Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 2 fișiere: docx, xlsx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2990
Mărime: 1.79MB (arhivat)
Publicat de: Elena Teodorescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laura Tibulca

Extras din proiect

În viitorul apropiat, TRANSGAZ va fi un operator de transport gaze pe piaţa internaţională de gaze naturale, cu un sistem naţional de transport dezvoltat şi reabilitat, având un sistem de management performant, aliniat la standardele internaţionale."

Scurt istoric:

Anul 2000 a reprezentat un an de răscruce în evoluţia industriei gaziere din România. În conformitate cu Hotărârea nr. 334 /28 aprilie 2000, a Guvernului României, Societatea Naţională de Gaze Naturale "ROMGAZ" S.A. Mediaş a fost restructurată şi reorganizată, prin separarea completă a principalelor activităţi din "lanţul de gaze" în entităţi separate:

- două societăţi naţionale - "TRANSGAZ" S.A. Mediaş (pentru transportul gazelor naturale) şi "DEPOGAZ" S.A. Ploieşti (pentru depozitarea gazelor naturale)

- două societăţi comerciale de distribuţie a gazelor naturale - "DISTRIGAZ NORD" S.A. Tg. Mureş şi "DISTRIGAZ SUD" S.A. Bucureşti

- o societate comercială de exploatare - producţie - "EXPROGAZ" S.A. Mediaş.

Misiunea si viziunea TRANSGAZ S.A.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale prin efectuarea, cu respectarea legislaţiei române, de acte de comerţ corespunzătoare obiectului de activitate aprobat prin Actul Constitutiv.

Organizarea

Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ”- S.A., este persoana juridica romana avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane, Actul Constitutiv si propriul Regulament de Organizare si Functionare aprobat de consiliul de administratie.

Prin obiectul principal de activitate, respectiv, prin locul sau in industria gaziera din Romania (si nu numai), Transgaz este placa turnanta, unitatea determinanta atat pentru partenerii din amonte (producatori, furnizori) cat si pentru cei din aval (utilizatori, consumatori).

La elaborarea actualei structuri organizatorice s-a avut in vedere faptul ca Transgaz prezinta o serie de particularitati, si anume:

1. serviciul public “business to business”,

2. dispersia teritoriala,

3. procese si tehnologii cu grad mare de periculozitate,

4. grad mare de normalizare.

Asigurarea accesului tertilor la Sistemul National de Transport (SNT) in conditii nediscriminatorii, de eficienta economica si transparenta reprezinta una din conditiile de baza pentru functionarea corespunzatoare a pietei de gaze naturale.

Din acest punct de vedere, modificarile legislative interne, armonizate cadrului european, au impus adoptarea unei structuri de organizare a societatii atat in ansamblul sau cat si a entitatilor componente in scopul fluidizarii fluxurilor informationale si operationale pentru imbunatatirea actului decizional si eficientizarea intregii activitati.

Capitolul II

-Diagnostice-

1.Diagnostic juridic/legal

Structura organizatorica este una de tip mixt: ierarhica – functionala cu stat major, combinata cu elemente ale structurii matriciale.TRANSGAZ - S.A. are in structura sa entitati functionale (departamente, directii, servicii, birouri, compartimente, etc.) si entitati de productie (exploatari teritoriale, sectoare, laboratoare, ateliere, etc.), constituite in baza normelor de structura aprobate de consiliul de administratie.

TRANSGAZ – S.A. este condusa de A.G.A si de consiliul de administratie.Consiliul de administratie deleaga conducerea societatii catre directorul general al „Transgaz” S.A Directorul general al „Transgaz” S.A. reprezinta societatea in relatii cu tertii.

Directorul general este responsabil cu luarea tuturor masurilor aferente conducerii „Transgaz” S.A. in limitele obiectului de activitate al societatii si cu respectarea competentelor exclusive rezervate de lege sau de Actul Constitutiv, consiliului de administratie si adunarii generale a actionarilor.

2.Diagnostic tehnic

In ceea ce priveste Departamentul de Cercetare-Dezvoltare, acesta este dotat cu echipamente de masurare ,detinand o mare varietate de mijloace de masurare de inalta exactitate, si echipamente de incercare(focar metalic 20 mc/h si focar metalic 200mc/h –destinate arzatoarelor cu flacara orizontala, in special de uz industrial, focar cuptor forja si tratament termic- echipat cu recuperator si destinat arzatoarelor cu flacara orizontala de uz industrial).

În cadrul acţiunilor care vizează realizarea proceselor aferente Sistemului de Management Integrat Calitate – Mediu, SNTGN TRANSGAZ prin Departamentul TRANZIT, a încheiat cu succes lucrările de modernizare a staţiilor de măsurare situate pe traseul Tranzitului 1 (între Staţiile de măsurare gaze naturale Isaccea şi Negru Vodă).

Preview document

Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 1
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 2
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 3
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 4
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 5
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 6
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 7
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 8
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 9
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 10
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 11
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 12
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 13
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 14
Proiect învestii directe - societatea Transgaz SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Proiect Investii Directe - Societatea Transgaz SA
    • Analiza mediul cert si Analiza mediului incert Transgaz SA.xlsx
    • Transgaz SA.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza performanțelor economice și a riscului la Transgaz

INTRODUCERE Tema proiectului este intitulată Analiza performanței economice și a riscului la S.N.T.G.N TRANSGAZ S.A care se reflectă prin Contul...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Indici Bursieri ai Bursei de Valori București

Capitolul I PIAŢA DE CAPITAL – PRINCIPALA COMPONENTĂ A PIEŢEI FINANCIARE 1.1. Concepte, definiţie, trăsături Sistemul financiar reprezintă...

Investiții de dezvoltare - modernizare în domeniul energetic din România

INTRODUCERE Unul din obiectivele principale ale omenirii în perioada actuală este depăşirea barierelor ce ţin de insuficenţa de resurse energetice...

Investiții financiare și gestiunea portofoliului

1. INTRODUCERE În cadrul acestui proiect am realizat un studiu privind analiza a cinci companii care sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti....

SIF 1 și 4

Capitolul 1 Informaţii generale SIF 1 şi SIF 4 1.1 Societatea de investiţii financiare Banat-Crişana S.A. (SIF 1) SIF Banat - Crişana este o...

Ai nevoie de altceva?