Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3225
Mărime: 1.05MB (arhivat)
Publicat de: Robert Varga
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. MOTTO pag. 3
  2. 2.MOTIVATIE PERSONALA pag. 3
  3. 3.INTRODUCERE pag. 3
  4. 4.SCURTA DESCRIERE A S.C. COMPA S.A. pag. 3
  5. 5.OBIECT DE ACTIVITATE pag. 4
  6. 6.EVALUAREA NIVELULUI TEHNIC AL SOCIETATII pag. 6
  7. 6.1.Descrierea principalelor produse realizate si / sau servicii prestate,
  8. ponderea in veniturile si cifra de afaceri a societatii,
  9. pozitionarea pe piata pag. 6
  10. 6.2.Produsele noi avute în vedere pag. 9
  11. 6.3.Evaluarea activitatii de aprovizionare tehnico-materiala pag. 11
  12. 6.4.Evaluarea activitatii de vânzare pag. 12
  13. 6.5.Prezentarea si analizarea evenimentelor, tranzactiilor, schimbarilor
  14. economice care afecteaza semnificativ veniturile din
  15. activitatea de baza pag. 13
  16. 7.SITUATIA FINANCIAR-CONTABILA pag. 14
  17. 7.1.Elemente de bilant pag. 14
  18. 7.2.Contul de profit si pierderi pag. 16
  19. 7.3.Cash-flow pag. 17
  20. 8.CONCLUZII pag. 17
  21. 9.BIBLIOGRAFIE pag. 17

Extras din proiect

1.MOTTO

”Cu bani poti sa ai orice, se spune. - Nu, nu se poate. Poti sa cumperi mancare, dar nu pofta; medicamente, dar nu sanatate; paturi moi, dar nu somn; cunoastere, dar nu intelepciune; stralucire, dar nu confort; distractie, dar nu bucurie; colegi, dar nu prietenie; servitori, dar nu fidelitate; par carunt, dar nu onoare; zile linistite, dar nu pace. Coaja tuturor lucrurilor o poti obtine pe bani, dar nu samburele. Asta nu poate fi obtinut pe bani.” Arne Garborg

2. MOTIVATIE PERSONALA

Contemporaneitatea asista la o dezvoltare impetuoasa a stiintelor pe masura largirii si adancirii sferei cunoasterii umane.

Motivul pentru care am ales sa realizez analiza economico-financiara a companiei S.C. COMPA S.A. este acela ca este una din putinele companii nationale mari, un stalp fundamental al economiei în judetul Sibiu si , de ce nu?, pentru ca sunt salariat al acesteia.

3. INTRODUCERE

Activitatea oricarei firme, in contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, se desfasoara intr-un mediu dinamic si agresiv. In general, tranzitia reprezinta o perioada de asezare a lucrurilor si conceptelor in ordinea lor fireasca, deci o schimbare, cu grija fireasca privind adaptarea noilor structure la cerintele economiei de piata in conditii concurentuale, tot mai aspre si mai bine definite (legiferate).

Problemele fundamentale cu care se confrunta fiecare firma vizeaza, in principal, stabilirea si consolidarea locului pe care acesta il ocupa in spatiul economic concret in care activeaza, obiectivul major spre care se indreapta, costurile implicate si sansele de izbanda.

4. SCURTA DESCRIEIRE A S.C. COMPA S.A.

S.C. Compa S.A. este o firmă cu tradiţie în industria românească. Este una din cele mai repezentative din industria judeţului Sibiu. Este o societate cu capital integrat privat, român şi străin, liderul producătorilor autohtoni de componente pentru autovehicule şi totodată unic producător pentru unele produse.

Societatea provinde din ”Întreprinderea de piese auto Sibiu” (IPAS), ce a luat fiinţă în anul 1969, prin fuzionarea uzinelor „Automatica Sibiu” şi „Elastic Sibiu”.

Din anul 1969, uzina a fost profilată numai pe fabricaţia de arcuri lamelare, arcuri înfăşurate la cald şi arcuri înfăşurate la rece.

Unitatea înfiinţată prin fuziunea celor două uzine- IPAS Sibiu a fost concepută ca unitate specializată pe fabricaţia de subansamble şi componente destinate cu precădere industriei de autovehicule, profilul întreprinderii fiind bazat pe acele grupe de produse ce constituiau esenţa specializării unităţilor din care a provenit: subansamble auto şi arcuri.

În decursul funcţionării, IPAS Sibiu a asimilat în producţie subansamble auto din cadrul licenţei de autocamioane MAN, acţiune continuată prin asimilarea de subanasamble destinate fabricaţiei de autobuze, autoturisme Dacia, Oltcit şi Aro.

5. OBIECT DE ACTIVITATE

Obiectul de activitate al societăţii este: proiectarea, producerea şi comercializarea componentelor pentru fabricaţia de autoturisme, autovehicule de transport, autobuze, remorci, tractoare, vagoane, locomotive şi diverse utilaje industriale, energie termică, inclusiv servicii şi asistenţă tehnică, efectuarea de operaţiuni de comerţ exterior, engineering, colaborarea directă cu bănci de comerţ exterior, efectuarea operaţiunilor de fond valutar, putând participa şi conveni la operaţiuni de credit, desfăşoară activităţi cu caracter social în favoarea salariaţilor.

COMPA a fost infiintata prin H.G.nr.1296/13.12.1990 in temeiul Legii nr.15/1990 si a Legii nr.31/1990. Incepand cu aceeasi data, Intreprinderea de Piese Auto Sibiu isi inceteaza activitatea, intreg patrimoniul acesteia fiind preluat de noua societate.

COMPA a fost inmatriculata la Camera de Comert Industrie si Agricultura - Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu, la nr.J/32/129 din 12.02.1991. Este societate pe actiuni, cu personalitate juridica romana, este organizata si functioneaza in conformitate cu Actul Constitutiv al societatii si cu legislatia in vigoare.

Principalele evenimente cu impact semnificativ asupra intregii activitati economice, sociale si strategice a firmei COMPA S.A. Sibiu, produse in cursul anului 2011, au fost:

• In luna februarie 2011 a fost reconfirmat Consiliul de Administratie pentru un mandat de inca 4 ani, in cadrul unei sedinte a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, convocata in acest scop.

• Productia marfa industriala si cifra de afaceri realizate in anul 2011 au depasit 112 milioane EURO, stabilindu-se un record al nivelului acestor indicatori in ultimii 20 de ani.

• Ponderea exportului a fost de 82.1% in totalul productiei livrate pe anul 2011; in ultima parte a anului nivelul acestui indicator s-a redus, cu impact asupra nivelului anual, ca urmare a livrarii cu preponderenta a productiei de componente pentru sisteme de injectie catre Delphi Iasi, fata de perioadele anterioare cand se livrau in Franta.

• In cursul lunii februarie 2011, in baza aprobarii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor s-au cesionat integral titlurile de participare detinute de catre COMPA la firma mixta STYRIA ARCURI – Sibiu. Cesiunea s-a efectuat catre actionarul majoritar FRAUENTHAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AUSTRIA. Atat cesiunea titlurilor cat si vanzarea a 1962 mp de teren s-au realizat in conditii avanatjoase pentru COMPA, cu un impact in profitul brut pe anul 2011 de peste 2.6 mil.lei.

Preview document

Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 1
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 2
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 3
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 4
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 5
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 6
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 7
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 8
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 9
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 10
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 11
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 12
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 13
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 14
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 15
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 16
Analiza economico-financiară a societății SC Compa SA - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara a Societatii SC Compa SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri Your Paradise

1. Numele firmei : Your Paradise 2. Codul unic de inregistrare: J011/73004 3. Forma juridical de constituire: SRL 4. Activitatea principala a...

Analiza economico-financiară a unei întreprinderi

Introducere:Consideratii generale Diagnosticul economico-financiar reprezinta un instrument managerial ,care permite formularea unor judecati de...

Analiza Cifrei de Afaceri la SC Patipan SRL

1. Introducere Întreprinderea reprezintă o entitate socio-economică de sine stătătoare cu o structură proprie delimitată în timp şi spaţiu. Pentru...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Analiza rezultatelor la SC Temporis SRL

CAPITOLUL I 1. Bilantul contabil – sursa de informatii a analizei economico-financiare 1.1.Teorii privind bilantul Modelul “bilant contabil”,...

Analize - Metode și căile de creștere a rentabilității întreprinderii

În prezenta lucrare de licenţă ne propunem să analizăm căile de creştere a rentabilităţii la nivelul societăţii comerciale S.C. COMPA S.A. SIBIU....

Modelarea deciziilor contabile pe baza calculației costurilor de producție studiu de caz la SA Grasica Gradiștea

INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să analizeze atât determinarea costului de producţie al unei culturi cât şi modul de gândire managerială,...

Marketing Terra Construct SRL

INTRODUCERE Ca titlu al lucrării mele de licență, am ales să analizez o companie medie care operează pe o piață mare si folosește principiile...

Analiza profitabilității la SC EnergCconstructia SA București

INTRODUCERE Teoria sondajelor are ca obiect furnizarea unui cadru metodologic ştiinţific destinat modelării, în situaţii tip, a problemelor legate...

Analiza economico-financiară a unei Societăți Comerciale

1.Prezentarea aplicatiei cu obiective Generalităţi Prin definiţie, analiza economico-financiară este un proces complex de cunoaştere a stării...

Eficiență economică

Eficienţa, privită în sens general, se referă la întreaga viaţă social-economică, putând fi definită ca obţinerea unui maxim de efect cu minim de...

Proiect la logistică - SC Relad SA

Introducere Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei...

Ai nevoie de altceva?