Cuprins
- CAPITOLUL I
- CADRUL ORGANIZATORIC DE DESFĂŞURARE A ACTIVITĂŢII LA R.A.A.N. – SUCURSALA ROMAG TERMO DROBETA
- 1.1.Profilul şi obiectul de activitate; scurt istoric al R.A.A.N. Sucursala ROMAG TERMO DROBETA.1
- 1.2 Structura organizatorică a Sucursalei ROMAG TERMO DROBETA . . 3
- 1.3. Organizarea sistemului informatic în cadrul Sucursalei ROMAG TERMO DROBETA. 8
- 1.4. Evoluţia principalilor indicatori din cadrul Sucursalei ROMAG TERMO DROBETA . 12
- CAPITOLUL II
- PROBLEME GENERALE PRIVIND ORGANIZAREA EVIDENŢEI STOCURILOR
- 2.1. Noţiuni, conţinut, structuri, delimitări privind stocurile . 16
- 2.2. Obiectivele şi factorii contabilităţii stocurilor . 19
- 2.3. Clasificarea şi codificarea stocurilor . 20
- 2.4. Reguli si metode de evaluare a stocurilor . 22
- 2.5. Organizarea documentaţiei primare şi a evidenţei operative . 27
- 2.6. Metode de organizare a contabilităţii analitice a stocurilor . 29
- CAPITOLUL III
- ORGANIZAREA CONTABILITĂŢII STOCURILOR DE MATERII PRIME, MATERIALE ŞI OBIECTE DE INVENTAR LA R.A.A.N. SUCURSALE ROMAG TERMO DROBETA
- 3.1. Organizarea contabilităţii sintetice a stocurilor . 32
- 3.2. Organizarea contabilităţii materiilor prime şi materialelor . 36
- 3.3. Organizarea contabilităţii obiectelor de inventar . 46
- CAPITOLUL IV
- PARTICULARITĂŢI ŞI POSIBILITĂŢI DE PERFECŢIONARE A EVIDENŢEI STOCURILOR DIN CADRUL R.A.A.N. SUCURSALA ROMAG TERMO DROBETA
- 4.1. Particularităţile organizării evidenţei stocurilor .52
- 4.2. Posibilităţi de perfecţionare a evidenţei stocurilor la Sucursala ROMAG TERMO DROBETA . 54
- 4.3. Noutăţi privind stocurile in lumina standardelor internaţionale de contabilitate.55
- 4.4. Organigrama sucursalei Romag Termo Drobeta . .57
- Bibliografie . 58
Extras din proiect
CAPITOLUL I
CADRUL ORGANIZATORIC DE DESFĂŞURARE A ACTIVITĂŢII LA R.A.A.N. – SUCURSALA ROMAG TERMO DROBETA
1.1 PROFILUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE; SCURT ISTORIC AL R.A.A.N. SUCURSALA ROMAG TERMO DROBETA
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA face parte din cadrul Regiei Autonome Activităţi Nucleare, regie naţională de interes strategic, cu specific deosebit, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, Calea Tg-Jiu Km 6, judeţul Mehedinţi, prin reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel" care s-a desfiinţat.
Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare s-a înfiinţat în baza H.G. 365/02.07.1998, ca regie naţională de interes strategic şi are în componenţă sucursale de producere a apei grele, de producere a energiei electrice şi termice, de inginerie tehnologică pentru obiective nucleare şi de cercetări nucleare.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA face parte din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, este persoană juridică şi funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA s-a înregistrat prin certificatul de înmatriculare emis de Oficiul Registrului Comerţului al judeţului Mehedinţi sub nr. J/25/310/1998 emis la data de 14 august 1998, cod fiscal 12623789, cont bancar 2511.1-4.1/ROL deschis la Banca Comercială Română, filiala Turnu Severin, înregistrată la Administraţia Finanaciară a judeţului Mehedinţi cu nr.269/aug. 1998, având sediul în Drobeta Turnu Severin, calea Tg-Jiului, Km 6.
Sucursala îşi desfăşoară activitatea în baza statutului, a regulamentului de organizare şi funcţionare a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare şi a altor prevederi legale. Denumirea Sucursalei ROMAG TERMO derivă de la prescurtarile cuvintelor "România Apă Grea Termoficare". Sucursala este subordonată Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin care se află sub autoritatea Ministerului Industriei şi Resurselor.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA are componentele prevăzute pentru unităţile cu personalitate juridică, conform regulamentului, cu următoarele limitări:
- nu întreţine relaţii directe cu bugetul statului;
- documentaţiile pentru obţinerea de subvenţii se vor promova numai prin Regia Autonomă Activităţi Nucleare;
- nu are drepturi de a produce energie electrică şi de a o distribui decât în limitele stabilite de dispeceratul energetic naţional şi contractelor încheiate cu consumatorii;
- nu poate încheia direct operaţiuni de comerţ exterior.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA este propietara bunurilor din patrimoniul său. În exercitarea dreptului de propietate, posedă şi se foloseşte în mod automat de bunurile pe care le are în patrimoniu.
Înstrăinarea bunurilor imobile aparţinând unităţii sau încheirea de tranzacţii în litigii cu valoare de peste 10 milioane lei se face cu aprobarea ministerului de resort şi a Regiei de Activităţi Nucleare.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA are următorul obiect de activitate:
- producerea şi transportul energiei electrice;
- distribuţia şi redresarea energiei electrice;
- producerea şi transportul energiei termice conform contractelor încheiate cu regiile autonome, societăţi comerciale sau alţi agenti economici ;
- realizarea lucrărilor de revizii şi reparaţii ale agregatelor şi instalatiilor energetice, pieselor de schimb necesare acestei activităţi, precum şi dispoziţiile de lucru şi mecanizare specifice;
- proiectarea şi executarea lucrărilor de investitii proprii, reparaţii şi retehnologizării în sistemul energetic;
- optimizarea funcţionării instalaţiilor energetice existente, modernizarea acestora, extinderea automatizării şi introducerea de noi tehnologii privind conversia energiei;
- răspunde de impactul instalaţiilor energetice asupra mediului înconjurător în limita nivelului tehnic al acestora şi de luarea măsurilor de reducere a noxelor.
Corelat cu contractele încheiate pentru energie electrică şi energie termică Sucursala ROMAG TERMO DROBETA determină anual volumul de venituri realizate, cheltuieli totale de efectuat în cota de impozit pe profit datorat bugetului, conform legii.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA trebuie să acopere cu veniturile obţinute toate cheltuielile, inclusiv dobânzile, amortizarea investiţiilor, rambursarea creditelor şi să obţină profit. Partea de cheltuieli care depăşeşte nivelul veniturilor realizate se subvenţionează de la bugetul de stat, conform legii, numai prin intermediul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.
Sucursala ROMAG TERMO DROBETA întocmeşte anual bilanţ contabil şi cont de profit şi pierderi după modele stabilite de Ministerul Finanţelor. Din veniturile realizate după acoperirea cheltuielilor Sucursala ROMAG TERMO DROBETA constituie fondul de rezervă şi fondul de dezvoltare, asigură sumele necesare pentru perfecţionarea şi recalificarea personalului angajat, precum şi pentru cointeresarea prin premiere a acestuia, plateşte impozitele, taxele, cotele de asigurări şi securitate socială şi celelalte vărsăminte prevăzute de lege. Bazele unităţii economice Sucursalei ROMAG TERMO DROBETA au fost puse începând cu anul 1982 şi a intrat în funcţiune în anul 1986, funcţionând la acea dată cu un singur cazan de 420 tone abur/oră.
Scopul înfiinţării acestei unităţi a fost în principal asigurarea energiei termice pentru Combinatul Chimic de Apă Grea “Drobeta” şi pentru asigurarea termoficării municipiului Drobeta Turnu Severin.
Datorită faptului că este dotată cu turbine, ea furnizează energie electrică în sistemul naţional cât şi direct la Combinatul Chimic Drobeta, 76% din producţia realizată o constituie energia termică utilizată pentru funcţionarea Combinatului Chimic “Drobeta” şi pentru asigurarea termoficării municipiului.
În urma procesării aburului, în turbine rezultă energie electrică ca produs secundar care reprezintă circa 20% din volumul producţiei precum şi veniturile realizate din valorificarea condensului nereturnat în proportie de 4% din volumul producţiei.
Structura de producţie este redată în diagrama din anexa 1.
Începând din 1992, după o perioadă de doi ani (1990-1992) în care Combinatul Chimic “Drobeta” a fost oprit, s-a impus din nou acordarea atenţiei în primul rând, a energie termice produse şi în al doilea rând a energiei electrice.
Ca urmare a intrării în procesul de repunere în funcţiune a modulelor şi apei grele, necesarul de energie termică solicitată de Combinatul Chimic Drobeta a crescut an de an şi se preconizează o creştere accentuată şi în perioada următoare. Astfel pornind de la o pondere de 62% a energie termice din structura totală a producţiei realizată de Sucursala ROMAG TERMO DROBETA s-a ajuns ca ponderea energiei termice să fie de 80% din totalul producţiei.
Preview document
Conținut arhivă zip
- bibliografie.doc
- C U P R I N S.doc
- Organigrama.doc
- Studiu privind Evidenta Stocurilor de Materii Prime, Materiale, Obiecte de Inventar.doc