniment organizatoric pe care Cryn l-a iniţiat a fost ce-a de-a zecea aniversare a companiei printr-o ofertă publică de acţiuni.

La sccesul garantat de care are parte firma, a contribuit într-o mare masură mass-media (reviste, ziare, panouri publicitare, TV), atrăgând un număr din ce în ce mai mare de clienţi, şi astfel McDya s-a răspândit în întreaga lume, atrăgând şi în ziua de astăzi numeroase persoane.

În prezent, există peste 30.000 de restaurante McDya în 119 ţări, cu o cifră de afaceri anuală de 20 miliarde de dolari fiind una din cele mai recunoscute mărci din lume.

Cryn a avut bariere foarte bine definite cu privire la recrutarea personalului, aducând în firmă persoane cu o pregătire profesoinală foarte bine conturată.

Printre aceştia se numără şi expertul contabil, Andrei Ionescu, responsabil pe România, având în subordinea sa contabilă şefi ai tuturor magazinelor din ţară.

Andrei Ionescu avea o funcţie extrem de importantă şi solicitată atât din punct de vedere psihic, cât şi intelectual, acesta având pe lângă obligaţiile care ţin de servici, şi probleme de sănătate pe care nu vroia să le divulge nimănui pentru a nu-şi pune în pericol postul.

III. PLAUL DE COMUNICARE

1. Scopul şi obiectivele comunicării

1.1. Scopul general al firmei McDya este acela de a se dezvolta şi de a-şi atrage cât mai mulţi clienţi şi de a-şi vinde produsele într-un număr cât mai mare.

Scopuri:

- gamă largă de produse

- calitate superioară a produselor

1.2. Obiective economice:

- creşterea cifrei de afaceri;

- creşterea profitului, a ratei profitului;

- reducerea riscului;

- dezvoltarea de noi filiale atât pe plan naţional, cât şi internaţional;

Preview document

Suprasolicitare Profesională - Pagina 1
Suprasolicitare Profesională - Pagina 2
Suprasolicitare Profesională - Pagina 3
Suprasolicitare Profesională - Pagina 4
Suprasolicitare Profesională - Pagina 5
Suprasolicitare Profesională - Pagina 6
Suprasolicitare Profesională - Pagina 7
Suprasolicitare Profesională - Pagina 8
Suprasolicitare Profesională - Pagina 9
Suprasolicitare Profesională - Pagina 10
Suprasolicitare Profesională - Pagina 11
Suprasolicitare Profesională - Pagina 12
Suprasolicitare Profesională - Pagina 13
Suprasolicitare Profesională - Pagina 14
Suprasolicitare Profesională - Pagina 15
Suprasolicitare Profesională - Pagina 16
Suprasolicitare Profesională - Pagina 17
Suprasolicitare Profesională - Pagina 18
Suprasolicitare Profesională - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Suprasolicitare Profesionala.doc

Te-ar putea interesa și

Investițiile Străine Directe - Elemente Definitorii

CAPITOLUL 1 INVESTITIILE STRAINE DIRECTE – ELEMENTE DEFINITORII În vederea abordarii riguroase a unei problematici atât de complexe si extinse...

Studiul Dinamicii Oboselii cu Ajutorul Testelor de Atenție

1.Introducere Societăţile intrã în momentul actual într-o noua fază de dezvoltare, caracterizată prin profunde transformări nu numai de natura...

Stresul la Personalul din Jandarmerie

Argument Meseria de jandarm este una dintre cele mai solicitante care există în comunitatea umană. A fi jandarm nu înseamnă doar ”a veghea” sau ”a...

Organizarea și Conducerea Gestiunii Financiare la o Instituție de Învățământ Preuniversitar de Stat

CAPITOLUL I ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR DE STAT 1.1. Rolul şi locul învăţământului preuniversitar de stat în...

Stresul și bournout în poliție

Introducere Odată cu definirea stresului în anii '50 s-au făcut numeroase cercetări pe această temă. În zilele noastre este un fapt binecunoscut...

Sănătatea Factorului Uman Exprimată prin Performanțele Capacității de Muncă

CAP.I. INTRODUCERE 1.1. Resursele umane: definiţii, exprimare 1.2. Evaluarea resursei umane (evaluare cantitativă şi calitativă) 1.1....

Afecțiunile musculo-scheletice în medicina dentară

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A AFECȚIUNILOR MUSCULO - SCHELETICE Corpul uman a fost proiectat pentru mișcare. De-a lungul a mii de ani,...

Contabilitatea decontărilor cu clienții și furnizorii

Cap I. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. GRIMEX S.A. 1.1. Caracterizarea societăţii din punct de vedere organizatoric Pentru atingerea scopului...

Ai nevoie de altceva?